kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KISA...KISA...KISA
KISA...KISA...KISA

Safran'da Yapı Kredi Emeklilik desteği
Çevrenin korunmasını amaçlayan projeler, büyük kuruluşların desteği ile sürüyor. Bunlardan biri de TEMA Vakfı'nın Harran Ovası'nda sürdürdüğü Safran Projesi'nin sponsorluğunu yapan Yapı Kredi Emeklilik. Proje, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği'nden ödüller aldı. Yapı Kredi Emeklilik Genel Müdürü Doç. Dr. S. Giray Velioğlu, günümüzde şirketlerin kurumsal itibarının sadece ekonomiye değil, toplumsal gelişime sağladıkları katkılarla ölçüldüğünü vurgulayarak, şunları söyledi: "Bireylerin bugün yaptıkları yatırımlarla gelecekte kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri fikri üzerine kurulu bireysel emeklilik sistemi ile Safran Projesi arasında benzerlikler var. Öncelikle bir pilot proje olan Safran, Harran'da tek tip tarım nedeniyle kaybedilen toprakların yeniden kazanılmasını ve çiftçilerin alternatif tarım imkanlarıyla gelecekte ayakta durabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Diğer yandan soğan ile üreyen safran, çiçek açarken daha sonraki yıllarda ekilmek üzere 4 yeni soğan üretiyor. Tıpkı, kişinin kendi emeklilik geliri için kendi birikimlerini değerlendirmesine dayanan bireysel emeklilik planları gibi."

Bosch'tan 10 Milyar Meşe Projesi'ne katkı
Bosch çamaşır ve bulaşık makinesi satın alacak çevre dostu müşterilerine çok özel bir indirim fırsatı sunuyor. Bu ürünlerden satın almak isteyen Bosch müşterileri 1 milyon 500 bin lira bedel ödeyerek TEMA Vakfı'nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile birlikte sürdürdüğü 10 Milyar Meşe Projesi'ne katkıda bulunursa, 100 milyon lira indirim hakkı kazanıyor. 10 Milyar Meşe Projesi'ne destek veren çevre dostu tüketicilere, projeye katılım sertifikası veriliyor. Büyük ilgi gören proje kapsamında bugüne kadar 640 milyon meşe palamudu toprakla buluşturuldu.

ÇEKÜL'ün fidan dikimi şenlik gibiydi
ÇEKÜL Vakfı, 1993'ten bu yana sürdürülen "7 Ağaç Ormanları" projesi kapsamında düzenlediği "Geleneksel Fidan Dikim Şenliği"ni geçen hafta Sivas'ta gerçekleştirdi. SivasValiliği ile ortaklaşa yapılan dikime çok sayıda doğasever katıldı. Cumhuriyet Bayramı'na denk gelen şenlikten önce Sivas Kongresi'nin gerçekleştirildiği, şimdi müze olarak kullanılan "Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Binası" gezildi. Daha sonra ise Sivas Valisi Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Prof. Dr. Metin Sözen'in yanı sıra "Yeşil Sivas" sloganıyla hareket eden vakıf gönüllüleri ile Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte çok sayıda fidan toprakla buluşturuldu. Sivas Valisi Canpolat, Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmak için 10 yılda 100 milyon fidan dikmeyi ve 150 bin hektar araziyi ağaçlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Çevre ve uygarlıkların çöküşü bu kitapta
Sabancı Üniversitesi'nin 2000 yılında Türk okuyucuyla buluşturduğu Clive Ponting tarafından kaleme alınan "Dünyanın Yeşil Tarihi", binlerce yılda oluşan üretim ve tüketim düzenlerimiz, kaynak kullanımı, yoksulluk ve refah dağılımı gibi tüm insanları yakından ilgilendiren konuların aslında çevre ve doğa kullanımı ile nasıl iç içe girdiğini tarihten çarpıcı örneklerle anlatıyor. "Tüm dünyada, insan topluluklarını beslemek ve bütün taleplerini karşılamak için sınırlı düzeyde kaynak vardır. Dünyadaki doğal çevre, insanlık tarihini biçimlendirdiği gibi insanlar da içinde yaşadıkları dünyayı biçimlendirip değiştirmiştir. İnsanlar, gittikçe karmaşıklaşıp teknolojik yönden gelişen toplumları ve artan nüfusu besleyebilmek için daha fazla besin daha fazla kaynak bulmayı son iki milyon yıl boyunca başarmıştır. Ama ellerindeki kaynakları, sonunda ölümlerine yol açacak biçimde tüketmeyen ve yaşam destek sistemlerine, geri dönüşü olmayacak zararlar vermeyen bir yaşam tarzı bulmak konusunda yeteri ölçüde başarılı olamamışlardır. Eğer tarihten ders almak istiyorsak çevre ve uygarlıkların çöküşünü irdeleyen bu kitabı okumak ve yeni bir çevre ahlakı geliştirmek zorundayız."
DİĞER GEZİ HABERLERİ
 Köy Hizmetleri kapatılmasın
 Bugünkü Hava Durumu
 Göcek'te kirlilik alarmı
 Kışın soğuğunda bahar sefası sürün
 Bolu'nun keyfi sonbaharda çıkar
 Oyun çiftliğinde büyüklere oyunlar
 Safran pamuğun alternatifi oluyor
 Soluyorlar diye üzülmeyin
 Burada gezmek için çimlere basmak şart
 Çevreyi koruyan kartpostallar
 Genç çiftlerin ilk fidanları Çankaya Belediyesi'nden
 Astım hastaları sonbaharda dikkatli olmalı
 Bugünkü Hava Durumu
 İstanbul kendine aşık etmeyi bilir
 Akdenizli öğrenciler "su"da buluşuyor
 Yalıda eğlence yeniden başlıyor
 Küçükçekmece'de her eve bir fidan
 Bu hafta yağmur yok
 İstanbul'u hiçbir şeye değişmem
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
  » Gezi
EMRAH SOYUER
Birleştiren zevkler
Bazı zevkler ve tutkular farklı...
En sevilmeyen hoca
En sevilmeyen hoca
G.Saraylılar ve Beşiktaşlılar Yanal'a kızgındı. Ve Ukrayna maçı...
Dizleri titriyordu
Dizleri titriyordu
Yirmi yıllık fotomuhabiri Vahap Hacıoğlu, Türkiye-Ukrayna maçından...
İşte ABD'nin kasım ayı seçimi: Daha fazla ölüm
Irak'ta en çok kan, henüz tamamlanmayan kasım ayında döküldü. 13...
Bakire raporlu yurt kızı 8 aylık hamile
Gelen ihbar, Kilis Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki bir skandaldan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.