kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Biz Beğendik
Biz Beğendik

Ay boyunca ünlü filmleri takip edin
Bilgi Üniversitesi'nin düzenlediği "Bilgi'de Sinema Günleri" 1 Kasım'da başlıyor. İlk günün filmleri 16.00 ve 20.30'daki "Neşeli Pazar" ve 18.30'daki "Komşu Kadın". Büyük usta Truffaut'un bu son iki filmi meraklıları için görsel bir şölen vadediyor. 3 Kasım'da saat 18.30'da ise bir Fransız trajikomedisi olan "La Faute a Voltaire"i (Suç Voltaire'in) izleyebilirsiniz.
Tel: (0212) 311 50 00

Bu parti kaçmaz
Günümüz rock müziğinin beslendiği ana damarlardan biri olan efsanevi topluluk Sex Pistols'ın basçısı Glen Matlock, 3 Kasım akşamı Roxy'de İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak. Glen Matlock ve grubu The Philistines, unutulmaz punk klasikleri "Anarchy In The UK", "God Save The Queen", "Holidays In The Sun", "Pretty Vacant" gibi Sex Pistols klasiklerinin yanı sıra, Matlock'un solo çalışmalarından örnekler seslendirecek. Gecede ön grup olarak 1993 yılında Tolga Özbey tarafından kurulan punk rock grubu Rashit sahne alacak. Biletler Biletix'te 30 ve 25 milyon TL.
Tel: (0212) 245 65 39

Cumartesi gecesi kahkahalarla gülün
Ata Demirer yarın akşam Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne alıyor. Tek kişilik güldürüsüyle izleyenleri kahkahalara boğan genç şovmenin gösterisi 21.00'da başlıyor. Biletler Biletix'te satılıyor ve 33, 28, 22.5 milyon TL.
Tel: (0216) 384 72 10

Cumhuriyet için yürüyün
Cumhuriyet'in kuruluşunun 81.yılı Bağdat Caddesi'nde eğlenceli etkinliklerle kutlanıyor. Geleneksel olarak düzenlenen Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü çerçevesinde Kadıköylüler bugün, Suadiye'den başlayıp Göztepe Parkı'na kadar yürüyecek. Gencinden yaşlısına herkesin tek bir yürek olduğu bu yürüyüşte katılımcılar, kırmızı-beyaz renk kıyafetler giyecek. Kortejin en önünde yer alan 1000 Kadıköylü kadın ise Türk bayrağı şeklinde kıyafetler giyerek ilginç bir renk bütünlüğü oluşturacak. Kadıköy Belediyesi'nin özel olarak hazırlattığı giysiler, bugün Suadiye'de dağıtılıyor. İlerleyen saatlerde Hakan Peker konseri ve havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek.

Tahtalar üzerinde kebap keyfi
Klasik kebapçılardan sıkılanlar için 4. Levent'te bulunan Tahta Saray, gerek dekorasyonu gerekse birbirinden lezzetli spesiyalleriyle yerinde bir seçenek olabilir. İlk girişte oldukça modern bir görünüm sergileyen mekanın iddialı bir Güneydoğu mutfağı bulunuyor. Bir diğer özelliği ise şehrin merkezinde yer almasına rağmen yeşillikler içinde, sessiz ve sakin bir ortama sahip olması. Özellikle bu soğuk günlerde bu keyifli mekana uğrayabilirsiniz. Tahta saray, adından anlaşılacağı gibi ahşap ağırlıklı bir mekan. Tahta masalar ve ahşap aksesuarlar adeta bir ev sıcaklığı yaratıyor. Tahta Saray dekorasyonunun yanı sıra mutfağında da farklılığını gözler önüne seriyor. Ağızda dağılan ve lezzetli kebabının sırrı ise harcanan emekte. Trakya ve Balıkesir yöresinde yetişen kıvırcık kuzusu, tüm sinirleri alınarak ve dinlendirilerek kebap haline getiriliyor. Kullandıkları baharatlar ise Adana ve Maraş'tan getiriliyor. Ayrıca salataya isteğinize göre ekledikleri sezar, fesleğen, çeşni otu ve Balsamico gibi sos çeşitlerini de deneyebilirsiniz. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında ise sıcak servis yapılan pastırmalı humusu, gevrek hamurlu lahmacunu ve çöp şişi ilgi görüyor.
Tel: (0212) 269 18 70

Özel iftar sofrası
Maslak'taki İstanbul Princess Hotel, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan'ı özel bir iftar sofrasıyla karşılıyor. Otelin içinde bulunan Princess Restaurant, birbirinden zengin iftariyelikleri, leziz Türk yemekleri, sıcacık börekleriyle son derece cezbedici. Mekanda açık büfe olarak Türk mutfağının seçkin örneklerini bir arada bulmak mümkün. Ramazan boyunca her türlü damak zevkine uygun lezzetler de bulunuyor. Yemeklerin ardından içilen çaydan, iftardan sonra sabırsızlıkla beklenilen zengin tatlı büfelerine kadar her türlü ihtiyaca cevap veren bu menüde adeta yok yok. Ayrıca Ramazan'ın ruhunu yansıtan bu mistik ve geleneksel özel gecelerde canlı olarak tasavvuf ve fasıl müziği dinleyebilirsiniz. Her türlü meşrubatın da dahil olduğu bu menünün ücreti Princess Restaurant'ta kişi başı 35 milyon TL.
Tel: (0212) 285 09 00
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Che'nin gençliği
 LİSTE 5
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Şövalyelere yeni bakış
 LİSTE 5
 Hitler'le iki buçuk yıl
 Gidin, gönlünüzce dolaşın
 Usul usul söylenen mısraların sahibi
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Bir zamanlar Şili
 Dışarı çıkmadan önce
 Biz Beğendik
 Bir dakika göz atmadan geçmeyin
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
En sevilmeyen hoca
En sevilmeyen hoca
G.Saraylılar ve Beşiktaşlılar Yanal'a kızgındı. Ve Ukrayna maçı...
Dizleri titriyordu
Dizleri titriyordu
Yirmi yıllık fotomuhabiri Vahap Hacıoğlu, Türkiye-Ukrayna maçından...
İşte ABD'nin kasım ayı seçimi: Daha fazla ölüm
Irak'ta en çok kan, henüz tamamlanmayan kasım ayında döküldü. 13...
Bakire raporlu yurt kızı 8 aylık hamile
Gelen ihbar, Kilis Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki bir skandaldan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.