kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
Fırsatlar Dünyası
Kahkaha tufanı
Türk caz yıldızları
Feshane'de konser

7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?

Bir dakika göz atmadan geçmeyin
Hayatımız yaşadığımız günlerle değil içinde yer aldığımız dakikalarla, anlarla örülüdür. Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Belki kendimizi katabileceğimiz durumlarla karşılaşabiliriz, kimbilir.

29 Ekim Cuma
Seramik ve bedava terlik
Adı: Karga Çömlek Seramik. Her türlü seramik eşya: Kupalar, kaseler, meyve ve suşi tabakları, vazolar. Altta fırın var. Seramikler çok özgün. Meyve tabağı 12 milyon TL. Küçük kaseler 4-6 milyon arası. Suşi tabağı 15 milyon. Not: Dükkan yarın kapanıyor. Şişli daimi halk pazarına giderken. Prof. Mahzar Ökten Sok. 1/3. Şişli. Ayrıca bedava terlik nerede bulabiliriz? Şöyle: Atatürk Parkı karşısında. Mersin'in ünlü camisi Ulucami. Biraz ilerisi. Enteller Sokağı. İlerlediğinizde Amerikan Pasajı ve hemen arkası Silifke Caddesi. Cadde boyu yer alan Tantuniciler. Ciğerciler salonu. Bu cadde üzerinde Epa isimli bir mağaza. Giriş en alt kat ayakkabı. Küçük bir köşesi kozmetik. On milyonluk bir terlik alana bir sandalet bedava. İkinci kat çocuk reyonu. Üçüncü kat bayan reyonu. Kazaklarda inanılmaz indirimler. Mersin.

30 Ekim Cumartesi
Sokak
İskelenin karşısındaki caddeden yukarı yürüdüğünüzde sağda ilk sokak. Girince hemen soldaki sokağın adı: Sebzeci Bayram. Sokağın ucunda, Ahmet Bey'in işlettiği çay ocağının / kahvenin karşısında camcı. Köşede. Vitrininde çerçeveli kırmızı bir zeminde "Mevlana'nın Yedi Öğüdü". 25cm x 35cm. Mevlana resimli: 1. Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. 2. Şevkat ve merhamette güneş gibi ol. 3. Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol. 4.Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol. 5.Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol. 6. Hoşgörürlükte deniz gibi ol. 7. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Etrafta civar esnafın beslediği mutlu kediler. Arnavutköy. Boğaziçi.

31 Ekim Pazar
Arıcı
Altmış yaşlarında amca. Adı:Ahmet. Köyde filozof olarak tanınıyor. Arıcı.. Evi muhtar bakkaldan sonra. Bal zamanı ömrü bir ay süren "gün'' adlı çiçeklere arıları götürüyor. Hazar Dağı eteklerine. Elazığ'a. Sivrice'ye yakın dağ eteklerinde arıları bırakıyor. Gün çiçeklerinden beslensinler diye. Bir aylık bir kamp kuruyor. Balı pahalı değil. Hastalığa karşı. İlaç gibi. Keşke Yunanlı yönetmen Angelopoulos'un Arıcı filminden önce Ahmet amcanın arılarla yolculuğunun belgeseli/ hikayesi çekilseydi de seyredebilseydik. Çınar köyü. Zazaca adı: Gazo. Çüngüş ilçesi. Diyarbakır.

1 Kasım Pazartesi
Kitap
Kitabın adı: Tarihin bilinçdışı. Yazarı. Bülent Somay. 150 sayfalık kitaptan yedi cümle: 1. İçinde yaşadığımız dünyayı anlamaya kalktığımızda bir engelle karşılaşıyoruz hep: "Anlama'' fiilinin öznesi olan "ben'', "kendim'', aslında tam bir özne değil parçalanmış; tekil ve bütünleşik bir iradeyi temsil etmiyor. 2. Seçkin aydınlar, kendilerini bir zamanlar alay ettikleri burjuvazinin karşısında korumasız bulunca nasıl sürdüreceklerdi eski küstahlıklarını? 3. "Bir çağın hakim fikirleri, o çağın hakim sınıfının fikirleridir, amenna. 4. Tarih, beyazların hikayesidir. 5. Türkiye'de öğretmene ve akademisyene hala "hoca'' deniyor olması basit bir tesadüften ibaret değil. 6. Dedektifin işi bu anlamda pişmiş aşa su katmak, geçmiş tarihi kurcalamaktır. 7. Fantezi daima büyümeyi temel aldığı için, çoğu kez "çocuklara ait" bir tarz olarak bir kenara ayrılır. Metis Yayınları, Ekim 2004.

2 Kasım Salı
Müzik
Yıldız Tilbe. Şarkının adı: Değerini Bilmek Gerekir Aşkın. Beni eskisi kadar sevmiyorsun /Değerini bilmek gerekir aşkın/Ve ona kattığı değeri yılların/ Aşk, ne hiç gecikmektir bir bankta/Ne de elele dolaşmak mehtapta/ Gün olur kar yağar, yağmur yağar / Birlikte yaşanacak koca bir ömür var / Değerini bilmek gerekir yılların / Güzel bir şarkıya benzer aşk / Ama kolay mıdır bir şarkı yaratmak/Değerini bilmek gerekir aşkın / Ve ona kattığı değeri yılların / Söz : Pablo Neruda / Müzik : Yıldız Tilbe / Düzenleme : Selim Çaldıran.

3 Kasım Çarşamba
Seramik Atölyesi
Adı: Atölye Çamurdan. Funda ve Tuğba kardeşler işletiyor. Funda Şehir Planlamacısı, Tuğba ise Endüstri Tasarımcısı. Funda ve mimar kocası Kenan'ın Irmak adında şirin kızları var. Cumartesi günleri dia gösterisi yapıyorlar. Güzel havalarda kursiyerler ve dostları kapının önünde dışarıda sohbetler ediliyor. Seramikten müzik aletleri de yapıp o aletlerle konser veriyorlar. Çay, kendi yaptıkları seramik kupalardan içiliyor. Apartmanın önünde "Cumhuriyet Ağacı'' dedikleri kocaman bir ağaç var. Haftada bir gün ney üfleniyor. Büklüm Sokak 44/1. Kavaklıdere (Kennedy ve Tunalı Hilmi Caddesi arasında kalan kısımda). Tel:(0312) 426 26 74.

4 Kasım Perşembe
Müdavimlerin Yeri
Adı: "Trio" Cafe-Bar. Sahibi Mehmet Boybeyi aslen matematikçi. Ameliyat olduğu için yedi aydır içki içmiyor. Sürekli bitki çayları içiyor. Soyut resim yapıyor. Garson Rıza 12 yaşından beri burada çalışıyor. Önce getir götür işleri yaparken garsonluğa terfi ediyor. Barın önünde aşısız bir kiraz ağacı var. Bahçesi sarmaşıklarla dolu, bilmeyen orada bir mekanın olduğunu anlamıyor. Ankara'nın kendi türünde en eski mekanlarından biri. Herkes biliyor. Ankaralı ressamların orada çizdikleri resimler duvarda asılı. Adı Azam olan Fransız ressam , müdavimlerin karakalem resimlerinden kocaman bir pano yapmış. Bu panoda bara gelen müşterilerden birinin köpeği "Kıymık''ın da resmi var. Herkes büyük bir aile gibi. Depremde herkes oraya sığınmış. Müşterilerden Vedat hoca balık tutarsa pişiriliyor. Bardacık Sokak 54/B. Küçükesat Ankara.

Semra Aktaş

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Che'nin gençliği
 LİSTE 5
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Biz Beğendik
 Şövalyelere yeni bakış
 LİSTE 5
 Hitler'le iki buçuk yıl
 Gidin, gönlünüzce dolaşın
 Usul usul söylenen mısraların sahibi
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Bir zamanlar Şili
 Dışarı çıkmadan önce
 Biz Beğendik
 Bir dakika göz atmadan geçmeyin
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
En sevilmeyen hoca
En sevilmeyen hoca
G.Saraylılar ve Beşiktaşlılar Yanal'a kızgındı. Ve Ukrayna maçı...
Dizleri titriyordu
Dizleri titriyordu
Yirmi yıllık fotomuhabiri Vahap Hacıoğlu, Türkiye-Ukrayna maçından...
İşte ABD'nin kasım ayı seçimi: Daha fazla ölüm
Irak'ta en çok kan, henüz tamamlanmayan kasım ayında döküldü. 13...
Bakire raporlu yurt kızı 8 aylık hamile
Gelen ihbar, Kilis Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki bir skandaldan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.