kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gidin, gönlünüzce dolaşın
Gidin, gönlünüzce dolaşın
Her salonda, her stantta bir yazar var
Hafta sonunda panel seçenekleri

Gidin, gönlünüzce dolaşın

Onlarca etkinlik, yüzlerce yazar ve binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapacak TÜYAP 23. İstanbul Kitap Fuarı yarın başlıyor. Bu yılki konusu ise "Kültür Sanat ve Edebiyatta Komşuluk"
Fazla söze ne hacet; kitap tutkunlarının beklediği hafta geldi... Yarından itibaren 360 yayınevi ve yüzlerce yazar, onlarca söyleşi ve birçok sergi, aynı yerde, Beylikdüzü'nde olacak. Çünkü, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 23. İstanbul Kitap Fuarı, yarın saat 12.00'de Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlıyor. 31 Ekim'de sona erecek fuarın açılışını, bu yılki onur yazarı Gülten Akın, ART - İST 2004 / 14. İstanbul Sanat Fuarı onur sanatçısı Fethi Kayaalp ve TÜYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan yapacak. Yaklaşık 360 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuarın ana teması "Kültür Sanat ve Edebiyatta Komşuluk". Çeşitli konularda düzenlenecek konferans, söyleşi, ödül töreni ve açık oturum gibi 176 kültür ve edebiyat etkinliğine, yaklaşık 750 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak katılacak. Fuar boyunca yüzlerce yazar imza günlerinde okurlarıyla buluşup kitaplarını imzalayacak. Bu yıl, Slovenya, Slovakya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Polonya'dan gelen çok sayıda yazar ve yayıncının da katılımıyla kültürel işbirliği konularında etkinlikler düzenlenecek. Bu ülkelerden gelen yazarlar, eserlerini Türk okurlarla paylaşacak. Tarih Vakfı tarafından hazırlanan "Hikayemi Dinler misin? Tanıklarla İnsan Hakları ve Sivil Toplum" sergisi de fuarın bir başka etkinliği. 32 tanığın hikayelerinin görselleştirilmesinden oluşan serginin yanı sıra Can Dündar'ın hazırladığı "Önce İnsan" belgeseli gösterilecek. "Onurlu yaşama hakkı, kadın hakları, çocuk hakları, çok kimliklilik ile çevre ve kültürel miras" konularını işleyen 5'er dakikalık kısa metrajlı filmler de izlenebilecek.

SERGİLER VE TÖRENLER
Diğer etkinlikler arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'nın, yayıncılık dünyasının dokümanlarını içeren "Kitaphaneden Yayınevine Bab-ı Ali" adlı bir arşivi ve Hayvan Dergisi'nin "Çizgilerle Portreler" adlı karikatür sergisi bulunuyor. Bunun yanı sıra Sarnıç Yayınları'nın çıkardığı, Atatürk ve dönemini kapsayan ve İsmail Şen'in derlediği "Asi'den Gazi'ye Karikatürlerde Atatürk" adlı kitap okuyucu ile buluşacak. Aynı adı taşıyan sergi de ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. TÜYAP, bu yıl da çeşitli ülkelerden gelen yazarları ağırlıyor. Kitapseverler, fuar süresi boyunca eserlerini takip ettikleri Adonis, Jacques Bertoin, Cathie Dunsford, John Zerzan, Robert Jordan, Richard Zimmler, Mara Meimaridis, Nikos Temelis, Yannis Canetakos, Nancy Huston , Thomas Eder, Katıca Kulavkova, Luan Strova, Terry Carlbom, Andrej Blatnik, Ivo Frebezar, Andrzej Nowakowski, Attila Balazs, Karin Spielhofer, Miloslav Topinka, Petre Got, Mricea Popa, Alex Aust, Ali Akle Ursan, Hüseyin Cuma ve Mehmet Azzan ile tanışma fırsatı bulacak. Fuarda bu yıl, Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri, İnkılap Yayınevi Roman Yarışması Ödülleri, TUDEM Edebiyat Ödülleri ve Dünya Kitap'ın edebiyat alanında yılın en iyilerini belirlediği ödüllerinin törenleri gerçekleştirilecek. Üç milyon lira olan giriş ücreti, öğrencilerden, öğretmenlerden ve öğretim üyelerinden alınmayacak. Ziyaret saatleri değişiklik gösteriyor. 23, 24, 28, 29, 30 ve 31 Ekim 2004 tarihlerinde 10.30 - 20.00 saatleri arasında, 25, 26, 27, Ekim tarihlerinde ise 10.30 - 19.00 arası fuarı gezebilirsiniz. Halime Sürek Kahveci-

Sayım Çınar

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Che'nin gençliği
 LİSTE 5
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Şövalyelere yeni bakış
 LİSTE 5
 Hitler'le iki buçuk yıl
 Usul usul söylenen mısraların sahibi
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Bir zamanlar Şili
 Dışarı çıkmadan önce
 Biz Beğendik
 Bir dakika göz atmadan geçmeyin
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
En sevilmeyen hoca
En sevilmeyen hoca
G.Saraylılar ve Beşiktaşlılar Yanal'a kızgındı. Ve Ukrayna maçı...
Dizleri titriyordu
Dizleri titriyordu
Yirmi yıllık fotomuhabiri Vahap Hacıoğlu, Türkiye-Ukrayna maçından...
İşte ABD'nin kasım ayı seçimi: Daha fazla ölüm
Irak'ta en çok kan, henüz tamamlanmayan kasım ayında döküldü. 13...
Bakire raporlu yurt kızı 8 aylık hamile
Gelen ihbar, Kilis Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki bir skandaldan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.