kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şimdi moda new-fill'le gençleşmek
Şimdi moda new-fill'le gençleşmek
Deneyenler anlatıyor

Şimdi moda new-fill'le gençleşmek

Yüze, göze, ele, ayağa derken botox fırtınası yavaş yavaş diniyor. Estetik dünyasının son harikası olarak nitelendirilen new-fill, botox'un dezavantajlarını avantaja çevirerek yeni bir fırtına estiriyor. New-fill, botox gibi yüzün sadece üçte birlik kısmına değil, tamamına uygulanabiliyor. Yeni Aktüel dergisine konuşan estetik uzmanı Dr. Ali Kerim Diller'e göre, bu yöntem sarkan yüzlerde de çok etkili.

Şov dünyasının ünlülerinden sonra ev kadınlarının bile krem sürer gibi yüzlerine uygulattıkları botox'un tahtı sallanıyor. Hem de fena halde. Botox'un tüm dezavantajlarını avantaja çeviren new-fill, medikal tıp dünyasının son harikası olarak kabul ediliyor. Yeni Aktüel dergisi, son sayısında "yeni dolgu" anlamına gelen new-fill'i ayrıntılarıyla inceliyor.

ESTETİKÇİLER İDDİA EDİYOR
New-fill, botox'u tahttan indirmeye aday, gençleştirme ve cilt canlandırma yöntemlerinin en etkili son yöntemi. Tabii bütün bunlar medikal estetikçilerin iddiası. Peki nedir new-fill? İngilizce'deki karşılığı "yeni dolgu". Anlatılanlara göre, en büyük özelliği, botox gibi sadece yüzün üçte birine değil, tamamına uygulanabiliyor olması. Botox, sadece iki ucu belli kaslara uygulanabilen bir yöntem. Bu yüzden yüzün her bölgesine uygulanamaz. Göz çevresi ve üst dudak dışında bir bölgeye enjekte edilmesi, tehlikeli ve hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Örneğin, yanağa uygulandığında aynada çarpık bir yüzle karşılaşabilir, hayatınızın geri kalan kısmında suyu pipetle içmek zorunda kalabilirsiniz. İddialara göre new-fill, tam da bu noktada medikal estetik (ameliyatsız estetik) dünyasının yıllardır yüzün tamamı için aradığı yöntem. Birkaç yıldır uygulanan ama bugüne dek optimum doz üzerinde çalışan akademisyenler, son sözü geçtiğimiz ay Milano'da düzenlenen "Medikal Estetik Kongresi"nde söyledi. Uygun dozlar netleşti ve Aventis ilaç firması, maddenin üretim hakkını aldı. Ve kongrenin en önemli konusu new-fill yöntemi, şimdilerde özellikle Belçika, İtalya, İspanya ve Fransa'da çok popüler... Ama new-fill yöntemi için yurtdışına gitmeye gerek yok. Ülkemizde de bu yöntemi uygulayan medikal estetikçiler var. Milano Estetik Tıp Doktorları Genel Sekreteri Dr. Ali Kerim Diler, new-fill yöntemini hararetle savunup, uygulayanlardan. Ve bakın nasıl anlatıyor yöntemi Dr. Diler: "Yüzün geneli için yıllardır çözüm aranıyordu, nihayet bulundu. New-fill'in ana maddesi 'polilaktikasit', yani tıp dilinde kısaca 'PLA'. 20 yıldır plastik cerrahlar tarafından iç organları dikmek için kullanılan ipliğin ana maddesidir, PLA. Vücut, bu maddeyi etrafı yabancı maddeyle temas etmemişçesine sarıyor, dolayısıyla özümsüyor. PLA'nın toz haline getirilerek yanağa hafif masajla ince tabaka halinde yayıldığında, mikroskobik boyutta gözle görülür bir farklılaşma kaydedildi. Yeni yapılar örmeye başlayınca o süre içinde dokunun olgunlaştığı ve yüzün gerildiği saptandı." New-fill yönteminde amaç, cilt hücrelerini yeniden oluşturmak. Kollajen üretiminin azaldığı yaşlı ciltlerde de kırışıklıklar görülmeye başlar. İşte new-fill ultra ince bir şırınga yöntemiyle kırışıklıkların altına enjekte edilerek kırışık bölgelerdeki cildin kendini yenilemesini, normal ve pürüzsüz görünüme kavuşmasını sağlıyor.

YÜZ ÇÖKMESİNDE ETKİLİ
Uygulayan doktorların iddiasına göre, new-fill yüzün her bölgesinde zamanla kırışan hatları doldurarak seviyelendirip düzleştiriyor. Ayrıca yüz sarkmalarında, gözaltı çökmelerinde, AIDS, HIV pozitif ve diğer benzer hastalıklar sırasında oluşan yanak çökmelerinde de hastanın eski görünümüne kavuşması mümkün. Elbette bu kadarla sınırlı değil, newfill'in kullanıldığı alan. New-fill, el üstündeki kırışıklıkları da düzeltebiliyor. Hem de neşter değmeden... Dr. Ali Kerim Diler, new-fill yönteminin, ilk başta 20'şer gün arayla üç kez uygulandığını, ilk etkilerin organik süreç olan bir buçuk, iki ay sonra görülmeye başlandığını belirtiyor. Cildin yavaş yavaş gerilip maksimum seviyeye ulaşması, altıncı ayın sonunda gerçekleşiyor. Maksimum etki, 1.5 yıl boyunca devam ediyor.

SEDA SAYAN GİBİ OLMASIN
New-fill yönteminin en önemli özelliği, yüze bakıldığında botox gibi belli olmaması olarak gösteriliyor. Dr. Diler, gelen hastaların en çok şarkıcı Seda Sayan ve Kuşum Aydın gibi bakışlara sahip olmaktan korktuğunu belirtiyor ve ekliyor: "Yıllarca uygulasanız bile, asla anlaşılmaz! Optimum doz yeni bulunsa da, yöntemin müdavimleri oluşmuş bile. Zuhal Olcay, Avrupa Yakası'nın seksi editörü Fatoş rolündeki Şenay Gürler ile ünlü ressam Günseli Kato, isminin yazılmasına izin veren ünlüler.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 UNESCO'nun hoşgörü ödülü Nesrin'e gitti
 Uçakta koltuk değiştirdi başına gelmeyen kalmadı
 Çocukları yok ama tam 80 tane köpekleri var!
 Çürüksüz nesiller
 Çıtırlara Barbie
 Kışkırtıcı kış koleksiyonu!
 Lotus'ta bu sezon 'motosikletçi' teması hakim
 Ruh haline göre mutluluk içeceği Starbucks'ta
 Başrolünü oynadığı iki film promosyon kavgası çıkardı
 Nasıl hayır demeli?
 Diyet aşka zarar veriyor
 Star olmak reyting getirmiyor
 İskender'den gala harekâtı
 Eşcinsellere şarap
 Çapkınlığın sonu kanser!
 Sabah sabah Destiny's Child!
HAKAN & UTKU
Bu gece olmaz bahaneleri
Efendim malum gerekçedir. O...
AYŞE TÜTER
İncirli pasta
Yumurta ve 150 gram şekeri iyice çırpın.
Diyabet ve şişmanlık dayanışması akupunktur iğnesiyle bozuluyor
Diyabet ve şişmanlık dayanışması akupunktur iğnesiyle bozuluyor
Alternatif tıp yöntemlerinden biri olan akupunktur, diyabet...
Limon suyu şekeri düşürür mü? Diyabetli olan patates yiyebilir mi?...
Limon suyu şekeri düşürür mü? Diyabetli olan patates yiyebilir mi?...
Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, diyabet...
Tuğçe'den Kenan'a ev kazığı
Tuğçe'den Kenan'a ev kazığı
İki yıl aşk yaşayan ama geçen nisan ayında ayrılan Tuğçe Kazaz ve...
Zinnur, Hande'ye bir ayda 92 milyar kazandırıyor
Zinnur, Hande'ye bir ayda 92 milyar kazandırıyor
Bir dönem en çok kazanan oyunculardan biri olan ancak uzun süre...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.