Unlarda potasyum bromat ve benzoil peroksit: Fırınlarda ekmek yapımında kullanılan, üretim yeri bilgileri belli olan numuneler ambalaj bilgileri ile birlikte gönderilecek.
Hazır yemek konservelerinde metalik kontaminasyon: Ambalajlı, metal konserve kutularında bulunan numuneler alınacak.
Kutu meşrubatlarda metalik kontaminasyon: Ambalajlı, metal meşrubat kutularında bulunan numuneler alınacak.
Şekerli ürünlerde boya: Çocuklarca çok tüketilen ambalajlı, canlı renkleri içeren şeker türü numuneler seçilecek.
Isıl işlem görmüş sütte antibiyotik analiz: Çocuklarca çok tüketilen ambalajlı, UHT tipi katkısız numuneler seçilecek.
Pekmezde ağır metal: Ambalajlı cam veya plastik kapta üzüm pekmezi numunesi alınacak.
Çeşitli gıdalarda aflatoksin: Ambalajlı kırmızı pul biber numunesi alınacak.