kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 

İhtilal görmemiş kız arkadaş modası

Ne demek ihtilal görmemiş kız modası? "Ne demek olacak, genç kız demek" diye yanıtladı arkadaşım. Erkekler genç sevgililerini anlatmak için aralarında böyle konuşuyor

Evlenecek adam nasıl bulunur? Hadi geçtim evlenecek adamı, erkek arkadaş nasıl bulunur? Şimdi bu söylediğim belki size komik gelecek ama eğer bir kadın 30'u geçmişse, belli bir çevresi oluşmuşsa, iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun, sosyal yaşamı parmakla gösterilecek kadar iyi olsun ne değişir? Hiçbir şey. Örneğin ben 34 yaşındayım. Bir banka şubesinin müdiresiyim. Sevgilimden ayrılalı 5 yıl oldu. O zamandan beri ciddi bir ilişki yaşayamıyorum. Nerede bulunur erkek arkadaş? Ben bulamıyorum. Spor salonu, sabah kahvaltıları, kokteyller, resim sergileri... Yok yok. Aslında var ama ya çoğu evli ya da birçoğu bir gecelik ilişki peşinde. Artık erkek sayısının azaldığına tamamen inandım. Tüm dünya kadınları olarak elimizdeki ufak azınlığı paylaşmaya çalışıyoruz ama sonuç yok işte." Sahi nereden bulunur erkek arkadaş? Bu e-mail'i aldıktan sonra uzun uzun düşündüm. Ben 9 yıldır aynı adamla beraberim. Bu soruyu sormak için en yanlış kişiyim aslında. İmdadıma 30'u aşmış bekar arkadaşlarım yetişti. Dört kız oturup konuştuk, bu arada tek evli olan benim.
- Şekerim öyle eskisi gibi spor salonuna falan gitmekle olmuyor. Onun modası geçti. Artık moda mekanlar "spa"lar, masaj merkezleri.
- Hayır canım bakma buna, kendisi masaj seviyor diye, asıl durum uçaklarda artık. Seyahat ediyorsan mutlaka birileriyle tanışıyorsun. Özellikle business class önerilir, ortası boş olduğu için rahatça sohbet edilebiliyor. İnanamazsınız bizim bir arkadaş gözüne kestirdiği bir işadamının yanına oturacak diye görevlilerin başının etine yemiş.
- Oturmuş mu bari?
- Oturmuş. Bir güzel de sohbet etmişler. Adam "Ararım" demiş.
- (Hepimiz) Tabii ki aramamış.
- Hayır aramış, yemeğe bile çıkmışlar bayağı da güzel gidiyor iş.
- Peki benim de bir hikayem var. Bu sefer adam kadını gözünü kestirmiş trafikte, arabasına arkadan hafifçe dokundurmuş. Tanışmışlar şimdi çıkıyorlar. Aynısını biz de yapabiliriz bence.
- Sizi bilmem de ben arabama çarpılmasını, ardından sırıtarak inen bir adamı görmek istemezdim doğrusu.
- (Hepsi birden) Tabii, sen evlisin.

***

Kadınlar çok acımasız. Ben de öyleyim canım. Her zaman değil, bazen. Bekar arkadaşlarım nasıl dışlıyor beni, nasıl laflar ediyorlar evliyim diye inanamazsınız. "Artık sizde romans momans kalmamıştır" ya da "Bir gece izin al da çıkalım bari" diye... Bu arada bunlar da beni en yakından tanıyanlar. Yani evimi, içimi dışımı, aşkımı, kocamı her şeyi bilen kadınlar. Geçenlerde bir konu üzerinde tartışıyoruz bir iki kez "Sen evlisin, anlamazsın" gibi laflar işittim aldırmadım. Sonra konu tutkuya, aşka geldi, biri durup dururken döndü "Zaten sen unutmuşsundur" dedi. İnsan böyle zamanlarda dilini tutamıyor. Cevap verdim ve anında pişman oldum. Halbuki bir nefes alsana, "Keşke sen de bulsan da, sonunda unutsan ve sonra tekrar hatırlasan" dedim. Hadi bakalım bir hafta konuşmadı benimle. Niye? Çünkü ben evliyim. Sonra barıştık tabii. Ne o ne de ben uzak durmayı beceremedik. Dostuz biz kendimizi bildik bileli. "Dünyada erkek yok diye yazmışsınız. Dünyayı bilmiyorum, duyunca canım sıkıldı tabii ama Ankara'da erkek yok onu söyleyebilirim. Ayda iki kez İstanbul'a geliyoruz kız kıza sizin orada da durum pek iyi değil. Bir de lütfen şu erkeklerin küçük kız takıntısı nedir biri bana bir anlatsa memnun olacağım. 45-50'lik adamlar bize bakacaklarına 18'lik kızların peşindeler. Eskiden bize çıtır muamelesi yapılırdı şimdi bırakın çıtırı, 32 yaşında neredeyse emekli olacağız. Yazınıza tamamen katılıyorum yani." Bu mail üzerine, sözü bizim sinir küpü bekarlara verip aradan çekiliyorum;
- Erkeklerin küçük kadın saplantısı nedir?
- Yani bu da soru mu, hep vardır bu. Her zaman en gencin, en güzelin peşindeler.
-Hem de kendileri hangi yaşta olursa olsun. Hem erkek yok, olanı da çocuk yaştakine kaptırıyoruz.
- Peki sen yeni geyiği biliyor musun? Erkekler İstanbul'da kendi aralarında genç kızlar için "Mümkünse ihtilal görmemiş kız arkadaş istiyorum" diyorlar.
- Nasıl yani?
- Nasılı masılı yok işte. 80 ihtilalini görmeyen bir kadın kaç yaşındadır? O yıl doğmuş olsa 24 yaşında, sonrasında ise yaş gittikçe küçülüyor zaten.

***

Benden pes. Eğer 35'in üzerindeki bekar erkekler ihtilal görmemiş kadın arıyorlarsa buna diyeceğim hiçbir şey yok. Siz de bir şey demeyin keyfinize bakın. Bugün pazar, köpeğiniz varsa onu gezdirin. Kız arkadaşlarınızla buluşun, tek başınıza sahilde kitap okuyun, akşama da sinemaya gidersiniz belki. Ulus Parkı'nın içindeki kafeyi öneririm, müthiş bir manzarası var. Fiyatlar da uygun. Eğer "Etrafta çifte kumru görmek istemiyorum" diyorsanız, Nişantaşı'na doğru yola koyulun. Valikonağı'nda Pasta Presto diye bir İtalyan restoranı açılmış, makarnalar müthiş. "Yemek istemem" diyenlere moral düzeltecek başka bir öneri, Elif Mısırlı'nın Abdi İpekçi'ye açtığı yeni butiğine bir uğrayın. Alışveriş iyi hissettirir. Gelelim sevgilisi, kocası olanlara... İki tavsiyem var. Bir, durum vahim, elinizdekinin kıymetini bilin. İki, 30 yaşını geçmiş bekar arkadaşlarınıza iyi davranın. Benim gibi acımasız olmayın. Şaka bir yana, artık bu konuda uzunca bir süre yazı yazmam, kimse mail atmazsa iyi olur diyorum yani.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Anket defteri merakı   / 07-11-2004
 Hangi Cumhurbaşkanı'nın sözleri, niye sansürlendi?   / 31-10-2004
 Benim soyadımla ne yapıyorsun?   / 17-10-2004
 İhtilal görmemiş kız arkadaş modası   / 03-10-2004
 Hakem fan fin fon etti hiçbir şey anlayamadım   / 26-09-2004
 Havai fişek sever misiniz?   / 19-09-2004
 Onlar kim olduğumuzu biliyor   / 12-09-2004
 Olimpiyat Stadyumu'nda sadece Süreyya'yı düşünüyordum   / 05-09-2004
 11 Eylül Amerikalılar için yas değil defile günü olacak   / 29-08-2004
 Höpürdeterek kahve içmek çok yararlıymış   / 22-08-2004
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Fatih Terim meselesi ciddi midir?
Sadece evdeki huzurum...
MEHMET ALTAN
Bir valinin bayramı
Cuma sabahları, hem cumartesi günü...
ALİ POYRAZOĞLU
İnsanoğlu pek bi tuhaf canım...
Yolda karşılaştık. Kırk...
KAZIM KANAT
Birkaç saatliğine patron olmalı!
Arkadaşlarımla birlikte...
REFİK DURBAŞ
Gelecek çocuklarda
Geçen hafta Sabah...
ÖNCEL ÖZİÇER
Yine olacak!
Korkarım ben bu özel günlerden. Çıkmam...
Hava yolcu ve kargo trafiği arttı
Hava yolcu ve kargo trafiği arttı
Dünya genelindeki büyük yolcu ve yük artışına sadece Avrupa ve...
Süpersonik yolculuklar yakın
Süpersonik yolculuklar yakın
Süpersonik hızda uçan bir uçakta huzurlu bir yolculuk için en büyük...
Erken yaşlanmayı önleyin
Vücuttaki her türlü biyokimyasal olayda etkin olan enzimlerin üretimi...
Kalp sağlığı için en iyisi "ceviz"
Tüm balık çeşitlerinin kalp krizini önlemede son derece yararlı...
Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
Fransızlar'ın yiyeceğe yaklaşımı özeldir. Sofraya verdikleri özen diğer...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.