kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rusya'dan 'Atom bombası'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'başka ülkelerin sahip olmadığı ve olamayacağı yeni tür atom bombası geliştirdiklerini' açıkladı..

Rus İnterfaks ve İTAR-Tass ajanslarının bildirdiğine göre, Putin, bugün genelkurmay yetkilileriyle yaptığı toplantıdaki açıklamasında, yeni nükleer füzenin geliştirilmesinin sürdüğünü belirterek, ''Yakın zamanda ortaya çıkacak'' dedi.

Putin, 'Bu yeni atom bombasının diğer nükleer güç devletlerinin (bilhassa BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın yanında yer alan diğer 4 daimi üye ABD, İngiltere, Fransa, Çin) elinde bulunmadığını'' hatırlattı ve ''Bu silah gelecekte de kimsede olmayacak' diye ekledi.

Rus Devlet Başkanı, ''Uluslararası terör, Rusya'ya en büyük tehditlerden. Savunmamızda nükleer silah zırhı gibi temel unsurları ihmal edersek başka tehditler gelebilir'' dedi.

BİRKAÇ YIL İÇİNDE HAZIR

Rus İnterfaks ve İTAR-Tass ajanslarının bildirdiğine göre, Putin, bugün kuvvet komutanlarıyla yaptığı toplantıdaki açıklamasında, yeni ''nükleer füze kalkanı'' projesinde denemelerin başarıyla sürdüğünü belirterek, ''yeni füzelerin birkaç yıl içinde kullanıma hazır olacağını'' belirtti.

Dünya haber ajanslarının ''acil'' duyurduğu haberde Putin, ''Buna ilaveten, bu yeni silaha diğer büyük nükleer güç devletleri (ABD, İngiltere, Fransa, Çin) sahip olmayacaklar'' dedi. ''Bu yeni nükleer füze sisteminin, diğer nükleer güç devletlerinin (BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın yanında yer alan diğer 4 daimi üye ABD, İngiltere, Fransa, Çin) elinde bulunmadığını ve bulunmayacağını'' hatırlatan Putin, şunları kaydetti:

''Uluslararası terör, Rusya'ya en büyük tehditlerden. Savunmamızda nükleer silah zırhı gibi temel unsurları ihmal ettiğimiz an başka tehditler gelebilir. Rusya, silahlı kuvvetlerini ve nükleer kuvvet unsurunu geliştirmeyi sürdürecektir.''

YENİ SİLAH 2005'TE


Rusya Savunma Bakanı Sergey İvanov, bu ay yaptığı açıklamada, ülkesinin, (nükleer başlık taşıma yetisine sahip) seyyar ''Topol-M'' balistik füzesini bu yıl içinde deneyeceğini ve ''yeni silahın'' 2005'te göreve hazır olabileceğini belirtmişti.

BUSH'LA GÖRÜŞME

Rusya'nın 1,32 ton nükleer bomba taşıyabilen Topol-M füzesine ilaveten toplam 4 ton 400 kg ağırlığında 10 ayrı atom bombasını tek başlıkta taşıyabilen yeni kuşak füze sistemini devreye sokmaya hazırlandığı bildirildi. Topol-M, 1998'den beri 10 bin km menzilli ateşleme yapılabilen silo rampalarında saklanıyor.

Rusya'da yine bu yıl içinde savunma bakanlığının üst düzey yetkilisi, ''ABD hükümetinin füze savunma kalkanını işlevsiz kılacak yeni silah geliştirdiğini'' bildirmişti. Gizli planlar üzerinde yorumda bulunan askeri gözlemciler, yeni silahın sesten hızlı olabilen ''cruise'' tipi füze veya atom silah başlıkları taşıyabilen ''manevra imkanlı balistik roket'' tipinde olabileceğini belirtiyor.

Putin, SSCB'nin çöküşünden sonra zayıflayan Rusya'nın silah gücünü onaracağını çok kez söyledi. Putin'in açıklamasının iç siyasete ve bu hafta sonu yapılacak Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (APEC) doruğunda ABD Başkanı George Bush'la görüşmesine de yönelik kararlılık olabileceği hatırlatılıyor.

Bağımsız askeri gözlemci Pavel Felgenhauer ise farklı yorumda bulunuyor: ''Putin'in bu demeci, stratejiyle birlikte gösteri. Halka yönelik.Sanıldığı gibi askeri yeteneklerimiz zayıflamıyor, kuvvetleniyor demeye yönelik.''
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 NASA'dan yeni hız rekoru
 Arafat'ın resimleri İsrail Meclisi'ni karıştırdı
 ETA'dan İspanya hükümetine tehdit
 Bağdat'ta çifte bombalama
 2008'de ABD Başkanlığı için hangisi adaylığını koyacak?
 'AB kapısını Türkiye'ye açmalı'
 AP Türkiye Raporu sil baştan
 Avrupa müzakerelere hazırlanıyor
 Fransa'da roller değişti
 Karma okul kızların başarısını düşürüyor
 Metsamor santralı AB'nin de kâbusu
 Kısa... Kısa... Kısa... Kısa...
Ya Yen-Ersun ya da..
Ya Yen-Ersun ya da..
A Milli Takım, 2006 Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna ile çok kritik...
Yanal'ın golcüleri Trabzonspor' dan
Yanal'ın golcüleri Trabzonspor' dan
Milli Takım'ın Ersun Yanal dönemindeki dört resmi maçında 6 golünün...
'Çevre Sokak' düellosu
'Çevre Sokak' düellosu
CHP Genel Sekreteri Sav, Sarıgül hakkındaki iddiaları Çevre Sokak'ta...
'Madam' SABAH'a konuştu
Nalan Güney, Sedat Peker'in Magic Life'nin eski sahibi Kınay ile...
Sanık: Amerikan askeri. Suçu: Yargısız infaz. Tanık: Bütün dünya
Felluce'de 'savaş suçu'... Yaralı olarak camiye sığınan silahsız bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu