kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filiz Akin @ SABAH
 

En zor günlerimizde dostlar yanımızdaydı

Houston'daki zorlu tedavim sırasında tanıştığımız doktor Eser Yüksel, Mehtap Hanım ve oğullarıyla kurduğumuz dostluk unutulacak gibi değil

Size bugün Houston'da tanıdığımız Türk dostlardan bahsetmek istiyorum. Onur Erol daha önce bahsettim mi bilmiyorum. Sönmez'in okul arkadaşı, hatta geçen yaz dördümüz altı kamaralı bir tekneye yayılarak harika bir Mavi Yolculuk yapmıştık. Tam iki hafta. Bir arkadaş teknemiz daha vardı. Orada onlarla da buluşarak çok eğlenceli, bol doğalı, bol yemekli harika bir tatildi. Houston'a gitmeden Onur ile Sevinç orada bir doktor arkadaşlarının telefonlarını verdiler. "Arayın çok şekerdirler. Senelerdir orada yaşıyorlar. Üstelik estetik cerrah dahi olsa doktor olarak pek çok yardımı olur, soracağınız herhangi bir sağlık konusunda'' dediler. Yine de tanımadığımız için telefon edemedik. Ama doktor Eser Yüksel, bizi birkaç gün içinde buldu. Hiçbir yere çıkmak istemeyen ben "Sıkılmışsınızdır haydi bize gidelim'' demesiyle onların evinde buldum kendimi. Bize çok yakın bir yerde iki katlı bahçe içinde çok sempatik bir ev. Eşi Mehtap Hanım hem çok tabii hem çok hoş bir kadın. Evi de hem çok şık hem de çok rahat edilecek şekilde döşemiş. Evin en büyük kısmı mutfak. Ayrıca yemek ve televizyon odası var ama isterseniz bahçedeki yeşilliği bakan üç oda büyüklüğünde mutfakta da ister yemek ister televizyon seyredin, o kadar büyük. En çok hanımlar bayılıyordur herhalde bu kadar keyifli bir mutfağa. Sonraki en büyük bölüm ve konfor dört beş yaşlarındaki (Eser Junior) oğullarına ait. Her şeyi, her şeyi var küçük Eser'in. Devamlı karşısında oturduğu bilgisayarı bile. İnsana mutluluk geçiren bir aile. Dr. Yüksel, uzun yıllar Onur Erol'un yanında yetiştiğini ondan çok şeyler öğrendiğini söylerken çok rahat. Baylon College of Medicine'de çalışan bir estetik cerrah. Kendi buluşu olan bir yöntemle yüz germeyi dıştan değil ağızdan girerek hiç dikişsiz içten yapıyormuş. Orada bir göğüs ameliyatını gördük çok başarılıydı. Dr. Yüksel, eşi Mehtap Hanım ve küçük Eser'le lokantalara gittik, evlerinde buluştuk. Küçük Eser'le tanıştığımda saçlıydım. Sonra keltoş olunca ürkmesini istemediğimden onunla çok fazla olmak istemiyordum. Sonunda eşarp ve kasketle hallettik halledebildiğimiz kadar. Ama eskisi kadar benimle yakınlaşıp oynamadı bir daha. Dr. Yüksel, her seferinde imdadımıza yetişti. Uzak yola gitmek zorunda olduğumuzda hep o götürdü. Mesela uçuk ilacı bulamadık. O gelip aldı, ilacı da buldu, yerini de buldu. Bizim alamadığımızı kendi reçete yazarak aldı. Boğazımın dışındaki yaralara kaç kere kendi kullandığı yara iyileştirici ve ağrı kesicileriyle pansuman yaptı.

ACİL YARDIM

Hele bir seferinde (ki o sırada midemdeki tüpten besleniyordum) mideme tüpü taktıkları yerde tüp çok içeri dışarı hareket etmesin diye onu sabitlemek için hemen yanına tüpü derime dikişle tutturmuşlar. Fakat enfeksiyondan dolayı yara ola ola oradaki deri uzadı uzadı kulak memesi gibi... Sonunda bir gece koptu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çünkü bu sefer tüp midemden çok uzak veya çok yakın olabilecek şekilde oynuyor. MD Anderson Acil Servise telefon ettim. "Vallahi isterseniz gelin ama o kadar bekleyen var ki hastalar koridorlarda yatıyor. Sabaha karşı alırlar ama nöbette bu işlemi yapacak arkadaş yok. (Olay cuma gecesi oluyor.) Siz en iyisi pazartesi gösterin. Salı günü tüpü taktıkları ameliyathanede dikerler'' demez mi? O sırada telefon eden Dr. Eser Bey'e anlattık. Ertesi gün tatil, çalışmıyor. "Merak etmeyin. Size verdiğim bantların uygun olanlarıyla üst üste yapıştırıp sabitleyin. Ben yarın sabah ofisi açıp orayı dikeceğim'' dedi. Ertesi gün koca binada açılmış tek ofiste Sönmez'le ben şaşkın, Dr. Yüksel, yeğenine asistanlığını yaptırarak tüpün yanına bir de yedek olmak üzere iki dikiş attı. Ona ne kadar teşekkür borçluyum bilemezsiniz. Bütün bunları yaparken de esprili, devamlı gülen bir insan. Hayatımıza müthiş bir rahatlık ve güven duygusu getirdi. Tanrı bu güzel ailenin mutluluğunu daim etsin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Amerika'dan müjdeyle döneceğim   / 06-11-2004
 Oğluma nasıl söylemeliyim?   / 30-10-2004
 En zor günlerimizde dostlar yanımızdaydı   / 16-10-2004
 Houston'un sağlık güneşi   / 25-09-2004
 Zor anlarda güç inançta aranıyor   / 11-09-2004
 Teşhiste geç kalmayın   / 04-09-2004
 Moral ömrü uzatıyor   / 28-08-2004
 İki gelinin heyecanı   / 21-08-2004
 Mide tüpünden nihayet kurtuldum   / 14-08-2004
 Dört yapraklı yonca   / 07-08-2004
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Temizlik zamanı
Başlığım 'Kryon' ciltlerinden birinin...
FİLİZ AKIN
Kontroller var ama şimdilik yendik
Ben kanser mi oldum?...
Oda müziği tadında bir polisiye
Oda müziği tadında bir polisiye
Hollanda'da yaşanmış bir kaçırma olayından yola çıkmış bir öykü.
Uzaktan gelen çok sıcak bir hikaye
Uzaktan gelen çok sıcak bir hikaye
Kendi hayatlarını yaşamış ve çocuklarıyla sağlam bir ilişki kuramamış...
Hamburgeri sağlıklı hale getirmenin yolunu bulun
Günün her saati tüketilen fast food ürünler, bazı ufak...
Diyabet artık kader değil
Doç. Dr. Cihan Top, "Şeker hastalığı görülme sıklığı katlanarak...
Yeni nesil yaşlılar artık gençler gibi yaşıyor
Kafelerde buluşuyor, dünya turuna çıkıyor, spor yapıyor, üniversiteye gidiyor...
İç mimari ve orkestra benzerliği
Yeni bir mekan yaratmak hayli heyacanlı ama bir o kadar da kapsamlı çalışma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.