kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 

Bu kadar koşuşturmaya değer mi?

Bu kadar koşuşturmaya ne değer sizce? Büyük paralar kazanmak iyi bir kariyer, saygınlık... Hangisi ölümüne çalışmanızı sağlar? Ya günün birinde biri karşınıza geçip "Değdi mi?" diye sorarsa

Bir gün her şeyi bırakıp gelmenden korkuyorum diyor Çiğdem Anad son kitabında. Nasıl vurucu bir cümle, nasıl çarpıcı. "Sensizliği kabul ettiğim ve bakkalla sohbet ederek, ekmek almaya başladığım günlerde. Şarkı söyleyerek yollarda yürüdüğüm, kuşların beni takip ettiği günlerde. Eve girer girmez kaseti takıp dans ettiğim günlerde. Apartmanın dirlik, bütünlüğünü sağlama toplantılarından birine ilk defa katıldığım anda. Aynaya bakıp saçımı düzelterek işe gittiğim sabahların birinde. Sebze dolu filelerle eve dönüşümde bir akşam vakti. Günlerim kendini toparlamışken, her şeyi bırakıp gelmenden korkuyorum." Venedik'teyim. Hava yağmurlu. Kulağımda "Karşı Pencere"nin unutulmaz müziği. Burada başka ne dinlenir ki? Nasıl vuruyor Çiğdem Anad'ın bu satırları. Bir anda kendimi yapayalnız hissediyorum. Ne yapıyorum burada tek başıma, mutlu muyum, keyfim yerinde mi? Okumaya devam ediyorum. "Giderken beni kaybedeceğini göze aldığından, döndüğünde halime şaşırmayacaksın. Beni kaybetme kararı verdiğinden üzüleceksin. Gecikmiş bir soru soracaksın kendine "Değdi mi?" Yıllar sonra çıkıp geldiğin yer, benim durduğum köşe ise yılları kaybetmene değdi mi? Yaşlanınca susup, olur olmaz şeylere ağlıyoruz. Ben yaşlanınca ağlamak istemediğim için, bugünü kaçırmak istemiyorum. Günümde sen varsın, seni bekliyorum. Ama gelmezsen, yıllar sensiz geçerse, bir gün döndüğünde beni nerede bulacağını ben de bilmiyorum."

***


En son ne zaman sordunuz kendinize ben neredeyim diye? Sahi sevdiğiniz işi yapıyor musunuz? Ölümüne mi çalışıyorsunuz yoksa? Kimselere vakit ayıramıyorum. Spor yapamıyorum, en son ne zaman uzun uzun yürüdüm hatırlayamıyorum. Boş bir günüm olsa yapacak o kadar çok şeyim var ki, hangisinden başlayacağım bilemiyorum. Venedik'te bir restoranın terasındayım. Gondollar gidip geliyor, motorlar Japon turistleri gezdiriyor. Her tarafı Japonlar kaplamış. Bir tanesine gözüm takılıyor. Bir çift, orta yaşlı, hem gondol kiralamışlar hem de iki müzisyen. Şarkılar çaldıkça adeta kendilerinden geçiyorlar. El ele, bağıra çağıra şarkı söylüyorlar. Venedik, dünyanın en büyüleyici kentlerinden bir tanesi... Yalnız çekilmiyor işte, öyle çekilmiyor ki gözünüz bir şey görmüyor. Venedik aşk şehri, tatil şehri. Venedik sevgiliyle uzun uzun yürüyeceğiniz şehir. Elimde Çiğdem Anad'ın son kitabı, "Hayat geçiyor sen neredesin?" Cuma günleri bu köşeden size şu restorana gidin, bu müzeyi gezin, aman şu konseri kaçırmayın gibi önerilerde bulunuyorum ya... Bugün yok. Bugün sevdiklerinizle zaman geçirin. Sevgilinizle, karınızla, kocanızla salaş bir balık restoranına gidin ya da üşenmeyin evde mükellef bir iftar sofrası hazırlayın. Çocuklarınıza bugün daha çok dokunun, onları öpün, okşayın, koklayın. Sesini özlediğiniz birini arayın. Kedinizi, köpeğinizi bile şımartın, olmaz mı? Bugün niye böylesine bir duygusallık? Bilmiyorum, Venedik'tendir.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Balçiçek Pamir bowlingi yazdı   / 05-11-2004
 Bu kadar koşuşturmaya değer mi?   / 29-10-2004
 Balçiçek Pamir'le yaşamın tatları   / 29-10-2004
 Balçiçek Pamir'le yemek keyfi   / 15-10-2004
 Yaprak sarma adamı ağlatır ona göre   / 15-10-2004
 Babamdan kalan geleneksel usulle balık pişiriyorum   / 08-10-2004
 Balçiçek Pamir'le balık keyfi   / 08-10-2004
 Bir Da Vinci de İstanbul'da olmaz mı?   / 01-10-2004
 Balçiçek Pamir'den İstanbul sırları   / 01-10-2004
 Masamızda yeşil fasulye dalları vardı   / 17-09-2004
  » Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
BALÇİÇEK PAMİR
Doğru topu bulmak öyle kolay değil işte
En son ne zaman...
Türk hamamına bayılıyorum
Türk hamamına bayılıyorum
İrlanda asıllı ünlü oyuncu Colin Farrell: "Türkiye'ye gelmek...
Yatak odasında kurşun yağmuru
Yatak odasında kurşun yağmuru
Adana'da ayrıldığı eşinin başka biri ile yaşadığını öğrenen eski koca...
'Madam' SABAH'a konuştu
Nalan Güney, Sedat Peker'in Magic Life'nin eski sahibi Kınay ile...
Sanık: Amerikan askeri. Suçu: Yargısız infaz. Tanık: Bütün dünya
Felluce'de 'savaş suçu'... Yaralı olarak camiye sığınan silahsız bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.