kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beşiktaş'a zorunlu estetik operasyon
Beşiktaş'a zorunlu estetik operasyon

Beşiktaş Belediyesi, ilçenin görüntüsünü değiştirecek bir dizi proje hazırladı. En yakın zamanda binaların dış cepheleri boyanacak. Tarihi binalar restore edilecek, meydan ve caddeler genişleyecek
Beşiktaş Belediye Başkanı Ali Ünal, her zaman ihmal edilen kentsel tasarıma büyük önem veriyor. Yönetimde henüz çok yeni olmasına rağmen, Beşiktaş'ın çehresini değiştirecek kentsel tasarım projeleri hazırlatmış. Levent Çarşı'dan Dereboyu'na, Ortaköy sahilinden Köyiçi'ne kadar birçok bölgeye yeni bir kimlik kazandıracak olan bu projelerin uygulamasına çok yakında başlanacak. Peki neler yapılacak? İşte Beşiktaş'ın kentsel tasarım projeleri... Etiler'in Zincirlikuyu girişinden Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısına kadar olan cadde, prestij caddesi olarak yeniden düzenlenecek. Bağdat Caddesi gibi alışveriş ve eğlence merkezi olacak. Bunun için kaldırımlardan, dış cephe düzenlenmesine, otoparklardan özel kullanım alanlarının yaratılmasına kadar bir dizi önlem düşünülüyor. Ancak burası Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacak. Ortaköy sahilindeki esnafla toplantılar yapılıp sorunlar belirlenmiş. Görselliğin yanı sıra sahilde işletme sorunları da tespit edilmiş. Sahildeki yeme, içme ve eğlence mekanlarının çağdaş işletmeler olması sağlanacak. Mekanların dışarıya attıkları masa ve sandalyeler belirli bir düzen içinde olacak. Tabelalar kaldırılıp, tarihi binaların siluetleri ortaya çıkarılacak.

PARK YASAĞI GELİYOR
Dereboyu camisinden Ortaköy sahiline kadar olan caddede büyük değişiklikler olacak. Sahille bir bütünlük için düşünülen projeye göre, Ortaköy'den Dereboyu meydanındaki camiye kadar olan bölgede kaldırımlar genişletilecek, yol boyunca araçların park edilmesi önlenecek. Cadde boyunca var olan birçok tarihi bina restore edilecek. Caminin olduğu meydan yeniden düzenlenecek. Köprünün ayağının altındaki otobüs durağı kaldırılacak. Meydan ve çevresinde yeşil alanlar yaratılacak. Buradan Ulus vadisinde büyük şehrin yapımına başladığı parka kadar da düzenleme yapılacak. Beşiktaş Çarşısı olarak bilinen Köyiçi, turizm ve alışveriş merkezine dönüştürülecek. Tarihi çok eski olan ve tarihi binaların yoğunlukta olduğu Köyiçi'nin tarihi dokusu ortaya çıkarılacak. Bunun için bütün tarihi binalar restore edilecek. Diğer binalar da belirlenen renklerde boyanacak. Tabelalar kaldırılacak. Tarihi binaların bazılarına yeni işlevler yüklenecek. Turistik bir çarşı haline getirilecek.

TARİHİ YAPILARA KORUMA
Beşiktaş Meydanı, İstanbul'da taşıt trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri. Üstelik ilçeye gelenlerden çok, transit geçiş yapanlar var. Özellikle transit geçiş yapan araçlar büyük yük getiriyor. Bu durumu göz önüne alarak Beşiktaş Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak meydan trafiğini yeniden düzenleyecek. Trafik meydandan uzaklaştırılacak. Önceki dönemden hazırlanan projeler var, onları revize ederek yeni projeler de hazırlanıyor. Ali Ünal, bütün projeleri o bölgede yaşayan insanlarla konuşarak hazırladıklarını söylüyor. "Önce sorunları dinliyoruz, sonra ona göre projeler hazırlayıp halka sunuyoruz. Birlikte tartışıp revize ediyoruz. Halkın önceliklerine göre de uygulamaya başlayacağız. Sonuçta halk ne istiyorsa o olacak. Belediyenin kaynakları halkın isteğine göre harcanacak" diyen Ünal, projelerin hepsinin hayata geçirilmesinin uzun ve zor bir süreç olduğunu ama mutlaka yapacaklarını söylüyor. Beşiktaş'ın 20 yılını kağıt üzerinde planladıklarını ve bundan sonra her işin bu plan çerçevesinde yapılacağını sözlerine ekleyen Ali Ünal, "Artık her kurum kafasına göre ilçemizde iş yapamayacak" diyor.

Şerif Ercan

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 İstanbul artık onların evi oldu
 Anadolu kültürleri ebruya benziyor
 Gelenekselden evrensele 'aşure'
 Cami duvarına sevgi boyası
 En büyük destek imam ve eşinden
 İster uzak, ister yakın en cazip tatil seçenekleri
 Kapalı havuzlarda form tutabilirsiniz
 Şık ziyafet sofrası labirent gibidir
 102 yıllık Ermeni okulu kültür hizmeti verecek
 Bu ayın vazgeçilmez tatları pide, zeytin, hurma ve güllaç
 Güllaç
 Çevreyi koruyan yiyecekler
 Hem ruhunuz hem bedeniniz yenilensin
 Türkiye'nin ilk online sanat merkezi
 Yemek davetlerinde uyum şart
 Kitapla buluşmak için son üç gün
 Kehribar Kadınlar
 Auschwitz'in Külleri
 En keyifli iftar sofraları
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
BALÇİÇEK PAMİR
Doğru topu bulmak öyle kolay değil işte
En son ne zaman...
Türk hamamına bayılıyorum
Türk hamamına bayılıyorum
İrlanda asıllı ünlü oyuncu Colin Farrell: "Türkiye'ye gelmek...
Yatak odasında kurşun yağmuru
Yatak odasında kurşun yağmuru
Adana'da ayrıldığı eşinin başka biri ile yaşadığını öğrenen eski koca...
'Madam' SABAH'a konuştu
Nalan Güney, Sedat Peker'in Magic Life'nin eski sahibi Kınay ile...
Sanık: Amerikan askeri. Suçu: Yargısız infaz. Tanık: Bütün dünya
Felluce'de 'savaş suçu'... Yaralı olarak camiye sığınan silahsız bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.