kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dubai sanki zaman tüneli
Dubai sanki zaman tüneli
Alışveriş durakları

Kış ortasında yaz güneşi

Kışa yaklaşırken, yazı yaşamak istiyorsanız Dubai çok iyi bir seçim. Lüks beş yıldızlı otellerde sık sık soğuk havlu servisi yapılıyor ve buzlar içinde tropikal meyveler ikram ediliyor.


Dubai sanki zaman tüneli

Bembeyaz plaj kumları, tropik bahçeleri, çöl safarisi Uzay Yolu dizisi ve Binbir Gece Masalları'nı hatırlatan otelleri ile Dubai, her mevsim gidilebilecek bir tatil yeri.

Uçak piste ilerlerken ekranda genellikle gidilecek alana uzaklık, saat gibi bilgiler olur. Ama ilk kez bu ekranda, uçağın alanın ışıklı yolunda ilerlediğini ve kalkışını koltuğumdan izledim. Emirates Hava Yolları'nın Airbus tipi uçağında burun ve alt kısmındaki kameralar ile uçağın tüm hareketlerini görebiliyorsunuz. Işıklı yoldan ilerleyip tekerleklerin pistten kesildiği görüntüler, "Her şey kontrol altında, rahat bir uçuş olacak" güvenini veriyor ve eğlenceli.

HAVA HEP SICAK
Dört saatlik bir uçuştan sonra yine ışıklı bir yoldan alana indik; Dubai varış noktamızdı. Saat 01.00 olmasına rağmen son derece kalabalık olan modern, havalandırması mükemmel çalışan havaalanında işlemler hızla bitti. Havaalanı binasından çıkınca bir an sıcak hava yüzüme çarptı. Gecenin o saatinde bile hava 30 derece... Cuma akşamı gidip pazartesi döndüğüm bu programda Dubai merkezine yarım saat mesafede 'Jumeirah Beach' bölgesinde Ritz Carlton Oteli'nde kaldım. Ritz Carlton; önünde çok güzel bembeyaz kumlu plajı, tropik bahçesi, şelaleli havuzu, odalarının dekorasyonu ile beş yıldızını hak eden bir otel. Ama 'Jumeirah Beach' bölgesinde beş yıldızlı otel çok. Ritz'i diğerlerinden ayıran servis kalitesi ve oteldeki dingin huzurlu hava. Çok büyük değil ve havuz başında dahi çok insan görmüyorsunuz, yüksek sesli müzik, yüksek sesli konuşmalar yok. Bir sakinlik var her yerde.

Gece yarısı 30 derece olan hava, gündüz 32-33 derece civarında ama ağaç altında hafifçe rüzgar esen bir yer bulmak mümkün. Ritz olunca sabah erkenden gelip havlu bırakmak telaşı yok tabii, kaçta gelirsen gel çok güzel köşeler hazır. Sık sık soğuk havlu servisi yapıldığını, buzlar içinde meyve ikram edildiğini, su şişelerinin buzluklar içinde getirildiğini ilave etmek isterim. Tam öğle saatlerinde dışarıda olmak istemeyenler için otelde çok güzel bir 'SPA' var. Bali usulü masaj ve yosun banyosu her zamanki gibi benim tercihim. Yosun banyosundan sonra insana bir ferahlık, masajdan sonra ise sonsuz bir rehavet geliyor. "Ben SPA istemem" diyenler yemyeşil bahçeye bakan havadar spor salonunda çalışabilir. Bütün günü güneş, havuz, SPA ile geçirdikten sonra akşama doğru acıkma belirtileri ile danışma masasında İpek Hanım'ın karşısındayım. İpek Hanım yaklaşık bir yıldır orada çalışıyor ve artık Dubai'nin kurdu olmuş; nerede yenilir, içilir, alışveriş yapılır... Her türlü sorunun cevabını rahatlıkla alıyorum.

İÇKİ FİYATLARINA DİKKAT EDİN

İlk akşam için resimlerinden aşina olduğum Burj Al Arab Oteli'nin deniz mahsulü restoranını seçiyorum. Ancak 22.30 için yer bulabiliyorum. Otelin dışından başlayan (özellikle gece) çok tuhaf bir havası var. Mor - kırmızı ışıklar otelin gövdesini aydınlatıyor, ara katlardan birinden dışarıya bir platform helikopter pisti ve biraz yukarıda başka bir platform da otelin barı. Gece hali ile Uzay Yolu'ndaki istasyonlar gibi. Etkileyici. Ama orada kalmak için içimde en ufak bir istek uyanmadı. İçerisi başka bir alem. Lobideki dans eden sular Uzay Yolu'nun devamı ama içerisi daha çok bin bir gece masalları dekoru gibi. Restorana ise küçük bir denizaltı ile gidiliyor, ekranda denizdeki istasyonda bulunan restorana yolculuğumuzun görüntülerini izliyoruz.

Varışta dev akvaryuma bakan masamızda yemeğimizi yiyoruz. Yemek fiyatları astronomik değil ama içki fiyatları astronomik. Dikkatli bir şarap seçimi ile kişi başına 70-80 Amerikan Doları ile geceyi bitirmek mümkün. Burj Al Arab'da Kaptan Kirk ve Şehrazat'ın bizi uğurlamasını bekliyorum ama işleri varmış gelememişler. Dubai'deki en önemli aktivitelerden bir tanesi "Çöl Safari". Ciple otele 45 dakika mesafede bir noktadan çöle giriliyor. Bundan sonrası özellikle off-road sevenler için çok ideal. Kum tepeleri arasında bir aşağı bir yukarı sürekli hareket halinde olmak mideme iyi gelmedi ama çölde güneş batışı izlemek programı özel hale getiriyor. Safari ve güneş batışı ile çöldeki kampa gidiliyor. Barbekü yeniliyor ve dansöz izleniyor. Çok büyük kamp seçilmemesi önemli. Dubai her mevsim gidilebilecek bir destinasyon. Kış ortası, sıcağa özlem duyulan günlerde direk uçakla gidilebilecek en yakın yer olması bence en cazip tarafı.
DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Artık eskisi gibi değiliz bu film bizi değiştirdi
 Jumbo jet A380 şubatta uçacak
 Kraliyet sistemiyle bale öğretiyorlar
 Pırıltılı, şıkır şıkır, metalik 2005
 Geçmiş Unutulmuyor
 Hayatta hep bir adım önde olmayı seviyor
 Uykunuz sizi ele veriyor
 Gül'ün uçağı eski teknoloji
 Sörfçü, şair, filozof, tasarımcı
 Karadeniz'de filizlenen "FIRTINALI" bir öykü
 Yeni nesil çok sıkı!
 70'lerin pop kültür ve nostaljisi
 Böyledir guletlerin aşkı
 Denizdeki pehlivan tefrikası
 Camdan uçak geliyor
 Bir kültür ve dinler mozaiği DİYARBAKIR
 'Romantik hırsız'ın kitabı yazıldı
 Hollywood'un uçakları
 İç hatlara düzenleme geliyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
Başbakan'a Airbus 319 pahalı geldi
Uzun bir süredir...
FİKRET AYDEMİR
Güzel Şeyler Oluyor
Brüksel Güzel Sanatlar Sarayı'nda...
YASEMİN TAŞKIN
Gözler Türkiye Üzerinde
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne...
STELYO BERBERAKİS
AB Başkentinden
Küçük bir başkent olan Brüksel AB üyesi...
TURGAY NOYAN
Hamburg Hanseboot Fuarı ve...
100 yıl yaşamak tesadüf değil
100 yıl yaşamak tesadüf değil
1952 yılında kurulan "Yüz Yıl Yaşamak İsteyenler Cemiyeti" üyelerine...
Kalbinizi egzersizle koruyun
Kalbinizi egzersizle koruyun
Yaşlılarda kalp ve damar hastalıkları sıklıkla görülüyor. Fiziksel...
En çok saçlarımı taramayı özledim
Altı ay önce buluşmuştuk Houston'da. Saçları dökülmüştü, midesinden...
Gelenekçiyim, turşumu hala kendim kuruyorum
Bu yılki açıkhava konserlerinde en fazla izleyici toplayan Candan...
Sokak bilgesi saksafoncu
Yaşayan saksafon efsanelerinden Charles Lloyd, bütün dünyada büyük yankı...
Gizemli avukat şöhreti ikinci baharında yakaladı
Uzanların TMSF tarafından satılan milyarlık şarapları ile Sikorsky...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.