kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
42 yıldır süren bir Beyoğlu klasiği
42 yıldır süren bir Beyoğlu klasiği
Her ihtiyaca cevap veriyor

42 yıldır süren bir Beyoğlu klasiği


"Moda Vakko'dur" sloganıyla belleklerimizde yer eden Vakko, tam 42 yıldır Beyoğlu'nu güzelleştirmeye devam ediyor. Vitali Hakko'nun kurduğu Vakko sadece bir mağaza değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı olarak karşımıza çıkıyor.

Ülkemizde moda deyince akla gelen ilk isim olan Bay Vitali'nin Vakko'su, Beyoğlu'nun simgelerinden biri. Bay Vitali 42 yıl önce Vakko'yu açarken Beyoğlu'na layık bir mağaza olması için ne kadar özendiyse, yaklaşık 20 yıl önce kurduğu Beyoğlu'nu Güzelleştirme Vakfı sayesinde de zaman içinde Beyoğlu'nun bozulan imajını düzeltmek için bir o kadar daha çaba sarfetti. Zaman içerisinde daha da genişleyerek ve gelişerek, yandaki mağazaları da kendi bünyesine katan Beyoğlu Vakko, müşterilerinin sadece giyim tarzını değil, aynı zamanda yaşam kültürünü de etkileyen, modanın yalnızca insanları giydirmekle kısıtlı olmadığını belirtip, hayata bakış açısını da değiştiren bir mağaza. Vakko'da kendinizi çok özel hissedersiniz. Çünkü Vakko'dan alışveriş etmenin ayrıcalık olduğunu zaten kapıdan girdiğiniz andan itibaren siz hissetmeseniz de vitrin, sunum, ambalaj gibi önemsiz görünen, aslında mağazacılıktaki önemi tartışılmaz detaylarla size zaten hissettirirler.

BEYOĞLU'NA YAKIŞIYOR
Biz de Beyoğlu Vakko'dan içeri girdiğimiz andan itibaren, aslında bu mağazanın Beyoğlu'na ne kadar yakıştığını, bir kez daha hatırlayarak giriş kattaki çikolata, eşarp ve çanta reyonlarının arasından süzülüp direkt en üst kata çıktık. Beyoğlu Vakko mağazası 7 katlı. En üst katta müze var. "Geçmişten günümüze Vakko" adıyla 42 yıllık moda geçmişinin izlerini bulmak, nostalji yaşamak isteyenler için ideal. Modanın yaklaşık her 15 yılda bir kendini tekrar ettiğine tanıklık etmek isteyenler için, eşarplar, giysiler, ayakkabılar delil olarak orda bekliyor. Gerçekten çok ilginç. Altıncı katta bayan triko dairesi var. Adından da anlaşılacağı gibi, trikolar, aksesuar, ayakkabı ve çantalar, aynı zamanda konfeksiyonla birlikte bu reyonda. Çok ferah bir dekorasyon ve yönlendirici bir teşhir sayesinde, kafanızı karıştırmadan, net bir şekilde tüm ürünleri görme fırsatınız olduğunu söylemeliyim. Ancak bunun özellikle de Beyoğlu Vakko'ya ait bir ayrıcalık olduğunu da belirtmeliyim. Çünkü neredeyse ezbere bildiğim bir koleksiyonu, burada görünce aslında ne kadar çok şeyi de görmemiş olduğumu fark ettim ve ben bile 'Burada diğer mağazalardan farklı ürünler mi var?' diye sormadan edemedim.

SOLARYUMU BİLE VAR
Burada özellikle çok şık rengarenk, kadife ve üzeri işlemeli değişik ebatlarda ve amaçta çantaları sizler için görüntüledim. Fiyatları da çok uygun 280- 390 milyon TL. arası Beşinci katta 'süper butik' var. Süper Butik bir tarafta bir birinden şık tuvaletleri, diğer tarafta gelinlik reyonuyla ve rahatlatıcı, kendinizi bir peri masalında hissedebileceğiniz dekoruyla gerçekten de süper. Elbiseleri 700 milyon civarında başlayan, gelinlikler ise 2 milyar 800 milyondan başlayan fiyatlarla özel dikime meydan okuyor ve çok geniş bir yelpaze sunuyor. Gelin adaylarının mutlaka uğramalarını tavsiye ederim. 1. katta ise bir yanda güzellik salonu ve solaryum var. Ancak en çok ilgimi çeken kısım diğer taraftaki 'Bir Efsanenin Yaşamı' sergisi. Normal süresi sona eren ancak gördüğü ilgi üzerine 11 Kasım'a kadar uzatılan bu sergide Marilyn Monroe'nun nefes kesen resimleri var. Aynı zamanda minimalist bir kafe de sadeliğiyle bu muhteşem fotoğrafların harmanlanması sonucunda, alışveriş arası kendinizi çok daha özel hissetmeniz için katkıda bulunmaya hazır. Girişin altında ise indirim reyonu var. Geçmiş sezonlara ait çok şık kıyafetleri çok özel imkanlarla bulmak mümkün. Vakko'dan mutlu bir ifadeyle, aklımız çoğu üründe kalarak, ama kendi kendimize en yakın zamanda çoktandır ihmal ettiğimiz Beyoğlu Vakko'ya daha sık uğrayacağımıza dair kendi kendimize söz vererek çıktık. Yıllarca hakimiyetini tek başına sürdüren, pabucu dama atılıp bir çok kardeşi olan ve son zamanlarda biraz ihmal edilmiş gibi görünmesine rağmen, dimdik ayakta duran bir Beyoğlu klasiği Vakko.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Bugüne kadar bir star gibi yaşayamadım
 Bu filmler bir kere daha izlenir
 Jay Jay turneye geliyor
 Marka olduklarının farkına vardılar
 Yeni Melek'te rock zamanı
 Ayşe Erkmen'den 'Sırılsıklam'
 Su Yücel'in resim sergisi
 Tek kişilik bir yardım örgütü
 Hedefleri ülkemizi aşan marka
 Bu kostümler kağıt ile yapıldı
 Eminem'le form tutmak moda
 Hayat, ölüm, aşk ve felsefe
 Kişisel gelişim kitapları yararlı mı, zararlı mı?
 Jazz Cafe'de her gün bir konser
 Üç yakışıklının tecrübeleri
 Fırtınalarla dolu hayatın içinden
 YKY'de görev değişikliği
 Haftanın Kitapları
 Usta kemancı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Temizlik zamanı
Başlığım 'Kryon' ciltlerinden birinin...
FİLİZ AKIN
Kontroller var ama şimdilik yendik
Ben kanser mi oldum?...
Oda müziği tadında bir polisiye
Oda müziği tadında bir polisiye
Hollanda'da yaşanmış bir kaçırma olayından yola çıkmış bir öykü.
Uzaktan gelen çok sıcak bir hikaye
Uzaktan gelen çok sıcak bir hikaye
Kendi hayatlarını yaşamış ve çocuklarıyla sağlam bir ilişki kuramamış...
Hamburgeri sağlıklı hale getirmenin yolunu bulun
Günün her saati tüketilen fast food ürünler, bazı ufak...
Diyabet artık kader değil
Doç. Dr. Cihan Top, "Şeker hastalığı görülme sıklığı katlanarak...
Yeni nesil yaşlılar artık gençler gibi yaşıyor
Kafelerde buluşuyor, dünya turuna çıkıyor, spor yapıyor, üniversiteye gidiyor...
İç mimari ve orkestra benzerliği
Yeni bir mekan yaratmak hayli heyacanlı ama bir o kadar da kapsamlı çalışma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.