kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Lutfi Mete @ SABAH
 

Felluce'de Haçlı sapıklığı

ABD değil, 'Yeni Muhafazakâr' sapıklar Felluce'de kelimenin tam anlamı ile bir 'Haçlı Saldırısı' düzenliyorlar.. Bu, bir ülkenin kabul edilemez ama ardında yine de 'stratejik bir akıl' bulunduğuna hükmolunabilir gerekçelerle herhangi bir bölgeye saldırısı değildir.. Bu, milyarlık İslam dünyasına karşı dayanılmaz bir katliam hırsı ile kudurtulmuş askeri güruh için düzenlenen şeytani vahşet ayininden ibarettir.
Kullanılan tanklara haçlar çizmek, dini müziği kullanmak ve karşı taraf için özellikle anlamı olan bir günü ve geceyi merkez almak; saldırının adına 'Hayaletin Öfkesi' adını vermek bunun bir vahşet ayini şeklinde tasarlandığını kanıtlamaya kafidir. Yoksa hangi kendini bilen devlet, 'terörist yuvası' ilan ettiği bir direniş bölgesinde düzenleyeceği Harekât'a böylesine hayasız bir isim verebilir, doğrudan doğruya 'öfke' kelimesini kullanarak intikam peşinde, hatta katliam arzusunda olduğunu ortaya koyar? Bu isimlendirmede seçilen kelimelerin sözlükteki en ılımlı anlamları ve en mecazi kullanımları kast edilmiş bile olsa aşağılık vahşet niyeti tartışma götürmez.
Böylesine asimetrik bir mücadelede ABD'li 'Yeni Muhafazakâr' sapıklar örgütünün kullandığı yöntem ve silahlar evrenin sonsuz sabır uzayını aşacak kadar ürperticidir. Bu güruh, saldırıya hazırlanırken ve saldırı esnasında ortaya koyduğu dini vurgularla alenen 'Haçlı Saldırısı düzenliyorum' diye haykırırken İslam dünyasının soğukkanlılığını koruması şaşırtıcıdır. Gerçi bu ve benzeri nispetsiz saldırılar her an yeni 'intihar eylemcileri' üretmektedirler ki, Yeni Muhafazakâr sapıkların esasen en önemli beklentilerinden biri de budur.
Böyle saldırıları tasarlayıp örgütleyen gerçek beyin takımının mensupları, -iğrenç inanış ve yaşayışları ile- kendilerini gidip-gelici, bedenden bedene geçiverici 'evrenin ölümsüz mimarları' olarak zannediyorlar. On beş-yirmi yıl sonra bugünün Yeni Muhafazakâr ABD üst kadrolarının hangi vahşi ayinleri, hangi kurum ve birimlerde yaptıklarına dair sayısız belge ve belki de pek çok film izlenecektir. Bugünkü vahşetin sorumlularının hangi uyuşturucuya ve hangi tür cinsel sapkınlığa düşkün psikopatlar oldukları uzun süre sır kalamayacaktır.
1945 yılından bu yana, Hitler kadrolarından devralınanlarla birlikte ABD gizli birimlerinde her türlü satanist ayinin belki önce bir çeşit 'parapsikolojik' araştırma korusu olarak uygulandığını ama sonraları 'heyecan verici deneyler' şeklinde gelenekleştiğini şimdilerde yeryüzünde belki birkaç milyon insan biliyor ama yirmi yıl sonra öğrenmeyen kalmayacak. (Bu kadronun içinde şimdiki görünür liderin, inançta fanatik Protestan, yaşayışta mazbut bir dangalak olması herhalde ötekilerin sapkınlığını maskelemek üzere başvurulmuş bir tercihtir.)

***

Felluce'deki katliamla ilgili ABD makamlarının sansür ihtiyacı bile duydukları söylenemez. Dünyanın çeşitli ülkelerinde bu vahşi saldırının bir tür 'soykırım pilot uygulaması' şeklinde gerçekleştirildiğine ilişkin yayınlar olacak, hatta ABD medyasında bile feryatlar yükselecektir. Fakat bizim kraldan fazla kralcı ekabir gazete ve televizyonlarımız bu vahşeti gündelik siyasi veya gayr-ı siyasi televolelerin gölgesine iteceklerdir..
-Yakışır mı efendim, savaşı lanetleyelim ama Felluce'deki terörü de göz ardı etmeyelim, öyle değil mi? Hem koskoca ABD'yi 'Haçlı Saldırısı' düzenlemekle suçlamak, hele soykırımla, hele hele sapkın eylemlerle suçlamak, savaş karşıtlığından çıkar, Bin Ladin'in Batı düşmanlığına, hatta uygarlık düşmanlığına dönüşür..

***

Vaktiyle CIA ve benzeri örgütlerce güdümlü bile olsa ABD şahinlerinin vahşet ve sapıklıkları yüzünden 'bağımsız yeraltı krallığı' havasını kazanan Kaide bu şartlarda hala 'özel yetiştirilmiş Haçlı Kuduzları'na saldırı bahanesi üretmeye devam etmese ne olur?
Yeni Kaide türetilir. 'Yeni Muhafazakâr' olmak, iyilerle kötüler arasındaki nihai boğazlaşmayı (Armageddon) yeryüzü krallığı adına yönetecek üst kadroda yer alma kuruntusuyla psikopatlaşmak demektir. Bu yapıyladır ki, kendi kamuoyunu her türlü kuduzluğu onaylamaya ve 'oh olsun Müslümanlara' dedirtmeye hazırlamakta, hatta gerekirse kendi insanlarına karşı terör katliamları uygulatmaktadırlar. Böyle işler onlar için Armageddon uğruna, Tanrı sandıkları İblis'in elini güçlendirici yüksek birer ayin kadar kutsal eylemdir.
Lakin bu mezalim artık evrenin sonsuz sabır uzayını zorlamaktadır. Aslında bir avuç sapık Yeni Muhafazakar yüzünden ABD intihar ediyor.
Bu yeni Hitler ve bu yeni Stalinler sadece çökmekle kalmayacak, çok aşağılanacak ve gülünç düşecekler.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Diyanet ve Yayın Kongresi   / 09-11-2004
 Bit kelin perçeminde mi?   / 08-11-2004
 Başbakan'ın azarları ve azalttıkları   / 05-11-2004
 Lozan-bozanlık ve Lozan-borazanlık   / 04-11-2004
 Atatürk karakteri ve İncirlik karakteri   / 02-11-2004
 Dalkavukluk ve yolsuzluk   / 01-11-2004
 Yine 'Türkiyelilik' sihirbazlığına dair   / 29-10-2004
 Bugün Türkiyelilik, yarın Kürdiyelilik   / 28-10-2004
 Cici mafya-öcü mafya   / 26-10-2004
 Militanlık ve yargı   / 25-10-2004
ERDAL ŞAFAK
Bahçede hüzün
Camiler, okullar, Kur'an kursları ateşe...
ALİ KIRCA
Misket!..
Eninde sonunda kaybedeceği bir savaşı...
ÖMER LÜTFİ METE
Felluce'de Haçlı sapıklığı
ABD değil, 'Yeni...
UMUR TALU
Direniş ruhu
Hayatları boyunca bir güç karşısında...
ERGUN BABAHAN
Felluce gerçeği
Irak'ın işbirlikçi hükümeti, meşruiyeti...
Kara kaplı defteri kimde?
Sağlık durumu belirsiz olan Arafat’ın kabarık banka hesapları...
Türkiye AB'ye üye olur, medeniyetler çatışması sona erer
Washington'da American Enterprise Institute (AEI) adlı muhafazakar...
Ata'ya 2006 sözü
Ata'ya 2006 sözü
Ulu önder Atatürk'ün ölüm yıldönümü Milli Takım kampında unutulmadı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.