kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
EŞİ FENERBAHÇELİ KENDİ BEŞİKTAŞLIYDI.....   Faruk ve Burak adında iki çocuğu bulunan Mehmet Sabancı, Zeynep Sabancı ile evliydi. Koyu bir Fenerbahçeli olan ve geçtiğimiz dönem kulüp Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan eşi Zeynep Sabancı, bu nedenle çocuklarının adlarının baş harflerini özellikle F&B harflerinden seçti. Evde üçe karşılık bir olmasına rağmen Beşiktaşlı'lığından ödün vermeyen Mehmet Sabancı, aynı zamanda Beşiktaş Kongre üyesiydi.
Sabancı ailesi ağlıyor
Doktorlar 'olabilir' diyor
Lüks otomobil tutkusuydu

OySA çok gençti

Sabancı Ailesi'nde dokuz ayda 3'üncü kayıp Sakıp Bey ve torun Cem Sabancı'dan sonra Mehmet Sabancı da 41'inde kalbine yenildi.

Sabancılar'ı sarsan haber bu kez Londra'dan geldi: Ömer Sabancı'nın kardeşi Mehmet Sabancı kaldığı otel odasında sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

ÖLÜM UYKUDA GELDİ
Oteldeki sağlık ekibinin ilk müdahalesi sonrası Mehmet Sabancı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Haber üzerine üç kardeşin en büyüğü Ömer Sabancı Londra'ya uçtu.

SAĞLIK SORUNU YOKTU
Bugüne kadar sağlık problemi yaşamayan Mehmet Sabancı'nın genç yaşta hayata gözlerini yumması ailede ve iş dünyasında şok etkisi yarattı. Eşi Zeynep Sabancı'nın sakinleştirici iğneyle ayakta durduğu açıklandı.

Sigarayı da bırakmıştı
Mehmet Sabancı günde üç paket sigara içerdi. Birkaç başarısız teşebbüsün ardından zor da olsa geçen ay sigarayı bırakmıştı, yerine nikotin sakızı çiğniyordu.



Sabancı ailesi ağlıyor

Sabancı ailesi, daha Sakıp ve Cem Sabancı'nın yokluğuna alışamadan, bir başka üyesini yitirdi. 41 yaşındaki Mehmet Sabancı, Londra'da geçirdiği kalp krizi yüzünden hayatını kaybetti.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı'nın kardeşi, F&B Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sabancı, önceki gün sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. İş seyahati nedeniyle Londra'da bulunan Sabancı, Marriot Otel'de konaklıyordu. Eşi Zeynep Sabancı'nın durumu fark etmesiyle ilk müdahalesi otelin sağlık ekibi tarafından yapılan Mehmet Sabancı, daha sonra ambulansla yakındaki St. Marys Hastanesi'ne nakledildi. Fakat hastaneye ulaştığı sırada zaten ölüm gerçekleşmişti. Günde üç pakete yakın sigara içtiği bilinen Sabancı, yaklaşık bir ay önce sigarayı bırakma kararı almış, bunun için de nikotin sakızı kullanmayaYÜRÜMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİ: Mehmet Sabancı'nın eşi Zeynep Sabancı dün gece Londra'dan uçakla İstanbul'a geldi. Zeynep Sabancı Atatürk Havalimanıda Sabancı Holdigin Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Holing CEO'su Celal Metin tarafından karşılandı. Zeynep Sabancı'nın yürümekte güçlük çektiği gözlenirken Celal Metin başlamıştı. Sabancı, daha önce de sigarayı bırakma denemeleri yapmış, ancak başarılı olamamıştı.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK ACI
Mehmet Sabancı'nın ölümü bu yıl Sabancı Grubu'ndaki üçüncü büyük acı oldu. 10 Nisan'da Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'yı kaybeden Sabancı Ailesi, 17 gün sonra bu kez genç bir üyesini, Kaya Sabancı'nın oğlu Cem Sabancı'yı kaybetti. Üstelik Cem Sabancı'nın ölüm nedeni de kayıtlara kalp krizi olarak geçti. Cem Sabancı'nın babası ile Mehmet Sabancı'nın annesi Özcan Hanım'ın kardeş olması, kalp krizinde genetik yakınlığın öneminin ortaya konması bakımından önemli...

HOLDİNG'E RAKİP OLMADI
Sabancı Kardeşler'den Hacı Sabancı'nın oğlu olan MehmetANNESİ İSTANBUL'A GELDİ....   Özcan Sabancı, oğlunun vefatını öğrenince Adana'dan apar topar İstanbul'a geldi. Acılı anne gözyaşlarını engelleyemedi.Sabancı, 1963'te Adana'da doğdu. O da amcaları gibi Tarsus Amerikan Koleji'ni bitirdikten sonra US International University Europe-Londra'da işletme eğitimi aldı. Akbank ve Sabancı Holding'de 18 yıl çalışan Mehmet Sabancı, 2001'de Gıda Grubu Direktörü iken görevinden ayrıldı. 1998'de eşi Zeynep Sabancı için kurduğu ve hobi olarak yürüttüğü otomotiv işinin başına geçen Sabancı, işlerini F&B Grup çatısı altında devam ettirdi. Rover'in distribütörlüğünü üstlenen F&B, Hummer'ı da Türkiye'ye getiren şirket oldu. Kısa zamanda önemli bir büyüklüğe ulaşan F&B Otomotiv 2002 yılını 17 milyon dolar, 2003 yılını ise 25 milyon dolarlık ciroyla kapattı.AİLE YALNIZ BIRAKMADI...   Sabancı'nın teyzesi Gülten Köseoğlu (solda) ve kız kardeşi Demet Çetindoğan da (ortada) acı haber üzerine Adana'dan İstanbul'a geldi.2003'de Türkiye gelir vergisi rekortmenleri arasındaydı. 858.7 milyar TL ile 93'üncü sırada yer aldı.

AİLE MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK
Sabancı, Holding'den ayrılma hikayesini SABAH'a şöyle anlatmıştı: "Sabancı Ailesi'nde eşlerle birlikte 55 kişi olmuştuk. Profesyonellerin önünü açmak için kök aileden bir kişi kalsın denildi. Eşimle birlikte hobi olarak kurduğumuz F&B Otomotiv de büyüyordu. Ağabeyim Ömer Sabancı holdingde kaldı. Ben de kendi işimi yapmaya karar verdim." Mehmet Sabancı'nın Türkiye'ye getirilmesi için yasal prosedürün tamamlanması bekleniyor. Eğer cenaze bugün Türkiye'ye getirilebilirse, töreninin yarın yapılması planlanıyor. Sabancı, İstanbul Zincirlikuyu'daki 'Sabancı Aile Kabristanı'na defnedilecek.

Leyla ŞEN - EKONOMİ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Buruk Tören
 Bebeğinin ilk gülücüğünü bile göremeden öldü
 Hastaneyle birlikte kendileri de yandı!
 Kırıkkale'de dayak yedi, Kırşehir'de öldü
 2 milyon değil yüz bin lira için
 Kaldırımda öldüler
 Bayramda ölene mezar bedava
 Zincirleme katliam
 Dayak yedi sonra öldü
 Kapkaç zanlıları cezaevine gönderildi
 İyi ki doğdun
 Ailenin yedi ferdi kazada can verdi: 9 Ölü 7 yaralı
 İstanbul'da bayram önlemleri...
 Dikkat!.. İstanbul'da bu yollar onarımda
 Alo SABAH İstanbul
 Başımız Sağolsun
MANSUR FORUTAN
Groove'um geldi dermişim...
Geçtiğimiz günler güzel...
MEHMET BARLAS
Saygı ve sevgiye layıktır
Orhan Veli'nin şiirini hafif...
SAİT GÜRSOY
Liseler 4 yıla çıkıyor..
Perşembe akşamı Haber Türk'te...
HINCAL ULUÇ
"Hıncal Uluç atv'ye haksızlık yapıyor!.."
Başlıktaki laf...
EMRE AKÖZ
Ben okuru kime şikâyet edeceğim?
Yavuz Baydar,...
Boşaltın merdivenleri
Boşaltın merdivenleri
2. devreden itibaren tribün merdivenleri doluysa maçlar başlamayacak.
Ersun Yanal mesaide
Ersun Yanal mesaide
Milli Takımlar Teknik Direktörü Yanal, Future Cup'ta 16 Kasım'da...
Yüce Divan sekizledi
Meclis, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve beş bakanın ardından eski...
Sezer'den 'etnik ve dinsel köken' vurgusu
Org. Özkök 10 Kasım mesajında, Atatürk'ün Türkiye'yi çağdaş uygarlık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu