kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Midesindeki kelepçe ile 1.5 yılda 63 kilo verdi
Kelepçe nasıl çalışır?
Altı yılda 1 ton zayıflattı

Midesindeki kelepçe ile 1.5 yılda 63 kilo verdi

Aşırı derecede şişman olan Çağlayan Kadıoğlu (43), midesine ameliyatla takılan kelepçe sayesinde bir buçuk yılda 125 kilodan 62 kiloya düştü. Onun eski halini bilenler, şimdi Kadıoğlu'nu tanımakta güçlük çekiyor

O bebekken, çocukken ve genç bir kızken hep aşırı kiloluydu. Ancak halinden hiç gocunmadı. Elbiselerini kendisi diken, her istediğini fazlasıyla yiyen Yüksek Hemşire Çağlayan Kadıoğlu, dört yıl önce; "Yaşım ilerliyor. Hastalıklar beni yakalamadan zayıflamalıyım" kararı aldı. Çağlayan Hanım'ın midesine aynı yıl ameliyatla, 'tokluk hissi uyandıran kelepçe' takıldı. Zayıflamak için her gün işten evine 10 kilometrelik yolu yürüyen, yemekleri çok çiğneyerek ve yavaş yiyen Çağlayan Hanım'ın zayıflama hayali gerçeğe dönüştü.

10 yaşında 35, 20 yaşında 100, 43 yaşına geldiğinde ise; 125 kiloya çıkan Çağlayan Hemşire, ameliyatın ardından bir buçuk yılda 63 kilo verip, zayıf, ince belli bir kadına dönüştü. Çağlayan Hemşire, artık kendine istediği renk ve modelde giysi alabiliyor. Eskiden tabak tabak börek yiyen Çağlayan Hanım, artık bir dilim kekin dörtte birini yiyebiliyor. Zayıflama ameliyatını şişmanlara tavsiye eden Kadıoğlu'nu birkaç yıl önce görenler, şimdi "Bu sen misin?" diyor.

ÜNİVERSİTEDE BAŞARAMADI
Bebekken sürekli pirinç unuyla beslenmesi ve vücudundaki hormon bozukluğu, onu daha çok erken yaşlarda şişman bir çocuk yaptı. Çocukluğunda yaşıtlarından 5-10 kilo daha fazlaydı. 10 yaşında normal bir çocuk 28 kilo olurken, onun kilosu 35'i buluyordu. Küçük Çağlayan şişmanlığını hiçbir zaman sorun yapmadı. Aşırı kilolarına rağmen, azmiyle ilkokul ve lisede atletizm ve voleybol takımlarında oynadı. Spor yapmayı ve aktif olmayı o kadar çok seviyordu ki, lisede okurken voleybol hocasının, "Seçmelerde senden başka oyuncu bulamadılar mı?" demesine bile aldırmadı.

Spor gibi fazla yemek yemekten de vazgeçmeyen genç kız, lise son sınıfa geldiğinde kilosu 100'e yaklaşmıştı. Liseyi bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'nu kazandı. Genç kızlığa adım atmasıyla birlikte şişmanlığıyla ilgili çevrenin baskısı da artmaya başladı. Üniversitede 110 kiloya ulaşan Çağlayan Kadıoğlu'na, çevresindekiler, "Yüzün bebek gibi ama zayıflasan iyi olur" diyordu. Üniversite yıllarında en büyük desteği, ailesi ve üniversitedeki yakın arkadaşları verdi. Kadıoğlu, evliliği prensip olarak hiç düşünmedi. Üniversitenin son yıllarında diyet yapmaya başlayan genç kız, birkaç ay içinde 33 kilo verdi. Ancak, yeme güdüsüne yenik düştü ve yeniden şişmanladı. Üniversiteyi bitirip çalışma hayatına atılan Çağlayan Kadıoğlu'nun kiloları hastanede efor sarf ettiği için çok fazla artmadı ama zayıflayamadı da. Mağazalardaki ışıltılı giysileri giyemeyen Çağlayan Hemşire, annesinin ve kendisinin diktiği giysilerle yetindi.

İLK AYDA 12 KİLO VERDİ
30'lu yaşlara geldiğinde kilosu 120- 125'leri bulan Kadıoğlu, ileride ciddi hastalıklara yakalanmamak için zayıflama ameliyatı olmaya karar verdi. Bu kararı duyan arkadaşları kendisine ameliyat olmaması için çok baskı yaptı ama o yılmadı. "Diyet yap zayıflarsın. Ameliyat bu. Sonunda ölüm de var" uyarılarına kulaklarını tıkadı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Yasin Peker, dört yıl önce Kadıoğlu'nun midesine kelepçe taktı. İki gün sonra ayağa kalkan Çağlayan Hanım için artık yeni bir hayat başlamıştı. Çağlayan Hemşire ilk ayda tam 12 kilo verdi. Bir anda bu kadar kilo verdiğine şaşıran Kadıoğlu, kendisine uyacak giysiler satın aldı. Tanıdıklarının, "Harikasın. Ne kadar güzel oldun" demesi onun motivasyonunu daha da artırdı. Yediği yiyeceklere dikkat eden Kadıoğlu, ilk ay hep sıvı gıdalarla beslendi. Birkaç ay içinde daha fazla kilo vereceğini düşünen Çağlayan Hemşire, kendisine her bedene uyabilen lastikli, pantolon ve etek dikti.

HER GÜN YÜRÜYÜŞ YAPTI
İkinci ayda sekiz kilo veren Kadıoğlu, devam eden aylarda da dörder kilo zayıfladı. Artık ayakkabıları da büyük gelir olmuştu. Hemen kendine yeni ayakkabılar aldı. Sıvı gıdaları bırakıp, yemek yemeye başladı. Daha çok sebze, çorba, yoğurt ve salata yiyordu. Midesindeki kelepçe çok yemesini engellerken, o daha da zayıflamak için spor yapmaya başladı. Çalıştığı Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nden yaşadığı Buca'ya her gün iş çıkışında üç ay boyunca yürüdü. Çağlayan Hemşire, zoru başararak, bir yılda 55 kilo verdi. Bir buçuk yılın sonunda da 62 kiloya düştü. Ailesi ve arkadaşlarının tebriklerini kabul eden Çağlayan Kadıoğlu, başardığı zayıflama mucizesinin mutluluğunu yaşıyordu. Çağlayan Hemşire, kilo alıp vermesi düzene girdiği için lastikli giysileri bırakıp, kendine yeni uygun dar giysileri giymenin mutluluğunu yaşıyor.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Doğru Isıda Yapılan Banyo Günün Bütün Yorgunluğundan Kurtarır
 Akciğer Nakli İle Hayata Döndü
 Midesindeki Kelepçe İle 1.5 Yılda 63 Kilo Verdi
 Hasta Dostu Tüp Bebek Merkezleri Türkiye'de!
 En Yararlı Sebzeler
 Sırtı Ağrıyana Botox Dopingi
 Uyku Bozukluklarının Zararları
 Oje Sürmenin Püf Noktaları...
 Sporu Yaşına Uygun Yapan Çocuk Aileden Gelen Boy Sınırını...
 D Vitamini Ve İyot Eksikliği Çocuğun Gelişimini Yavaşlatıyor
 Sağlıksız Beslenme Gelişme Geriliğinin En Önemli Nedeni
 Bebeğinizin İlk 4 Ay Yedikleri Gelecekteki Boyunu Belirliyor
 Büyüme Hormonu Eksik Olanın Gelişimi Aniden Duruyor
 Profesyonel Eller Hastayı Üç Aşamada Topallıktan Kurtarıyor
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Konuşma bozuklukları
İnsan beyninin en önemli...
Biri ağlattı diğeri paylandı
Biri ağlattı diğeri paylandı
Anadolu Ateşi'nde bu hafta 'Kışlalar Doldu Bugün' uzun havasıyla jüri...
Anadolu insanı tiyatroya kucak açtı
Anadolu insanı tiyatroya kucak açtı
İstanbul'da yeterli sahne ve seyirci bulamayan ünlü tiyatrocular,...
Doping iddiaları!
Doping iddiaları!
Geçen hafta Cumhuriyet Kupası'nı kazanan Sencer Can'ın adı doping...
Eski sevgilisi komşu geliyor!
Eski sevgilisi komşu geliyor!
Eski sevgilisi Seray Sever'den ret yanıtı alan Hakan Altun, son aşkı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.