kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TEDAVİSİ BİR HAFTADIR HASTANEDE SÜRÜYOR....   Filistin'in 75 yaşındaki lideri Yaser Arafat geçen Cuma'dan bu yana Jacques Chirac'ın emriyle gönderilen uçakla geldiği Fransa'da tedavisini sürdürüyor.
'İntifada'yı kaybediyor
Nobel ödüllü 'Kurucu' lider
Yolunda ilerleriz
Bütün tablo değişir

Filistin Aslanı'na veda

Filistin'in efsanevi lideri Yaser Arafat ya öldü ya son saatlerini yaşıyor. Paris'teki hastane resmi açıklamadan kaçınıyor.

ÇELİŞKİLİ HABERLER
Paris'te askeri hastanede tedavi gören Yaser Arafat için dün gün boyu "komaya girdi, beyin ölümü gerçekleşti, öldü" gibi çelişkili haberler geldi. Ancak hastaneden resmi bir açıklama yapılmadı.

BUSH'TAN BAŞSAĞLIĞI
Lüksemburg Başbakanı önce "öldü" dedi, sonra sözünü geri aldı. ABD Başkanı Bush, Arafat'ın öldüğü haberleri üzerine "Ruhu şad olsun" açıklaması yaptı. İsrail istihbaratı toplantı yaptı.

FİLİSTİN DİRENİŞİNİN SEMBOL İSMİ
Bir halkın mücadelesini dünyaya tanıtan Yaser Arafat, "Filistin Aslanı" olarak tarihe geçti.


'İntifada'yı kaybediyor

İsrail Televizyonu, Filistin lideri Arafat'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini iddia etti. Filistin başbakanı ve Arafat'ın kaldığı Paris'teki hastane yetkilileri ise haberi yalanladı.

Filistin lideri Yaser Arafat'ın, Fransa'nın başkenti Paris'te tedavi gördüğü askeri hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği öne sürüldü. İsrail'in Kanal 2 Televizyonu'nun iddiasını Filistin Başbakanı Ahmet Kurey yalanlarken Arafat'ın Ürdün'lü doktoru Eşref el Kurdi, "Durumu kötüye gidiyor ama henüz ölmedi" açıklamasını yaptı. Bu gelişmeler yaşanırken "Arafat öldü" açıklamasını yapan Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker, bir yanlış anlama olduğunu belirterek açıklamasını geri aldı. 'Beyin ölümü' haberi sonrası, Arafat'ın kaldığı hastaneye yabancı basının akın ettiği belirtildi.

DURUMU KRİTİK

Filistin lideri Yaser Arafat'ın sağlık durumu 3 Kasım gününden bu yana giderek ağırlaştı. Fransız Le Monde gazetesi, haberi "Arafat'ın sağlık durumu kritik" başlığıyla duyururken Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın bir nevi resmi yayın organı gibi görülen Fransız Ulusal Radyosu da Filistin liderinin sağlık durumuna ilişkin aynı yönde haberlere yer verdi. Çarşamba akşamından bu yana yoğun bakımda Arafat'ın dündün bu yana üç kez bilincini yitirdikten sonra komaya girdiği öne sürüldü.

TEŞHİS KONAMIYOR
Lösemi hastası olduğu kuşkusuyla, Paris'in bu konuda en uzman hastanelerinden biri olan 'Percy Askeri Hastanesi'nde 29 Ekim'den bu yana çeşitli tahlillerden geçirilen Arafat'ın birkaç gün önce lösemi olmadığı açıklanmıştı. Bununla birlikte Filistinli liderin kanındaki problemin ne olduğu teşhis edilemedi. Kanındaki trombosit oranının çok düşük olduğu, bunun da lösemi ya da bir başka tür kan kanserinde görüldüğü belirtilmişti. Ancak tüm testlerin yapılmasına karşın halen bir teşhis konulamayan Arafat'ın yüksek ateş, kusma, bilincinin kapanması gibi şikayetleri nedeniyle "zehirlendiği" iddiası da ortaya atılmıştı.

FİLİSTİNLİLER REDDEDİYOR
Filistinli liderin yanındaki yetkililer, ısrarla Arafat'ın yoğun bakımda olmasına, hatta beyin ölümünün gerçekleştiği haberleri gelmesine rağmen, hayati tehlike olmadığını öne sürüyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisi Silvan Şalom ise Filistinli liderin birkaç gün önce iyileşme yönündeki belirtilere rağmen yeniden sağlığının kötüleştiğini duyurdu. Arafat'a yapılan bazı ziyaretler, sağlık durumunun giderek kötüleştiğinin alameti gibi görülse de Filistinli kaynaklar Filistinli liderin bazı cesaret verici iyileşmeler kaydettiğini söylemeye devam ediyor.

CHIRAC'A GÜLÜMSEDİ
Filistin yönetiminin en önemli isimlerinden eski başbakan Mahmud Abbas, Arafat'ı ziyaret etmek için Paris'e geldi. Filistin Kurtuluş Örgütü'nün dış politika sorumlusu Faruk Kaddumi de Arafat'ı ziyaret ettikten sonra Filistinli lider için panik yapılmaması gerektiğini öne sürerek, "Allah izin verirse iyileşecek ve Tunus'a gelecek" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'ın da Arafat'ı hastanede ziyaret ettiği ve Arafat'ın Chirac'a gülümseyerek elini tuttuğu belirtildi. Arafat'ın danışmanlarından Muhammed Raşid, liderin sağlık durumunun kötüleştiği yönündeki bilgileri teyit etmekle birlikte, "Bir şey belli değil, bazı anlarda iyileşiyor" yorumunu yaptı. Bu arada Arafat'ın ölmese dahi artık görevinin başına dönmesinin çok zor olduğu da kaydedildi.

BELKIS KILIÇKAYA PARİS

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bir okul yaptı o da çürük çıktı
 Tarih kaderi aralık ayında AKP'nin üyeliği ise ocakta
 Ara zirve 'sönük' geçti...
 Dersimiz yeni sınav yönetmeliği
 Veli Göçer'in ortağı 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı
 Sigaraya yasak konusunda AB ülkelerini bile geçtik
 S.A.'nın babası iş bulunmasını istedi
 Almanya'daki cinayete daha az ceza geldi
 Erzurum'a kar yağdı
 Depremzede eylemciler yargılanıyor
 Sanık hakları genişliyor
 Korsan CD'lere silindir darbesi
ERDAL ŞAFAK
Ah şu CHP'liler
CHP yöneticileri aslını astarını pek...
UMUR TALU
Hadi canım sen de!
ABD gerçekten bir demokrasi midir?"...
ERGUN BABAHAN
Solsuz bir dünya
Tüm dünyada ırk ve din temelini öne...
ÖMER LÜTFİ METE
Başbakan'ın azarları ve azalttıkları
Ne hikmetse...
Zaferin asıl mimarları
Bush'un ikinci dönem ABD başkanlığını rekor düzeyde oyla kazanmasının...
Kerry'i bitiren 5 hata
Seçimin ardından Bush galibiyetini kutlarken, Demokratlar "Nerede...
Haddini Bil-bao
Haddini Bil-bao
Beşiktaş, UEFA Ligi'ndeki ilk maçında İspanyol ekibi Athletic Bilbao...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu