kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
Fırsatlar Dünyası
Fransız Sokağı'nda sergiye gidin

7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?

Bir dakika göz atmadan geçmeyin
Geçip giden günlerimiz içinde dakikalar yer alır. Biz aslında dakikaları yaşarız... Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kimbilir?

22 Ekim Cuma
Ev Yemekleri
Adı: Doyasıya Ev Yemekleri. Necla Küçükyılmaz ve kızı Figen işletiyor. Yemekleri kendileri pişiriyor. 1.5 yıl önce açılmış. Müşterilerinin yüzde 90'ı memur, bankacı ve doktor. Evlere de servis yapıyorlar. Çarşamba günleri hamsili pilav günü. Perşembe günleri kuru patlıcan dolması ve mantı sunuyorlar. Menüde biber dolması, sarma, taze fasulye, pilav da var. Dışarıda 6 masası var. İçeride ortada kömür sobası duruyor. Duvarlarda çerçeveli mısır hiyeroglifleri resimleri asılı. Sebzeler 2 milyon, etli yemekler 3-3.5 milyon, çorbalar 1.5 milyon TL. Tatlılar 1.5 milyon TL. Sabah 8, akşam 7 arası açık. Ramazan boyunca da açık olacak. Ayrıca iftarda yemek mümkün. Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi girişi yanı. Konuralp, Düzce. Ek Bilgi: Düzce-Konuralp'ın girişinde Konuralp Müzesi'ni gezmek mümkün. Saat 8.30-18.30 arası pazartesi hariç her gün açık. Bolu Müzesi'nden devredilen eserlerle Konuralp antik kentinden çıkan toplam 6118 adet sanat eseri mevcut. Arkeoloji Salonu'nda M. Ö. 3000- 2000 yıllarından Bizans'a kadar çeşitli dönemlere ait eserler sergileniyor.

23 Ekim Cumartesi
Sokak
Tünel'den Karaköy'e doğru yokuş aşağıya inerken. Sağda bir köşede büyük pembe bir bina. Bu binanın sokağının adı Şah Kulu Sokak. İlerde solda 35 numarada sessiz kendi halinde bir mahalle bakkalı. Bu bakkalın yanında sokağın sonunda bir büyük apartmanın kapısı caddeye açılıyor. Sokağın bir ucunda geceleri kapanan büyük bir kapı var. Bu büyük apartmanın girişinde solda dört yeşil yağlıboya kapı. Her bir kapı üzerinde beyaz yağlı boya ile yazılmış bir cümle. Karşımıza çıkan toplam dört cümle şöyle: "Severken ne dersin?'', "Öfkelenirken ne dersin?'', "Sevinirken ne dersin?'', "Üzülürken ne dersin?'' Galata Kulesi'nin karşısındaki kahvenin bahçesindeki siyah üzüm salkımları olgunlaştı. Galata.

24 Ekim Pazar

Kitap Yazarın adı: Ümit Bayazoğlu. Kitabın adı: Uzun, İnce Yolcular. Ekim. 2004. YKY Yayınları. 226 sayfalık kitaptan yedi cümle:
1. Füsun Erbulak çantasından hırpalanmış bir kitap çıkarmıştı: Kral Übü.
2. Dansöz Emine Adalet Pee, Irak elçisinin eşi Fahrünnisa Zeid'in Berlin'de düzenlediği kostümlü Şark Partisi'nde Adolf Hitler'e göbek attı.
3. Benli Belkıs, Gönül Yazar'a kritik durumlarda vaziyeti idare etmek için Fransızca önemli bulduğu lafları öğretmiş.
4. Zati Sungur, sanatını yalnız sahnede değil, bazen sokakta da icra ederdi.
5. Sadun Boro nezleye karşı her sabah denize giriyordu.
6. Dario Moreno'- nun yeni burnunun açılış töreni dün yapıldı.
7. Sakallı Celal taşıta binmez her yere yürüyerek giderdi.

25 Ekim Pazartesi
Laz Lokantası
Gerçek Karadeniz yemekleri. Mahalle lokantası gibi. Akçaabat köftesi çok meşhur. Fırın sütlacın tadına doyum olmuyor. Sütlaç konusunda Lazlar'ın üstüne yok. Sütlacı Trabzon'un meşhur Hamsiköy sütlacı lezzetinde. Mısır ununda hamsi tavası da çok lezzetli. Yanında verilen yeşil salata ise incecik doğranmış ve son derece lezzetli. Fiyatları da makul. Akçaabat köftesi: 4.5 milyon, fırın sütlaç 2 milyon, hamsi 4 milyon TL. Misafirlerinize özel lezzette köfte ikram etmek isterseniz kiloyla evlere pişmemiş halde veriyorlar. Lokanta 80 kişilik. İki ortağı var: Biri Laz biri Kürt! Sümela et ve Balık Lokantası. TEM'den gelirken Sarıgazi-Ümraniye çıkışından çıktıktan sonra döner kavşaktan Ümraniye yönüne sağa dönünce yaklaşık 500 m. sonra Çakmak Köprüsü'ne gelmeden önce sol köşede. Ümraniye'den Sarıgazi yönüne giderken Çakmak Köprüsü'nü geçer geçmez, yaklaşık 50 m. sonra sağda. Çakmak Mah. Alemdağ Cad. No 472- Ümraniye.

25 Ekim Salı
Müzik
Avrupa'da listelerin birincisi. CD'nin adı: "Songs About Jane". Grubun adı: Maroon 5. Şarkının adı: "Sunday Morning". Şarkıda tekrarlanan bazı satırlar şöyle: "Sunday morning rain is falling / That may be all I need / In darkness she is all I see / Come and rest your bones with me / Driving slow on Sunday morning / And I never want to leave. Türkçesi: Pazar sabahı yağmur yağıyor / Bundan başka bir ihtiyacım olmayabilir / Karanlıkta yalnız onu görüyorum / Gel ve kendini yanımda, benimle rahata kavuştur / Pazar sabahı arabayı yavaş sürerken / Asla buradan gitmek istemem onunla birlikteyken.

27 Ekim Çarşamba Art
Nouveau
Ferforjeci: Güner Metal, sahipleri Hasan Ali ile Osman Güler adlı iki kardeş. İkisi de genç ve yakışıklı. Her türlü çelik kapı, ferforje işleri imalat ve montajı yapıyorlar. Piyasaya göre fiyatları gayet makul, mesela cumbalı ferforje pencere parmaklığının metrekaresini 75 milyon TL'ye yapıyorlar. Estetikten anlıyorlar, özel çizim modeller de yapabiliyorlar. Örneğin bir kitaptan göstereceğiniz Art Nouveau parmaklığı bakarak yapabiliyorlar. PVC pencere de yapıyorlar. Atölyeleri Topkapı'da, showroomları da Bayrampaşa'da. Tel: (0212) 547 18 37 - (0536) 811 02 40

28 Ekim Perşembe
Örgülü peynir
İlçeye girişte tamirciler, kahveler, has ekmek satan fırıncılar. Sonra minibüs meydanı. Tarsus'a, Adana'ya. Tek kahve var burada ve kadınlar rahatlıkla girip çay kahve içebiliyorlar. İlçenin orta meydanı 'mezat' diye biliniyor. Örgülü peynir, pestil, yumurta satılıyor. Her gün. Tereyağı ilkbaharda 2.5 ya da 3 milyon iken bu aylarda, sonbaharda süt azaldığından 4.5 milyon TL.'ye çıkıyor. Sabah erken başlayarak 14.00'a kadar sürüyor çarşı olayı. Pazarcılar ihtiyaçları almak için bakkallara gidiyorlar. 17.00'ye dek. Sonra evlerine dönüyorlar. Çermik ilçesi. Diyarbakır.

Semra Aktaş

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Che'nin gençliği
 LİSTE 5
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Şövalyelere yeni bakış
 LİSTE 5
 Hitler'le iki buçuk yıl
 Gidin, gönlünüzce dolaşın
 Usul usul söylenen mısraların sahibi
 Dışarı çıkmadan önce
 Biz Beğendik
 Bir zamanlar Şili
 Dışarı çıkmadan önce
 Biz Beğendik
 Bir dakika göz atmadan geçmeyin
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
'Fikstüre bakın öyle konuşun'
'Fikstüre bakın öyle konuşun'
Hagi, "G.Saray'ın önünde 6 tane zorlu maç var. Böyle bir fikstürde...
Hakemler standart değil!
Hakemler standart değil!
MHK'ye göre hakemler özellikle faul kararlarında standart değil,...
'İntifada'yı kaybediyor
İsrail Televizyonu, Filistin lideri Arafat'ın beyin ölümünün...
Bir okul yaptı o da çürük çıktı
TBMM Bayındırlık Komisyonu üyesi ve CHP Ağrı Milletvekili Naci...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.