kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan memura müjde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memur maaşlarının 8 Kasım Pazartesi günü ödeneceğini açıkladı..

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Önümüzde bayram var. İnşallah sağ salim milletimizle bu sevinci paylaşacağız. Milletimizin bayram sevincini bir nebze artırabilmek için bayramdan 1 hafta önce memurlarımızın maaşlarını bu ayın 8'inde veriyoruz'' dedi.

AB HEDEFİ CUMHURİYETİN TEMEL İLKELERİNİ AŞINDIRMAZ


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AB hedefi bazılarının dile getirdiği gibi Cumhuriyetin temel ilkelerini aşındıracak bir süreç değildir. Aksine Cumhuriyetin muasır medeniyet anlayışının, tabii, doğal bir neticesidir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, AB ve demokratikleşme konusundaki görüşlerini açıkladı. Roma'da imzalanan AB Anayasası ile 17 Aralık öncesinde önemli bir adımın daha atıldığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Herkes bilmelidir ki, AB hedefi bize dışarıdan ya da yukarıdan dayatılan bir hedef değildir; tarihsel olarak uzun bir geçmişe sahip, devlet ve toplum olarak mutabakata dayalı bir şekilde ortaya koyduğumuz bir hedeftir.

Tarihi süreklilik içinde baktığımızda, AB üyeliği, 19.yüzyılda başlayan modernleşme-yenileşme sürecimizin aslında doğal bir uzantısıdır. 20.yüzyılın başında Cumhuriyet ile en üst noktasına varan modernleşme sürecimiz, içinde bulunduğumuz tarihsel aşamada bizi AB hedefine yöneltmektedir.

Bu manada AB hedefi bazılarının dile getirdiği gibi Cumhuriyetin temel ilkelerini aşındıracak bir süreç değildir. Aksine Cumhuriyetin muasır medeniyet anlayışının, tabii, doğal bir neticesidir''.

AB'nin üyelik kriterleri olarak belirlediği demokrasi, özgürlük, çoğulculuk ile insan onuruna ve insan haklarına saygının muhalefet edilecek ve Cumhuriyetin değerler sisteminin dışında tutulabilecek kriterler olmadıklarını vurgulayan Erdoğan, demokratik Cumhuriyetin yapısı gereği bu kriterleri hayata geçirmek durumunda olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Bu kriterler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuşku duyacağı, güvensizlik besleyeceği, kendi toplumuna lüks göreceği değerler değildir. Hiçbir Cumhuriyet hükümeti de demokrasi ve özgürlükler konusunda mütereddit davranma hakkına sahip değildir'' dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu kriterler gündeme geldiğinde Türkiye'nin özgün ve özel şartlarından söz etmeye başlayanlar acaba gerçekte ne söylemektedirler. Evrensel standartlarda, gelişkin bir demokrasiyi bu toplumun hak etmediğini mi düşünmektedirler? Yoksa, mevcut toplumsal, siyasi problemlerimizin çözümünde demokrasiyi bir ayak bağı olarak mı görüyorlar?

'HİÇBİR İKTADAR DEMOKRASİYE SINIR ÇİZEMEZ'

Şunu herkes iyi bilmelidir ki, varolan meselelerimizi ancak demokratik süreçler içinde kalarak sağlıklı bir çözüme kavuşturabiliriz. Meşruluğunu bu toplumdan alan hiçbir siyasi irade, hiçbir iktidar bu toplumun layık olduğu demokrasiye sınır çizemez.

Aksine bir tavır topluma güvensizliğin eseridir. Bu millet, yaşanan tarihsel kesintilere rağmen demokrasiyi benimsemiş, özümsemiş, içselleştirmiş, meselelerinin ancak demokratik bir düzen içinde çözülebileceğinin şuuruna varmıştır.

Artık toplum ve onun meseleleri üzerine konuşurken seçkinci tavırları bir yana bırakmalı, demokratik süreçlere güvensizlikten vazgeçmeliyiz. Artık kimse vesayetçi demokrasi senaryoları üretmesin. Çünkü bu toplum, demokratik olgunluğa, erginliğe sahiptir; vasilere, velilere de ihtiyacı yoktur.''

''BİZ, 3 KASIM GÜNÜNÜN HEYECANINI BİR AN BİLE KAYBETMEDİK''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz, 3 Kasım gününün heyecanını bir an bile kaybetmedik'' dedi. Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti TBMM Grup toplantılarının Türkiye siyasetinin ve Türkiye gündeminin haftalık değerlendirmesi hüviyetini kazandığını söyledi.

Türkiye'nin çok önemli, çok anlamlı dönemeçlerden geçtiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:''Bugün 2 Kasım 2004. İki yıl önce bugün Türkiye, yediden yetmişe nefesini tutmuş, karanlık bir devrin kapanması, yolsuzlukların çürüttüğü sistemin kurtulması için sabırsızlıkla 3 Kasım sabahını, atacağı oyuyla, kullanacağı iradesiyle bekliyordu. 3 Kasım seçimlerinin ikinci yıldönümüne geldiğimiz şu günlerde, ülkemize kazandırdıklarımızdan dolayı grup olarak, parti olarak, Hükümet olarak başımız her zamankinden daha diktir. Biz, 3 Kasım gününün heyecanını bir an bile kaybetmedik.

Zira, o gün milletimiz, Türkiye'yi bugünlere getirelim, ülkemizi yarınlara daha emniyetli olarak taşıyalım diye emanetini bizim omuzlarımıza yükledi. Biz bu emanete liyakatle sahip çıkma sözü verdik ve verdiğimiz sözde şerefle durduk ve duruyoruz. 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dediğimizde bu sözümüz doğruluğu henüz test edilmemiş bir sözdü ama bugünden geriye baktığımızda bu söz hamdolsun anlamını bulmuştur. Zira devlete karşı, siyasete karşı bütünüyle sarsılan güven duygusu yeniden geriye gelmiştir.

Üstelik kucağımızda çok tehlikeli bir dış konjonktür bulmuşken ve bütün ağızlar Türkiye'nin bıçak sırtında olduğunu söylerken o ağır şartları geride bırakarak bugünlere geldik.''

''BÜYÜK HEDEFLER''

Türkiye'nin bugün daha emniyetli, daha güvenli, demokrasisini daha çok geliştirmiş, devleti ile halkı daha çok bütünleşmiş bir ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, ''büyük hedefler önünüze koyduğunuzda, eğer bedelini ödemişseniz veya ödemeyi göze almışsanız, eğer gereğini yapmışsanız, eğer çalışmış, alınteri dökmüşseniz Allah asla emeklerinizi karşılıksız bırakmayacaktır'' dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kimse biz çalıştık, çabaladık, samimiyetle elimizi taşın altına koyduk ama karşılığını göremedik diyemez. Böyle bir iddia, hem eşyanın tabiatına aykırıdır hem de hilafı hakikattir. Bize düşen içtenlikle çalışmak, hakikate hizmet etmektir. Gerisi bir kader meselesidir. Bizler kolay bir iş yapmıyoruz. Yılların ataletini, yılların çürümüşlüğünü, yılların korkularını söküp atmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken yüreğimizi, aklımızı, vicdanımızı ortaya koyuyoruz.

Ayağımızı bastığımız zemini iyi biliyoruz, konjonktüre göre değil, birilerine şirin görünmek için değil; ülkenin geleceğini gözönünde bulundurarak her yaptığımız işte kılı kırk yarıyor, öyle adım atıyoruz.

''DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR''

Geçtiğimiz hafta içinde Avrupa Birliği'nin Anayasa anlaşmasına imza atarken ülkemiz adına, halkımız adına, devletimiz adına hissettiğimiz tek şey bu ülkenin çok daha büyük hedeflere kilitlenmesi gerektiğine inanmak ve bu gerekliliğin şartlarını yerine getirmek için
çalışacağımıza dair kendi kendimize söz vermemiz olmuştur. İşte içtenlikle çalışmanın karşılığını hergeçen gün daha iyi aldığımızı halkın arasına karışınca daha iyi görüyoruz. Kaybettiğimiz zamanları telafi etmeye çalışmamız yediden yetmişe takdir ediliyor. Her günü
yeni bir başlangıç için fırsat biliyor, her günün getirdikleriyle ülkemiz için neler yapabileceğimizin muhasebesini yapıyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Asla atalete, rehavete kapılmayalım. Hayatı her gün ihtiyaçlarıyla birlikte yenilenen dinamik bir süreç olarak görelim.

Hayatın asli gayesinden, varoluş amacımızdan gözümüzü ayırmayalım. İçinde yaşadığımız manevi iklim, işlerimizin bereketlenmesi için eşsiz imkanlar sunuyor. Dünyada eşi benzeri olmayan bir toplumun, bir milletin üyeleriyiz.''
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Kerkük için ABD ile anlaşma yok'
 Yüce Divan oturumları 25 Kasım'a
 Arınç: Çalışan haklarıyla ilgili yasaları mutlaka çıkaracağız
 İnsan hakları skandalı!
 Kerkük'te 'kontrollü gerilim' stratejisi
 Kürsü tartışması Meclis'i ikiye böldü
 Çiçek: Adli polis AB şartı değil
 Yüce Divan'a karşı ilk itiraz
 Yeni TCK'da lehte hükümlere öncelik
 Peygamber resmine izin yok
MAHMUT ÖVÜR
Metro reklam ihalesini kim aldı?
İstanbul'un küçük...
MUHARREM SARIKAYA
İlk müdahale sözü Gül'den
ABD bugün yapacağı seçimle...
YAVUZ DONAT
Vefa denilen şey...
Kırıkkale Üniversitesi' ndeki...
Göz yaşartan tablo
Çankırı'nın Kurşunlu ilçesine bağlı Kapaklı köyü, faciada ölen...
Hacıhüsrev değil sanki 'Acı Hüsrev'
İki gündür İstanbul'un başını ağrıtan Hacıhüsrev'de olaylar şimdilik...
'Alemin yeni kralı' kim olacak?
'Alemin yeni kralı' kim olacak?
ABD'de seçim günü. Sandık başına giden 156 milyon seçmen Cumhuriyetçi...
2004 Meydan Muharebesi
2004 Meydan Muharebesi
Batı'da 'apolitik' olarak bilinen Amerikan halkı bu kez sandığa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu