kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bin Ladin'in video kaseti Pakistan'da ele geçirildi

El Cezire televizyonunun yayınladığı, El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in görüntülerinin yer aldığı video kasetin, kanalın Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bürosunda ele geçirildiği bildirildi. Amerikan güçlerine göre Bin Ladin muhtemelen Afganistan ile Pakistan arasındaki sınır bölgesinde bulunuyor..

ABD'nin CNN, Fox News, MSNBC gibi haber kanalları yayın akışlarını değiştirerek, derhal görüntülerini sunduğu El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in video kaseti, Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki El Cezire televizyonunun bürosunda bulundu.
El Cezire'nin Pakistan bürosu yetkilisi Ahmed Muaffak Zeydan, kasetin, yayınlanmasından birkaç saat önce kanalın büro kapısına zarf
içinde bırakıldığını söyledi.
Kaseti hemen El Cezire'nin Katar'daki merkez bürosuna gönderdiğini
belirten Zeydan, kasetin Pakistan'da ele geçirilmesinin, Bin Ladin ve
yardımcısı Eyman Zevahiri'nin mutlaka bölgede olduğu anlamına
gelmeyeceğini ifade etti.
Öte yandan, Kabil'deki Amerikan birliklerinin sözcüsü Scott Nelson, Bin Ladin'in muhtemelen Afganistan ile Pakistan arasındaki sınır bölgelerinde bulunduğunu, ancak yerini tam olarak bilmediklerini belirtti.
Nelson ayrıca, Afganistan'daki koalisyon güçlerinin stratejisinin ''sadece tek bir kişinin üzerine yoğunlaşmak'' olmadığını vurgulayarak, ''seçimlerin demokratik yollardan yapılmasını desteklemek ve yollar inşa etmenin'' de görevleri arasında bulunduğunu, bu gibi önemli çalışmaların ''El Kaide üzerinde baskı unsuru oluşturduğunu'' ifade etti.

Ladin : ''Amerikalılara saldırılardan en iyi nasıl kaçacaklarını söylemek istiyorum''
El Cezire televizyonunda yayınlanan video kasetinde Ladin ABD'yi yeni saldırılar düzenlemekle tehdit ederek, Amerikalılara saldırılardan en iyi nasıl kaçacaklarını söylemek istediğini bildirdi ve Amerikalılar'a şöyle seslendi: "Amerikalılar, yeni bir felaketten kaçınmanın en iyi yolu Arapları öfkelendirmemektir''.
Görüntülerde, ABD'ye saldırıyı ilk kez 1982 yılında İsrail'in Lübnan'ı işgal ettiğinde düşündüğünü açıklayan Bin Ladin, Bush yönetiminin Arap hükümetlerini yozlaştırdığını söyledi. Amerikan halkının güvenliğinin ne John Kerry'nin ne de George Bush'un elinde olduğu belirten Bin Ladin, Bush'un, 11 Eylül'den bu yana Amerikan halkını aldattığını ileri sürdü.
Bin Ladin, ayrıca ABD Başkanı George Bush'un, 11 Eylül saldırıları sırasında yavaş davrandığını söyledi ve "süper lider'' Bush'un ikiz kulelerdeki 50 bin kişiyi ihtiyaçları olduğu bir zamanda, korkunç olaylar karşısında yalnız bıraktığını savundu.
El Cezire televizyonu, Bin Ladin'in 11 Eylül saldırılarını düzenlediğini ilk kez kabul ettiğini de duyurdu.
Bush yönetimini yozlaşmış Arap hükümetlerine benzeten Bin Ladin,
11 Eylül 2001'de olup bitenlerin tekrarı için gerekçelerin hala devam
ettiğini söyledi.
Amerikan halkının güvenliğinin Demokratların başkan adayı John Kerry ve Başkan George Bush'un elinde olmadığını savunan Bin Ladin, Amerikan halkına seslenerek, ''Güvenliğiniz sizin elinizde'' dedi.
Sakin ve kendinden emin bir şekilde konuşmasıyla dikkati çeken Bin Ladin, her zamanki kıyafetiyle yaptığı konuşmada, ''Amerikalıların
kulelerini yıkmaya karar verdik'' ifadelerini kullandı ve şöyle söyledi: "Saldırıları özgür bir halk olduğumuz için düzenledik ve ülkemizin özgürlüğünü yeniden kazanmak istiyoruz''.

Kaset sahte çıkmadı
CNN televizyonu, görüntülerin yayınlandığı ilk saatlerde kasetin gerçekliği konusunda şüpheci olmak gerektiğini belirtirken, ilerleyen saatlerde George W. Bush yönetimi Usame Bin Ladin'e ait olduğu ileri sürülen, El Cezire televizyonunda yayınlanan video kasetin anlaşıldığı kadarıyla sahte olmadığı ve yakın zaman içinde kaydedildiği görüşünde olduğu bildirdi.
Beyaz Saray basın sekreteri Scott McClellan, konuya ilişkin
yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin şu an için, başkanlık seçimlerine
4 gün kala, ülkedeki tehdit uyarı seviyesini artırmayı düşünmediğini,
ancak yetkililerin durumu analiz etmeye devam ettiklerini belirtti.
McClellan, şunları söyledi:
''Tüm Amerikalılar, Bin Ladin'in bu video kasette açık seçik dile getirdiği ideolojiyi yenmek için gücümüz ve kararlılığımız etrafında birleşti. Terörizmle savaşta galip gelmek ve Bin Ladin'in bu video kasette açık seçik dile getirdiği nefret ideolojisini yenilgiye uğratmak için, elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.''

Bush: "Bin ladin amerikalıları yıldıramayacak ve etkileyemeyecek"

ABD Başkanı George W. Bush, El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in görüntülerinin El Cezire televizyonunda yayınlanmasından sonra, ''ABD'nin Bin Ladin'in saldırı tehditlerinden yılmayacağını ve etkilenmeyeceğini'' söyledi.
Seçim kampanyası için Toledo'da bulunan Bush, ''Amerikalılar ülkemizin düşmanından yılmayacak ve etkilenmeyecek. Demokrat Partili başkan adayı John Kerry'nin de aynı fikirde olduğuna eminim. Amerikalılara şunu da söylemek istiyorum; biz teröristlerle savaş halindeyiz ve savaşı kazanacağımızdan eminim'' diye konuştu.
Demokrat Partili başkan adayı John Kerry de Florida eyaletindeki West Palm Beach havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Biz Amerikalılar, Usame Bin Ladin ve teröristleri yakalamak, onları ortadan kaldırmak konusunda kararlıyız'' dedi. Kerry, ''Nerede olursa olsunlar ve ne kadar masraflı olursa olsun, teröristleri bulmak, yakalamak ya da öldürmek için hiçbir şeyden çekinmeyeceğim'' diye konuştu.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Iraklı birlikler sivil araçlara ateş açtı
 Ölmeden mezara koydular
 380 ton Bush'a "patladı"
 Ford mu geçecek yoksa BMW mi?
 'ABD'ye saldırıyı ilk kez Lübnan işgalinde düşündüm'
 Amerikalı El Kaideci: Sokaklarda kan akacak
 "KKTC ile doğrudan ticaret başlatılmalı"
 Fransa meclisi yine Türkiye'yi tartışacak
 Irak'ta Türk şoför öldürüldü
 Elektrik hatları kanser yapıyor
Bir İstanbul Masalı
Bir İstanbul Masalı
İnönü'de 20.00'de başlayacak maçı Fırat Aydınus yönetecek. Toplamda...
Sıradan bir maç değil
Sıradan bir maç değil
Türk futbolunun asırlık iki çınarı Beşiktaş ile F.Bahçe bugün...
Berlin'de
Berlin'de "French Kiss"
"Size yardım edebilmem için, bana yardım edin mösyö! 17 Aralık'a...
Erdoğan'dan gecekonducula-ra: Yok öyle yağma
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gecekonduculara ve kaçak yapılaşmaya...
Türk kimliği Türkiyeliliktir
Türkiyeli deyince ne değişiyor
"Türk yerine Türkiyeli...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu