kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CUMHURBAŞKANLIĞI UÇAĞIYLA GÖTÜRDÜLER Ramallah’taki karargâhından üç aydır çıkmayan Filistin Lideri Yaser Arafat, hastalığı ilerleyince, Chirac’a ait bir uçakla Fransa’ya götürüldü. Paris’te havaalanına inen Arafat, sedyeye konup helikopterle hastaneye götürüldü. (Fotoğraf: AP)
Yaser Arafat Chirac'ın özel uçağıyla tedavi için dün sabah Paris'e götürüldü

Durumu ciddileşen Filistin lideri Yaser Arafat, Fransa'da bir askeri hastaneye yatırıldı. Ölürse nereye gömüleceği tartışmaları ise son hızla devam ediyor

Ölmeden mezara koydular

Sağlık durumu ciddileşen Filistin lideri Yaser Arafat, Fransa Cumhurbaşkanlığı'na ait bir uçakla Paris'teki Val-de-Grace askeri hastanesine yatırıldı. Bir süre bilincini kaybettiği ve yemek yerken istifra ettiği belirtilen 75 yaşındaki Arafat'ın, havaalanında başında gri kürk bir şapka ve haki yeşili bir ceket giydiği ve korumalarının desteğiyle yürüdüğü gözlendi. Kan kanseri veya kan zehirlenmesinden şüphelenilen Arafat'ın sağlık durumu ile ilgili olarak trombosit eksikliği nedeniyle kanında mikropları öldürmesi gereken hücrelerin pıhtılaşmaya zarar verdiği açıklandı. İsrail tarafından hapis tutulduğu Ramallah'taki karargahından 3 yıldır ayrılamayan Filistin lideri Yaser Arafat'ın, tedavisinin ardından Filistin topraklarına geri dönüşünün garanti edilmesi için, ABD ve AB, İsrail nezdinde girişimde bulundu.

KUTSAL MEKANDA GÖMÜLMEYECEK
Filistin lideri Arafat'ın ölmesi halinde gömüleceği yer tartışma yarattı. Filistin davasının önderinin kutsal bir mekana gömülmesine karşı çıkan İsrail, Filistin Yönetimi'ne, Haremüşşerif'te olmasa bile, Haremüşşerif'i görecek bir şekilde, Abu Dis'te bir yer önermeyi planlıyor. Aşırı sağcı İsrailli milletvekiller, İsrail SavunmaBELKİ DE SON VEDA... Filistinliler Devlet Başkanları Yaser Arafat'ı uğurlamak için sokaklara döküldü. Halk, Amman'a doğru havalanan helikopteri sınır tellerine kadar takip ettiler.Bakanı Şaul Mofaz'dan Arafat'ın Kudüs'e gömülmesine izin vermeyeceğine ilişkin açıklama yapmasını istiyor. İsrail'de Hamas grubunun düzenlediği terörist saldırılarda ölen Fransızların aileleri, Filistin lideri Yaser Arafat'ın, Paris'teki tedavisinin ardından sorgulanmasını talep ediyor. "Fransa daima Filistin lideri Arafat'ın yanında yer alacaktır" diyen Dışişleri Bakanı Michel Barnier ise barış görüşmeleri için destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Öte yandan, Arafat'ın Ramallah'tan ayrılmasıyla birlikte, Hamas da bir açıklama yaparak, Filistin lideriyle aralarındaki farklılıkların bir kenara bırakıldığını belirtti ve ''Birleşik Filistin liderliği'' için genel seçim çağrısında bulundu. Şimdiye kadar seçimlere katılmayı reddeden Hamas'ın ilk kez genel seçimlerde yer almaya niyetlendiğini belirtildi.

YETKİLERİ GEÇİCİ OLARAK DEVREDİLDİ
Tedavi görmek için Fransa'ya giden Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın yetkileri geçici olarak Başbakan Ahmed Kurey ve eski başbakan Mahmud Abbas'a devredildi. Arafat iyileşinceye ya da ölünceye kadar, Filistin Yönetimi'nin günlük işlerini Kurey yürütecek. Eski Başbakan Abbas ise, 2 numaralı adamı olduğu FilistinBELKİ DE SON VEDA... Filistinliler Devlet Başkanları Yaser Arafat’ı uğurlamak için sokaklara döküldü. Halk, Amman’a doğru havalanan helikopteri sınır tellerine kadar takip ettiler.Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) başına geçecek. Ancak, devlet başkanlığı statüsünün hiç kimseye geçmeyeceği, Arafat hasta olduğu ve tedavi gördüğü sürece önemli bir siyasi karar alınmasının söz konusu olmadığı belirtildi. Filistinli bakan Saib Erekat, her şeyi Arafat'a danışacaklarını, geri döner dönmez de yeniden iş başı yapacağını söyledi. Filistin yasasına göre, eğer devlet başkanı ölürse 60 gün içinde seçim yapılması gerekiyor. Yaser Arafat 30 yıldır Filistinlilerin lideri durumunda olan Arafat, yerini alacak kimseyi yetiştirmediği için eleştirilirken, Filistin yönetimindeki herhangi bir değişikliğin karmaşa yaratabileceği belirtildi.

TAYYİP ERDOĞAN ROMA YOLUNDA ARADI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam Roma'ya giderken, sağlık sorunları bulunan Filistin lideri Yaser Arafat'la konuştuğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Arafat dün akşam teravih namazının ardından Başbakan Erdoğan ile görüşmek istedi. Bunun üzerine Roma yolunda olan Erdoğan, Arafat'la uçaktan bir görüşme yaptı. Erdoğan'ın Filistin liderine, geçmiş olsun diyerek bir ihtiyacı olup olmadığını sorduğu belirtildi.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 380 ton Bush'a "patladı"
 Ford mu geçecek yoksa BMW mi?
 'ABD'ye saldırıyı ilk kez Lübnan işgalinde düşündüm'
 Amerikalı El Kaideci: Sokaklarda kan akacak
 "KKTC ile doğrudan ticaret başlatılmalı"
 Fransa meclisi yine Türkiye'yi tartışacak
 Irak'ta Türk şoför öldürüldü
 Elektrik hatları kanser yapıyor
Bir İstanbul Masalı
Bir İstanbul Masalı
İnönü'de 20.00'de başlayacak maçı Fırat Aydınus yönetecek. Toplamda...
Sıradan bir maç değil
Sıradan bir maç değil
Türk futbolunun asırlık iki çınarı Beşiktaş ile F.Bahçe bugün...
Berlin'de
Berlin'de "French Kiss"
"Size yardım edebilmem için, bana yardım edin mösyö! 17 Aralık'a...
Erdoğan'dan gecekonduculara: Yok öyle yağma
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gecekonduculara ve kaçak yapılaşmaya...
Türk kimliği Türkiyeliliktir
Türkiyeli deyince ne değişiyor
"Türk yerine Türkiyeli...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu