kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünden bugüne sinemanın sultanları
Dünden bugüne sinemanın sultanları

Türk Sineması'nın dört dev kadın oyuncusu haklarında bilinmeyenleri 'Dört Yapraklı Yonca' isimli kitapta cesurca açıkladı. Bircan Usallı Silan'ın kaleme aldığı kitap, yıllardır akılları kurcalayan sorulara da ışık tuttu.

İçlerini bu kitaba döktüler
Fatma Girik, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Türkan Şoray'ın gizli yönlerini ortaya çıkaran, kimsenin soramadığı konuları kendilerine yönelten Bircan Usallı Silan, 'Dört Yapraklı Yonca' isimli kitabı neden yazdığını şöyle açıklıyor: "Onları hep çok sevdik. Çünkü onlar adlarını suya değil, zamana ve yüreklerimize yazmayı başardılar. Asla özgür olmadılar. 'Keşke'leri hep oldu. Ben bu söyleşileri yalnızca benim değil, 40 yıldır hepimizin yaşamında çok özel bir yere sahip kadınları niye sevdiğimizi anlayabilmek için yaptım. Derdim yaşam hikayeleri değil. Onları sanat adına eleştirmek hiç değil. Yalnızca onları daha yakından tanıyabilmek. Bazen küçük birer kız çocuğu, bazen de eski anakara gibiler. Yaşları yok onların. 10 yaşındalar, 20, 30, 40, 50, 150 hatta. Sahi onların sihri neydi?"

FATMA GİRİK

Türkan'ı döverim
Kitaptaki en cesur açıklamalar Fatma Girik'ten geliyor. En çokda estetik konusunda... "Ben bu çizgileri kolay mı edindim... Çok güzel onlar. 61 yaşındayım halen kendimi güzel buluyorum. İnsanın doğal yapısına müdahale etmek bana itici geliyor.Öyle kestir, gerdir ben korkarım."Girik, şimdilerde Türkan Şoray'ın şarkıcılığa merak salıp sahneye çıkma hazırlığı içinde olması durumunu da, zamanında aralarında sahneye çıkmayan tekkişinin Şoray olduğunu belirterek, epey sert bir dilleeleştiriyor: "Yoo daha neler artık. Hayır, artık o da çıkmasın. Yemin ediyorum, sahneye çıksın, onu sahnededövmezsem bana da Fato demesinler. Vallahi döverim.Borçlar falan da bitti nasıl olsa."Cahide Ün'le evli olan Memduh Ün ile yıllardırnikahsız yaşayan Fatma Girik, bu konuya da şu açıklamayı getiriyor: "Neden evlenmiyoruz, diye hiç sorma-dım, 46 yıl boyunca... Onunla (Cahide Ün) hiç karşılaşmadık. Memduh'tan boşanmıyor. Ama o bir ev kadını.Benim annem gibi çaresiz bir tutunma çabası belki de..."

TÜRKAN ŞORAY

Yağmur, ben gibi
Türkan Şoray son zamanlardaözel hayatıyla çok sık gündeme gelenkızı Yağmur'un kendisine çok benzediğini söylüyor: "Maalesef Yağmur'unhuyu da bana benziyor. Fazla iyi niyetli. Karşısındaki insana inanılmaz değer veriyor. Karşısındaki insanın mutluluğu kendi mutluluğundan önemli. Benim on katım,yüz katım fazla bu konudaki zaafı..."Şoray kardeşi Nazan Şoray'ın çapkınlığına ilişkinolarak da şunları söylüyor: "Ne hoş aşk kadını olması.Nazan yaşadığı sevgileri laf olsun diye yaşamıyor ki... İnsanlar birbirlerini sevebilirler. Yaşadığı masumane biraşksa yaşasın Nazan. Aşka saygılıyım..."Türkan Şoray, 'sinemada soyunmam, öpüşmem'gibi kendine has kurallarının da doğruluğundan emenolmadığını şu sözlerle dile getiriyor: "O zaman soyun-mak, öpüşmek zor geliyordu bana. Elbette ayıp değildi.Fakat her şeyin bir mahremiyet ölçüsü var. O dönem bukanunlar geçerliydi. Toplum bunu kaldırabilecek güçtedeğildi. 80'li yıllarda kadın farklı yerlere geldi. Şimdi dergileri karıştırın, iyi seksin püf noktaları anlatılıyor.

HÜLYA KOÇYİĞİT

Selim bana vurmadı
Yine bir başka dev oyuncu Hülya Koçyiğit büyük bir aşkla bağlı olduğu eşi SelimSoydan'dan dayak yediğine ilişkin bugüne kadarhep merak edilen konuyaşu açıklamayı getiriyor: "Asla. Böyle birşey olsaydı, birlikte olmazdık. Kırk yıl önce yaptığımızfilmlerde bile tokat bir yaşama maloluyor. Selim böyle kaba biri hiç olmadı. O bana vuramadığı için duvarlaravurdu. Hırsını duvarlardan aldı."Hülya Koçyiğit en büyük hayal kırıklığının isekızıyla ilgili olduğunu söylüyor: "Büyük hayallerim vardıgeleceğiyle ilgili ama okulu bırakıp evlenmeye karar verdi.Onun okumasını bir meslek sa-hip olmasını istiyordum. Olmadı.Bu benim için hâlâ derin bir acı.

FİLİZ AKIN

Sinemaya dönmem
Şu an ABD'de kanser tedavisi gören sinemanın en güzel oyuncularından Filiz Akın da ilginç açıklamalar da bulunuyor... "Bizim 'bu kadarda olmaz artık' dediğimiz sahneleri halk baş tacı ediyordu. Bir araba çarpıyordu kör oluyorduk, başka biraraba çarpıyordu gözümüz açılıyordu..."Her zaman konuşulan, Türkan Şoray'ı RüçhanAdlı'nın yarattığı konusuna da tüm içtenliğiyle cevap veriyor Akın: "Rüçhan Adlı bir star yaratmanın heyecanı içindeydi. Bence Türkan'ın bir star gibi sunulmasında onun payı vardır. Türkan, el-bette büyük bir yetenekti ama Rüçhan Bey'inaşkını gözardı edemeyiz."Sinemaya uzun yıllar önce veda eden Filiz Akıntekrar dönmeyeceğinide kesin olarak söylüyor: "Hayır istemiyorum. Benim için hiçbir cazibesi yok. O devir bitti artık."

Zafer AKBAŞ / MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Doğum günü: 29 Ekim 1923
 Çanakkale Savaşları'nın 100 yaşındaki tanığı
 Hollywood güzelleri yardım turuna çıktı
 Aşkı niye severiz?
 Her eve lazım
 En korkunç korku filmi Şeytan
 Sümer Ezgü'den bayram konseri
 Tavşan yünü atletlere büyük ilgi
 Gerçek dostluklar
AYŞE ÖZYILMAZEL
Zeytinyağlı yiyemem aman basmalı fistan giyemem...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Kırmızıbiberli makarna...
İzinsiz alınan kornea körlükten kurtarıyor
İzinsiz alınan kornea körlükten kurtarıyor
Ölen kişinin ailesinden onay alınmadan, bağışlanmış gibi işlem gören...
Güzi'nin yeni aşkı!
Güzi'nin yeni aşkı!
İlker İnanoğlu'ndan ayrılan Güzide Duran, yeni bir sevgili bulmakta...
Her an sürpriz yapabilirler!
Her an sürpriz yapabilirler!
Çiğdem Kayalı, 45 yaşında olmasına rağmen resmen bir genç kız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.