kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kenan Onuk @ SABAH
 

Moral Beşiktaş'ta

Cumartesi akşamki Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi, farklı açılardan çok önemli. Beşiktaş son iki haftada dörder golle elde ettiği 6 puandan sonra yine kazanıp yükselişini sürdürmek amacında.
Beraberlik iki takımı da üzmez çünkü iki camia da yenilgi istemiyor. Futbolda teknik ve taktik planlama kadar, moral motivasyon da büyük önem taşır. Beraberlik bozulursa, Beşiktaş galibiyete seyircisi önünde daha yakın. Futbolcularda kazanamamanın yarattığı gerginlik azaldı. Beşiktaşlı futbolcular, üç puan daha elde ederek tırmanışı sürdürmek istiyor.
Kaleci Ramazan, Ankaragücü maçındaki kurtarışları ve ceza alanı içindeki güvenli hareketleriyle derbinin yıldızlarından olmaya aday. Defansın ortasındaki Mustafa iyi bir markajcı, Emre de öyle. Ancak bire-bir markaj sırasında defansta oluşabilecek boşluklar tehlike yaratabilir. Del Bosque, çift ön liberoyla enerjik bir alan savunması uygulayarak, ortadan delinmeyi engellemeye çalışacak.
İbrahim Akın çok seri ve golcü. İbrahim Toraman da sol kanattan yapılan tüm ataklarda etkili. Ahmet Hassan savaşçı, Juan Fran da her an gol yollarını açabilecek bir futbolcu. Okan ve Pancu da takımın kozları.

Fenerliler huzursuz

Fenerbahçeli futbolcular ligdeki seri galibiyetlere rağmen futbolcular huzursuz. Bu, büyük ölçüde Daum'a karşı duyulan güvensizlikten kaynaklanıyor. Geçen sezondan beri sürekli yanlış kadrolar kuran, sistem geliştiremeyen, orta saha düzenine sırt çeviren Daum, oyuncularına güven veremiyor. Kemal'i ilk yarısı 3-0 biten Sakarya maçının ikinci yarısında bile sahaya süremiyor. Sol kanat sorununu bir türlü çözemedi. Brezilya'dan kendi aldığı Fabiano'nun durumu belirsiz. Sonradan oyuna girdiği dakikalarda bile gergin ve moralsiz. Deniz, ters ayakla sol kanatta savunmada etkisiz. Her maç daha fazla hata yapıyor ve seyircinin tepkisini alıyor.
Ümit, kanatta değil, ön liberoda daha yararlı. Bu açıkça görülüyor. Daum'un inadı devam ediyor. Gençlerbirliği'nden orta sahaya çekidüzen vermek için transfer edilen Serkan, bir maç var, bir maç yok. Oynadığı zaman da çoğunlukla sağ bekte görevlendiriliyor. Yanlış! Takımın dinamosu Aurelio'nun yanına Mehmet Yozgatlı ve Serkan takviyesi, orta alandaki zaafiyeti giderebilir. Orta alandaki boşluk, Şampiyonlar Ligi'nde iki maçta 9 gol yenmesine yol açtı. Ama Kemal ve Selçuk'tan yararlanmak aklına bile gelmiyor. Tuncay, Alex, Van Hooijdonk, Nobre ve Serhat forvet. Hiçbiri orta sahayı desteklemeyi düşünmüyor. Daum, bunun da farkında değil. Beşi birden oynarsa orta sahada presi kim yapacak?
Defansta Luciano ve Servet, asık suratla, birbirine güvenmeyen, birbirlerinin kademesine girmeyen, hata riski yüksek, uyumsuz bir ikili. Kazanılan tüm kornerlerde ikisi de rakip ceza alanında. Ani bir kontratak, hızlı oyuncuları olan her takım için gol tehlikesi yaratmak ve hatta golü bulmak demek.

Daum değişmeli

Sistemi olmayan, zaman zaman yalnızca Aurellio ile orta sahayı kontrol etmeye çalışan Daum, bu çılgınlıklarından vazgeçmeye, dengeli bir takım kurmaya hiç niyetli değil. Büyük takım tecrübesi olan, güvenli ve artık moralli Del Bosque, akıllı bir organizasyonla, gergin Daum'a üstünlük sağlamaya daha yakın. Orta saha organizasyonunu düşünmeyen bir takımın sürekli şansının olması ve kazanması mümkün değil. Daum, sistemini değiştirmezse, Beşiktaş maçıyla başlayarak zor haftalar yaşamaya mahkum.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gösteri maçı   / 25-10-2004
 Hatalar sürüyor   / 20-10-2004
 Bu defa da Pierre   / 17-10-2004
 Kalite farkı   / 10-10-2004
 İki maçta 6 puan   / 07-10-2004
 Fener'e moral oldu   / 03-10-2004
 Antrenör değil   / 29-09-2004
 İşte yıldız bu   / 25-09-2004
 Fener iyi yolda   / 23-09-2004
 F.Bahçe'nin müthiş oyunu   / 19-09-2004
MUSTAFA DENİZLİ
Derbiyi kulübe kazanır
Mustafa Denizli: Futbolda özel...
KENAN ONUK
Moral Beşiktaş'ta
Cumartesi akşamki Beşiktaş -...
VEDAT BAYRAM
Millilerin sitemi
Tugay, Alpay, Hakan Şükür...
Türkiye'ye hayırlı 'hayır'
Türkiye'ye hayırlı 'hayır'
AB'de başlayan güvenoyu krizi, kamuoyunun dikkatini Türkiye'nin...
Katibemin üç trilyonu olmuş el ne karışır
Katibemin üç trilyonu olmuş el ne karışır
Bursa Adliyesi'nde katibe olan Sıddıka Öztürk'ün banka hesabında üç...
Hilton'un 'Mütevazı Hayat'ı
Hilton'un 'Mütevazı Hayat'ı
Skandallarıyla sık sık gündeme gelen Hilton otellerinin varisi Paris,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.