kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Coca Cola halka açılıyor
Coca Cola halka açılıyor

Coca-Cola İçecek A.Ş'nin mevcut sermayesinin, ek satış hakkı hariç yüzde 30.8'i halka açılacak. Şirketin bin lira nominal değerli her bir hissesi için 3-5 Kasım tarihleri arasında 4,800-5,650 liralık fiyat aralığında talep toplanacak..

The Coca-Cola Export Corporation, E. Özgörkey İçecek Yatırımı A.Ş. ve Etap İçecek Yatırımı A.Ş'nin 54 trilyon 157 milyar 475 milyon lira nominal değerli ortak satışının yanı sıra 21 trilyon 318 milyar 471 milyon 351 bin lira nominal değerli sermaye artırımı yapılacak. Coca-Cola İçecek'in halka arz edeceği hisse senetlerinin nominal değeri toplam 75 trilyon 475 milyar 946 milyon 351 bin lira olarak gerçekleşecek.

Bir hisse için belirlenen 4,800 lira ile 5,650 liralık fiyat aralığı dikkate alındığında, ek satış hariç, halka arz edilecek hisse senetlerinden 362.3 trilyon lira ile 426.4 trilyon lira arasında kaynak sağlanmış olacak. Halka arz sonrası şirketin toplam sermaye nominal tutarı 245 trilyon liraya ulaşacak.

Hisse senetlerine talebin fazla olması durumunda 6 trilyon 244 milyar 679 milyon lira nominal değerli ek satış da yapılacak. Coca-Cola İçecek'in hisselerinin yüzde 60'ı yurtdışındaki, yüzde 40'ı yurtiçindeki yatırımcılara satışa sunulacak.

Halka arz tahsis grupları, küçük bireysel yatırımcılar, alım gücü yüksek bireysel yatırımcılar, yurtiçindeki kurumsal yatırımcılar, yurtdışındaki yerleşik yabancı kurumsal yatırımcılar, Coca-Cola İçecek ve Coca-Cola Satış ve Dağıtım çalışanları, grup şirketleri çalışanları, şirket bayileri ve bayi ortaklarından oluşuyor. Halka arzı, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum gerçekleştirecek.

'TARİHİNDEKİ EN ÖNEMLİ KİLOMETRE TAŞI'

Anadolu Grubu İcra Kurulu ve Coca-Cola İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, düzenlenen basın toplantısında, halka açılmanın, Türkiye'nin gazlı ve gazsız, alkolsüz içecek üretim ve dağıtımında lider şirketi Coca-Cola İçecek'in tarihindeki en önemli kilometre taşı olduğunu belirtti.

Türkiye'de 40. yılını kutlayan Coca-Cola İçecek'te yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında tüm operasyonların tek çatı altında toplandığını anımsatan Özilhan, ''Halka açılma üzerinde titizlikle ve uzun süre çalıştık. En uygun ortamı bekledik. 22 Ekim tarihi itibariyle SPK bizi kurul kaydına aldı ve böylece halka arz kulvarına resmen girmiş olduk'' dedi.

Coca-Cola İçecek'in, bünyesindeki 12 markanın tek şişeleme ve dağıtım şirketi olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü, yaptığı yatırımlar, sağladığı istihdam ve yarattığı katma değerle sadece sektörde değil, Türk sanayii içinde önemli konuma sahip olduğunu belirten Özilhan, ''Son 10 yılda 500 milyon dolarlık yatırım yapan, son 5 yılda 534 milyon dolarlık vergi ödeyen Coca-Cola İçecek, bin 800 kişiye doğrudan, 20 bin kişiye de dolaylı olarak iş imkanı sağlıyor'' diye konuştu.

Özilhan, Coca-Cola İçecek'in, Coca-Cola sistemi içinde de güçlü bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin satış hacmi bakımından Coca-Cola sistemi içinde dünyada 17., Avrupa'da 6. sırada bulunduğuna, ayrıca üretim tesislerinin birçok ödül ve sertifika aldığına dikkati çekti.

''YATIRIMCIYI BU BAŞARIYA ORTAK ETMEK ARZUSUNDAYIZ''


Tuncay Özilhan, bu başarılarda hem Coca-Cola sisteminin dünya çapındaki birikiminin hem de Türk yöneticisinin, Türk işçisinin disiplin ve gayretinin ortak payı bulunduğunu dile getirerek, ''Bu bakımdan Coca-Cola İçecek'in, yabancı-yerel sermaye işbirliği açısından başarılı ve örnek bir ortaklık olduğunu söylemekten memnuniyet duyuyorum'' diye konuştu.

Bu başarı hikayesinde özellikle son 10 yılda gerçekleşen gelişmede, Anadolu Grubu'nun Coca-Cola İçecek'e ve çalışanlarına yaptığı yatırımın önemine değinen Özilhan, daha sağlıklı ve verimli çalışma ortamını yaratacak yatırımları gerçekleştirdiklerini söyledi.Özilhan, şunları kaydetti:

''Coca-Cola İçecek'in Türkiye'deki başarısı, sağladığı uluslararası itibarla birçok Türk yöneticiyi, Coca-Cola'nın uluslararası platformunda üst düzey görevlere taşıdı. Yönetim anlayışımız, yönetici kadrolarımız ve çalışanlarımızla Coca-Cola İçecek'in bugünlere gelmesinde önemli bir pay sahibi olduğumuza inanıyorum.

Ayrıca, Anadolu Grubu olarak Coca-Cola şirketiyle 1990'lı yılların başında uluslararası platformda başlayan işbirliğimizi Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Türkmenistan'da başarıyla sürdürmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Biz, bu işbirliğinde yeni başarılara koşmaya, ülke içinde lider bir içecek üreticisi olmanın yanı sıra sektörümüze ve ülkemize örnek olacak faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Halka arz yoluyla büyüklü küçüklü çok sayıda yatırımcıyı da bu başarıya ortak etme arzusundayız.''
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 POS makinelerinde 3 sıfıra dikkat!
 İşte Türkiye'nin yeni parası
 'Düşük enflasyon özlemi sona erdi'
 1 YTL ve 50 Kuruş Euro gibi!
 YTL'deki Atatürk portresi beğenilmedi
 Kuruş için 4 sıfır atın
 Yuvarlamanın önündeki en büyük engel 1 kuruş
 'Yuvarlama zaten yapılıyor'
 IMF: Cari açıkta kararlılık sürmeli
 Anadolubank'ın kapısı yabancı ortağa kapalı
 Ürettiği fırın camıyla dünya devini tavladı
 POAŞ'ta hisse satışı iptal
 Fitch Tüpraş'ın notunu artırdı
 Uzan'ın villası 1.2 trilyona satıldı
 GS'nin hisseleri % 18.6 ile tavan
 AB'den KOBİ'lere proje desteği
 Sosyal güvenlik reformuna start
SERVET YILDIRIM
YTL'nin önündeki risk: Reform yorgunluğu
YTL ile...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Yeni paranın vitrine çıkartıldığı günde döviz tevdiat...
İLKER SARIER
Devrimci Bankacı
Eskiden iyi huylu, terbiyeli...
İnce'den taksit taksit itiraf
Emekli hâkim Nusret İnce "uydurma" dediği Peker'in tatil ayarladığı...
Biz de onunla öldük
Mamasını yedikten sonra yatağına bırakılan iki aylık Eray bebek,...
Ölmeye hazırdı ama işinden oldu
Ölmeye hazırdı ama işinden oldu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a övgü dolu mektup yazan ve daha sonra...
1.5 milyon doları valizle götürmüş
1.5 milyon doları valizle götürmüş
Çalıştığı bankayı 1.5 milyon dolar dolandıran Ulucan'ın, paraları iki...
IMKB
E: 22,143 D:% 1.07
DOLAR
S: 1,481,000 D:% 0.20
EURO
S: 1,894,000 D:% 0.37
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.