kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kürkleri sandıktan çıkarın
Kürkleri sandıktan çıkarın


Bu sezon her yerde ihtişam ve abartı var. Dünya podyumlarından o kadar çok trend geldi geçti ki, nelerin 'in' ve 'out' olduğunu tekrar gözden geçirelim istedik.

NE OLURSA KÜRKTEN OLSUN
Hayvan severler her ne kadar çeşitli protestolarla tepkilerini dile getirseler de, maalesef hakiki kürk çok moda. Hem de sadece ceket veya palto olarak değil, alışılmışın dışında çanta ve en abiye ayakkabılarda bile... Rugan geçtiğimiz sezon çok gözde olmasına rağmen, bu sezon demode oldu. Özellikle de canlı renklerde olanları feci şekilde out. Sandıkları karıştırmakta fayda var derken, rugan olan her şeyi sandığın diplerine doğru itebilirsiniz.

HAYVAN BASKILAR GÖZDE
Bu sezon leopar ve diğer hayvan desenli baskılar çok ama çok moda. Leoparı iç çamaşırından astara her yerinizde kullanabilirsiniz. Hatta çanta ve ayakkabılarda bile. Baştan aşağıleopar olabilir, hatta leoparı en kuvvetli renklerle kombinleyebilirsiniz. Kırmızı, pembe, yeşil, turkuaz leopara en çok yakışan renkler. Op-art denilen geometrik desenler geçen sezon 60'ların modasıyla birlikte çok popüler olmuştu. Bu sezon ise bütün geometrik desen kıyafet alanlar biraz üzülecek, çünkü op-art desenler demode oldu

FLORASAN RENKLER MORA YENİLDİ
Mor yüzyıllardır, zenginliğin ve ihtişamın rengi olarak bilinir. Bu sezon da zaten her şey görkemli olduğuna göre, sezonun renginin mor olması çok doğal. Mor ve tüm tonlarıyla birlikte, böğürtlen tonları da çok var. Her renkle rahatlıkla giyebileceğiniz mor rengi, yine sadece üst gruplarda değil, aynı zamanda bu sezonun özelliği olarak çanta, şapka ve ayakkabı, hatta çizmelerde bile kullanabilirsiniz. Neon renkleri olarak bilinen florasan renkleri bu sezon 'out'. Onun yerine tanımlı ve bilinen renkler var. Geçtiğimiz sezonlarda hiç değilse spor kıyafetlerde çok moda olan bu renkleri, en iyisi biraz dinlendirin. Daha sonra kullanmak üzere dolabın ücra köşelerine saklayın. Sakın atmayın, biliyorsunuz tarih tekerrürden ibaret.

KADİFENİN HER TÜRÜNÜ GİYİN
Kadifenin her şekli, ister ipek kadife isterse de fitilli kadife bu sezon çok moda. Kendinize her renkte kadife ceket edinebilirsiniz. Özellikle gece için saks mavisi ve lacivert kadife takım elbise giyebilir, günün hangi saati veya hangi ortam olduğuna bakmadan, kadife kıyafetlerle dolaşabilirsiniz. Tül ve dantel geçtiğimiz sezon çok vardı. Bunların arasından dantel sıyrıldı ve bu sezon da kendisine yer buldu. Ancak tül, dantel kadar şanslı olamadı ve bir daha moda olana kadar o da sandığa girmeye aday. Tüllü kıyafetleriniz her ne kadar ihtişamlı olsa da artık demode.

FİYONK HER YERDE

Bu kış kadınlar tamamen birer hediye paketi gibi dolaşacaklar. Saçlarından ayakkabılarına kadar her yerlerinde fiyonk olacak. Özellikle siz de evde olan sade kıyafetlerinizin beline saten kurdeleler bağlayarak, modaya uygun hale getirebilirsiniz. Robadan bağlanan saten kurdeleler ise saten, ipek bluzlarınızı ya da elbiselerinizi süsleyecek. Zımbalar bu sezona kadar pantolonlarımızdan çantalarımıza her giysimizi süslüyordu. Bu sezon daha sofistike aksesuarlar moda olunca, zımbalar da yarışın mağlubu olarak demode oldu. Demek ki ihtişamın olduğu yerde zımbalara yer yok.

STRAS TAŞ BONCUĞA KARŞI

Stras, özellikle de kristal boncuklar bu sezon düğmelere ve hatta broşlara kadar her yerde. Renkli ve ışıl ışıl aksesuarlar kadife ve ipek gibi muhteşem kumaşlarınızı süsleyecek ve daha da çok göz alacaksınız. Hatta şapkalarınızı ve çantalarınızı bile stras taşlar süsleyecek, değerine değer katacak. Durum böyle olunca da plastik boncuklar açıkta kalacak. Tabii ki her şeyin en değerlisinin ve göz alıcısının baş rolde olduğu bir ortamda sönük bir aksesuar düşünemeyeceksiniz. Tarzınız minimalist bile olsa, plastik bir aksesuardansa hiç takmamayı tercih edeceksiniz.

ŞAPKASIZ ÇIKMAYIN
Kasketler, kovboy şapkaları, bereler, fötr şapkalar bu kış çok kullanılacak. İster kadifeden, ister keçeli kumaştan veya yün bereler aksesuarda en iddialı parçalar olacak. Gündüz için fitilli kadife kasketleri, gece için ipek kadife bereleri seçebilirsiniz. Yaz mevsiminde ipek eşarplar ve saç bantları çok modaydı. Özellikle yazın kuaför sorununuza çare olması açısından önemliydi ve çok da şık duruyordu. Ancak onlar da demode olmaktan, ne yazık ki kurtulamadılar.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 İstanbul'un en güzel balkonları
 Matematik değil hayal gücü
 Delbo'nun acısı ve yaşam aşkı
 Anadol efsanesini herkese anlatacaklar
 Mudo'da rengarenk alışveriş
 Avrupa takvimine Türk kapak kızı
 Köpekler kanserli hastayı kokusundan tanıyabiliyor
 Kısa... Kısa...
 Çarşı Mağazaları adını değiştirdi imajını yeniledi
 Moda haftası kullanma kılavuzu
 Ücretsiz iftar için Fransız Sokağı'na
 Makyaj çantası
 Samsun'da bisiklet ordusu
 Petek şimdi yeni yuvasında
 Aynanın karşısına geçip de saçlarımı okşadığım çok oldu
 Üfleme tekniğiyle cama şekil veren en genç sanatçı
 'Sefirden Sefile' sergisi
 700 yıllık müzeye 'personel' kilidi
 21. yüzyıl kadınları için antikalar
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ŞAFAK KARAMAN
Seksapalite
Bazı albümler sahibinin sesi olur...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.