kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
3 boyutlu filmle sanal gerçeklik karşınızda
3 boyutlu filmle sanal gerçeklik karşınızda


Türkiye'nin ilk üç boyutlu yani 3D dijital sineması hizmete girdi. Mars Entertainment şirketinin beş seneliğine haklarını satın aldığı ve Maçka G-Mall Cinebonus'ta gösterilecek 3D filmlerinin özelliği ise resmen filmin içine girmeniz... Görüntü ve ses o kadar net ki... Sanal gerçeklik işte budur....

Fosforlu sarı yelek giymiş şeker kız, elime poşeti tutuşturdu. İçinde siyah gözlük var. Biz böyle işlere alışkın değiliz ama bu film, bu gözlüksüz bir hiçmiş! Fonda uzay yolu müziği tadında bir müzik, içerisi neredeyse karanlık. Bir grup yıldız aydınlatmakta. Hali hazırda milletçe G.O.R.A hallerine girmişiz, uzayvari şekilleri yadırgamıyorum. "Bu ne karanlık, göz gözü görmüyor Muzaffer Bey?" diye soruyorum, düşecez yani. Velhasıl gözün üç boyutlu film ortamına uyum süresini kolaylaştırmak için salon karanlık olmalıymış. Ha pardon, o da mı kim? O Muzaffer Yıldırım. Üç boyutlu yani 3D dijital sinema olayını aziz vatanımıza getiren şirketin ortaklarından biri. Şirketin adı 'Mars Entertainment'. İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir'de sinemaları var. Haa bir de benim gece hayatındaki tek adresim Tepebaşı'ndaki NuPera ve 'Biz' dergisi de onların. Pek girişimci ve başarılılar yani.

HİJYENDE ÇOK HASSASLAR
Şimdi de bir milyon dolar yatırım yaparak, Türkiye'nin ilk 3D ve dijital sinemasını açtılar. "Neden böyle bir işe kalkıştınız?" diye soruyorum. Gözleri parlayarak, "Biz insanların hayatında pozitif değişiklikler yaratmayı hedef edinmiş yenilikçi bir grubuz. 3D sinema da, eğlence sektöründe yepyeni bir boyut, müthiş bir deneyim" diyor. Eh ben de deneyimlemeye başlamak istiyorum, hadi... 3D gözlükleri numaralı gözlüklerimin üstüne takıp, bekliyorum. Haa bu arada unutmadan gözlükleri çıkışta kapıdaki görevliye veriyorsunuz. Kullanılan gözlükler steril edilmek üzere geri alınıyor. Ama merak etmeyin cidden hijyen konusunda çok hassaslar. Ve film başladı... Filmin adı '3D Mania', üç boyut meselesini anlatıyor. Dış dünyadan bu kadar kopmak olur. Arada meraktan gözlükleri çıkartıp baktım, gayet bulanık bir görüntüymüş, geri taktım.

45 DAKİKADA BİR SEANS VAR
Üç boyut demek, resmen filmin içindesiniz demek. Misal dinazor yürüyor, sonra ağzını kocaman sulu sulu, en korkuncundan açıyor, salon çığlık kıyamet. Çocuklar gibi şeniz, hatta beteriz... Dinazor sanki bizi yiyecek. Görüntü ve ses o kadar net, o kadar ışıl ışıl ki, kaptırmamaya imkan yok. Sanal gerçeklik budur! 3D sinema, ülkemizde şu anda sadece Maçka GMall Cinebonus'da mevcut. Zaten beş sene boyunca üç boyutlu filmlerin hakları Mars Entertainment grubunda... Yani başkaları heveslenmesin. Dört yaş üstü her vatandaş, hamileler, yaşlılar... Herkes izleyebilir. Filmlerin süresi en fazla otuz dakika. "Aaa niye ki?" diye söylenmeyin çünkü daha fazlası sersemleşme yaratıp, göz yorabilirmiş. Zaten unutmamalı, bu bir deneyim. Bilet fiyatları on milyon lira. Sabah ondan akşam sekize kadar kırk beş dakikada bir seans var. Valla ne yalan söyleyeyim ben bayıldım. Gerçi şu çılgın dinazor çok üstümüze gelmeseydi, daha iyiydik hani. Sırada doğa, deniz, yunuslar, orman yangınları, dalgada sörf yapanlar... Bir dolu üç boyutlu izleyecek film var. Adres de belli... Bu deneyim sizleri bekliyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Silahlı reytingler
 Kaynarca: Rolünüzle ilgili altyapınız olmalı
 Ben para kazanıp gidip cip almayacağım mesela
 Kolombiyalı salsa kralı gönlünü Türk'e kaptırdı
 Dudağını patlattı ama özür dilemiyor
 Hayatımıza Değer Katmak
 Gelinler niye beyaz giyer
 Modanın ülkemizdeki serüveni...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kayahan'ı tavuk, beni yirmi beş yaş gagaladı
Yeni yaş,...
HAKAN & UTKU
Aslanın ateşsiz meşalesi
Galatasaray 100. yıl...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Gerçek hasta ve engelli olanlar kim?
YAŞAMI ETKİLEYEN...
AYŞE TÜTER
Ramazan Sofrası
Bahriyeli balık

Bir...
Akciğer naklinde doku uyumu şart değil, yeter ki verici bulunsun
Akciğer naklinde doku uyumu şart değil, yeter ki verici bulunsun
Çeşitli sağlık sorunları sebebiyle akciğer nakli olması gereken...
Geleneksel iftarda Rahmi Koç yoktu
Geleneksel iftarda Rahmi Koç yoktu
Koç Ailesi'nin her Ramazan dostlarına verdiği geleneksel iftar...
Aktuna'nın düğününde bunalan kişi Bayülgen'di
Aktuna'nın düğününde bunalan kişi Bayülgen'di
Eski Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna, oğlu Oğul Aktuna'yı evlendirdi.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.