kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazdağı'nın doğal güzelliğini keşfedin
Kazdağı'nın doğal güzelliğini keşfedin
Yeme İçme

Kazdağı'nın doğal güzelliğini keşfedin

Kazdağı, bol oksijenli temiz havası, farklı alternatifler sunan yürüyüş parkurları, kendine özgü restoranları ile sonbahar için ideal tatil kaçamağı
Doğayı ve Türkiye'nin güzelliklerini yürüyerek keşfetmek isteyenler için başlıca seçeneklerden biri olan Ege'nin kuzeyinde, Edremit'e bağlı Kazdağı, temiz havası ile dünyanın sayılı yerleri arasında. Birbirinden güzel parkurları ile doğaseverlere eşsiz manzaralar sunan yörede konaklamak ve yemek/içmek için de çeşitli seçenekler bulunuyor. Kazdağı İdaköy'de yaşayan Sema- İskender Azatoğlu'nun hazırladığı "Kazdağı Doğa ve Kültür Gezi Rehberi" en güzel yürüyüş parkurları, konaklama, yeme/içme mekanları ile daha birçok bilgiyi doğaseverlerle paylaşıyor.

GÜNÜBİRLİK YÜRÜYÜŞ (HIKING)
Kitapta verilen parkur ve krokilerle, kendi başlarına yürümek ve hobilerini tatmin etmek doğa severlere yardımcı olunuyor. İşte bu parkurlar:

1. Mehmetalan Köyü/Zeytinli Çayı/Damlagöl Akyarlar Parkuru
Doğaseverler Zeytinli beldesinde kumanyalarını alabilirler. Özellikle Esen Bakkaliyesi'nden alışveriş yapanlar zeytin ve zeytinyağını, peynir çeşitlerini, yöresel sucukları çok beğeniyor. Ardından Mehmetalan Köyü'ne ulaşıldığında bu kez araçlar köy meydanında park edilerek yürüyüşe geçilebilir. Demir köprü bulunmalı ve yürüyüş süresi ile mesafesi isteğe bağlı olarak ayarlanmalıdır. Seçeneklerden biri Hızır'ın yerine dek yürümek ve dileyenleri burada bırakarak daha ileri gitmek, ardından yine aynı noktaya dönerek piknik yemeğini keyifle yemektir. Göletlere ulaşmak isteyenlerin ana orman yolunu değil, patikaya girmeleri gerekiyor.

2. Kızılkeçili Köyü/Hasanboğuldu/ Sutüven Şelalesi/Yeşilgöl Parkuru
Yol üzerinde sayısız çeşme ve gidilen yerde bol temiz su bulunuyor. Yolun bu ikinci bölümü tümüyle dere yatağı ve taşlarda kayarak düşmek, ıslanmak riski her zaman söz konusu. Hasanboğuldu ve Sutüven Şelalesi'nin üzerinde bulunduğu Kızılkeçili Çayı'nın suyu daima diğer derelerden daha soğuk oluyor. Bu bir saatlik zorlu yolu aşarak kılavuz eşliğinde Patlaklar denilen yere varan doğasever maceracılar, koca bir derenin sayısız yerden kaynayarak nasıl doğduğunu keyifle görebilir. Bu noktayı hedefleyenlerin, kanyonun çatallanan bölümünde sol tarafa yönelmeleri gerekiyor.

3. İdaköy Çiftlik Evi / Pınarbaşı (Güre) Parkuru
Çamlıbel Köyü'ne ulaşan doğaseverler dilerse İdaköy'e uğrayarak yeme/içme hizmetlerinden yararlanabilir, ev yapımı gıda maddelerini satın alabilirler. Bu yürüyüşün ilk ayağı Çamlıbel Köyü'dür. Temiz ve bakımlı evleri, dar yolları, sevecen sakinleri ile köy yürüyüşçüleri mutlu edecektir. Ardından Güre'ye giden toprak yoldan Türkmen köyü Yassıçalı'ya ulaşılıyor. Kestirme patikayı sorarak öğrenen yürüyüşçüler, 15 dakika sonra Pınarbaşı doğal alanına ulaşıyor. Ulu çınar ağaçları arasında gizlenen vadi, koca kayanın altından doğan derenin coşkulu sularının sesi ile çınlayarak insanlarda huzurlu bir ruh hali yaratıyor. Dileyen yürüyüş grupları yolu uzatabiliyor. Pınarbaşı'nın kaynak yerinden yukarıya çıkarak Güre'nin üst başına ulaşabilirler.

KONAKLAMA
İdaköy Çiftlik
Evi 6 oda ve 14 yatak kapasiteli İdaköy Çiflik Evi, kalorifer ve sıcak su donanımlı. Salonunda şöminesi, körfez manzaralı geniş terası, içinde gezilebilen 52 dönümlük geniş arazisi ile konuklarına hizmet veriyor. Burada konaklayanlar evde üretilmiş ekmek, marmelatlar, bahçeden zeytin/zeytinyağı, taze yumurta yiyebiliyor.
Tel (0266) 387 34 02

Manastırhan
Eski formda bir taş bina olarak inşa edilen tesiste 20 oda ve şömineli 1 siut oda bulunuyor.Tesisin içinde kalan eski zeytinyağı fabrikası onarılarak toplantı ve seminer merkezi haline getirilmiş. Burada konaklayanlar, her yöne doğru yürüyüşler ve jeep safari olanağından yararlanabiliyor.
Tel: (0266) 388 45 20/22

Narçiçeği Köşkü
Narlı Köyü'ndeki tesis, 3 oda ve 3 aparttan oluşuyor. Yakın çevresinde çok sayıda doğal güzellikler, tarihsel ve mitolojik yerler bulunan tesisin bakımlı, yemyeşil bahçesinde güneşlen ve dinlenme olanağı bulunuyor.
Tel: (0266) 398 73 14/15

Hünnap Han
Bir Osmanlı Konağı olan Hünnap Han, bin yıllık bir tarihe sahip olan Adatepe Köyü'nde bulunuyor. Adını bahçesindeki 170 yıllık Hünnap ağacından alan tesise konuk olanlar Hünnap meyvesini, Hünnap reçelini ve tesisin sahibi olan Şükran Hanım'ın yaptığı çok özel Hünnap pastasını yiyebilirler.
Tel: (0286) 752 65 81
DİĞER GEZİ HABERLERİ
 İstanbul kendine aşık etmeyi bilir
 Akdenizli öğrenciler "su"da buluşuyor
 Yalıda eğlence yeniden başlıyor
 Küçükçekmece'de her eve bir fidan
 Bu hafta yağmur yok
 İstanbul'u hiçbir şeye değişmem
 Adınızı bir fidanla yaşatın
 Gıda Günü'nde biyolojik çeşitlilik alarmı
 Kısa... Kısa...
 Bugünkü Hava Durumu
 Nesilleri yok olmak üzere
 Kısa . . . kısa . . . kısa . .
 Bugünkü Hava Durumu
 Sonbaharda Adalar gezilir
 Önlem alınmazsa kalp damarlarımız tıkanacak
 Bugünkü Hava Durumu
 Kısa... Kısa...
 Tarihe ve doğaya günübirlik yolculuk
 Tatil fırsatını değerlendirin
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
  » Gezi
EMRAH SOYUER
Motosiklet turizmi
Geçen hafta köşem ilk kez...
Burası Türkiye
Burası Türkiye
Avrupa gazisi Fenerbahçe, yaşadığı büyük hüsranın acısını Sakarya'dan...
İdman daha zor
İdman daha zor
Taktik çalışmada bile bu kadar kolay pozisyon verilmez. F.Bahçe,...
Kırcı, polisin Sedat Peker için kurduğu ağa takıldı
Emniyet güçleri, Peker'e karşı yürütülen 'Kelebek Operasyonu'...
Yeniden Kolcuoğlu
Tokyo'dan sonra 18 bin 600 üyesi ile dünyanın en büyük barosu olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.