kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Adli Temizlik Kralı

Nizam Bağcı.. İstanbul'daki 20 adliyenin 17'sinin temizliği ondan soruluyor... Ardahan'dan gelip, bir mağazanın camlarını silerek başlayan ve 'Adliyeler'in temizliğiyle devam eden krallığın sermayesi, 1 arap sabunu, 1 kova, 1 de bez.

Nizam Bağcı, Kars Ardahan Binbaşlar Köyü'nde İstanbul hayalleri kuran küçücük bir çocukken kafaya takmış büyük işler yapıp, zengin olmayı... Hülya Avşar'ın yan köyünde yetişen Bağcı ilkokulu bitirir bitirmez babasının cebinden ödünç aldığı parayla İstanbul'un yolunu tutmuş. On iki yaşından itibaren İstanbul'da akrabalarıyla kalan Bağcı, inşaatlarda amelelik de yapmış, bekçilik de. Ama O'nu bugünlere getiren, 'Temizlikçiler Kralı' olmasını sağlayan iş Osmanbey'de çıkmış karşısına. Nizam Bağcı o günleri şöyle anlatıyor: "Askerden sonra Koçbank'a bir şirket aracılığıyla temizlik elemanı olarak girdim. Kadrolu çalıştım temizlik elemanı olarak. O işten sonra ayrıldım, Osmanbey'de mağazaların camlarını silmeye başladım. Bir mağaza iki mağaza derken esnaf beni çok sevdi. 150-200 mağazanın camlarını silme işini aldım. Baktım yetişemiyorum, yanıma elemanlar, işçiler aldım. Küçük bir şirket oldum orada. Temizlik işi çok hoşuma gidiyordu." Bir deterjan, biz bez ve bir kovayı sermaye yaparak başladığı işte basamakları hızla çıkan Bağcı, işler büyüdükçe hedeflerini de büyütmüş. Sabıka kaydı almak için gittiği İstanbul Adliyesi O'na şans kapılarının açıldığı yer... "Altı ayda zaten 150 mağazanın işini aldım." diyen Bağcı, şöyle devam ediyor: "Bende şeytan tüyü var insanlar hemen beni samimibuluyor, seviyorlar. Bu sayede altı ayda o kadar mağazanın işini aldım. O işler devam ederken bir gün sabıka kaydı çıkartmak için İstanbul Adliyesi'ne geldim. Duvarda ilan vardı tuvalet temizliği ihalesi. Ben de ihaleye girdim. On kişi daha vardı ihaleye giren çok tehdit ettiler ihaleye giremezsin diye. Ben yine de ihaleye girdim. En düşük fiyat benim çıktı. Bir de evraklarım çok düzenliydi o nedenle ihaleyi ben kazandım." İstanbul Adliyesi'nin tuvalet ihalesini alan Nizam Bağcı kısa sürede adliyenin tüm temizliğiyle ilgilenmeye başlamış. Hatta adliye koridorlarına yeni bir bakış açısı da getirmiş. Her kata kendi parasıyla silme makineleri alan Bağcı'nın işe düşkünlüğünün ünü diğer adliyeleri de sarınca kimse tutamamış. Bağcı, "Diğer adliyeler odacı sistemiyle çalışıyordu, sonra baktılar böyle daha iyi. Bir de benim fiyatım ucuz ama iyi iş yapıyorum. Diğer adliyeleri de bana bağladılar, odacılar bana bağlı oldu" diyor.

MAFYA ARABAMI TARADI
Adliyelerde işin böyle iyi gitmesi Nizam Bağcı'yı daha da yüreklendirmiş. Bağcı adliyeyle sınırlı kalmayıp başka yerlere de açılmış ama sonu iyi olmamış. Sözü yine Bağcı'ya bırakıyoruz: "Daha sonra işi büyüttüm. Koşuyolu Kalp Hastanesi'nin de ihalesini aldım.KRAL’IN FAKİRHANEYE DİKKAT! Etiler’in göbeğinde bir gecekonduda yaşayan Nizam Bağcı, koskoca bir temizlik şirketi sahibi olmasına rağmen sıradan bir otomobile biniyor. Bağcı, “Siz geleceksiniz diye takım elbise giydim. Yoksa genelde sade giyinirim” diyor. Altımda 300 tane eleman çalışmaya başladı, adliyeler vardı, Gayrettepe Emniyet vardı. Narkotik Şube'yi yaptım, DGM'de de ihaleler almıştım. Ama bu kadar büyüyünce işin içine mafya girdi ve beni tehdit ettiler. Hatta arabam tarandı. O sırada battım. Hiçbir şeyim kalmadı. Yanıma işsiz güçsüz diye aldığım akrabalar birer birer kaçtı. İşler kötü gidince dostun da kalmaz ya... Beş arabam varken bir tane arabaya kaldım. Ama yılmadım çalışmaya devam ettim." Bugün İstanbul'daki 20 adliyenin 17'sinin temizliği Nizam Bağcı'dan soruluyor. 60 elemanıyla hizmet veren Bağcı, "Adliyede çalışıyorsan güvenlik çok önemlidir. Ben elemanlarımı öyle bir sabıka kaydıyla işe almıyorum elli yerden güvence isterim. O güvence veren insanları bulur konuşurum. Kolay kolay işe almam kolay kolay da işten çıkarmam. Adliyede çalışıyorsanız bu çok önemli bir husus. Bir olay çıksa ilk suçlanacak kişi temizlik elemanı olur çünkü" ifadelerini kullanıyor. Bağcı kendi ifadesine göre tüm hakim ve savcılar tarafından çok seviliyor. Başsavcıların hepsinin titiz olduğunun altını çizen Bağcı, "O'nu babam gibi sever ve sayarım" dediği İstanbul Adliyesi Eski Başsavcısı Ferzan Çitici'yi ayrı bir yere koyuyor.

Abdurrahman ŞİMŞEK / HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Dehşeti yaşadım...
 14 yıllık rüya yan yana iki mezarın başında bitti
 Laz inadı bu başka şeye benzemez
 Balık tutarken canından oldu
 Çaldıklarını pazarda sattı
 İş üstünde yakalandı
 Fantezi cinayetine 6 yıl 8 ay hapis
 Salih Memecan Tüyap Kitap Fuarı'nda
 Taksi gaspçıları yakalandı
 Boğazını kesip 18 yerinden bıçakladılar
 Taksici katilleri hakim önünde
 Doktorlardan anma konseri
 Elektrikler yine kesilecek
 Çıkar çıkmaz suç işlediler
 Dövülünce bombaladı
 Köfte ekmeğe bedava geçiş
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
İftar sofraları
Önceki akşam, kulüpten saat...
MANSUR FORUTAN
Gittim gördüm dağıldım!
Hani tatil dönüşlerinde eşiniz...
MEHMET BARLAS
Gonzalo ile Machuca'nın arkadaşlığı sürer mi?
Türkiye'ye...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Vur kocacığım, bir daha vur!
Kışkırtıcı bir başlık değil...
REFİK DURBAŞ
21. yüzyıl eğitimcileri
Kilis'te bir halı sahada oynanan...
SAVAŞ AY
İşte foto muhabiri!..
Yolda sarhoş görseniz kaldırım...
HINCAL ULUÇ
Sessiz Gemi gene hızlandı!..
Günü gelince "Zamandan...
EMRE AKÖZ
'Hadi beni işe alın'
Fikir hoş... 'Biz' dergisi son...
14-14 berabere
14-14 berabere
Trabzon-Galatasaray derbisi öncesinde gol silahlarının ve defansların...
Maç sonucu bize bağlı
Maç sonucu bize bağlı
Hagi: "Şampiyon adayı bir takımla karşılaşıyoruz. Ama rakip kim...
DEP'liler yeni parti için düğmeye bastı
Eski DEP milletvekillerinin 'Demokratik Toplum Hareketi' olarak...
Gül, Mevla ile görüştü
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu