kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yalçın Kaya, alacaklı olduğu Yılmaz Demir'i böyle öldürdü.
Sokakta İnfaz

SABAH muhabiri Erzurum'un en işlek caddesindeki korkunç cinayeti saniye saniye görüntüledi, dehşet anını yazdı.

Erzurum'un Cumhuriyet Caddesi'ndeki otobüs durağında iki kişinin küfürlerle tartıştığını gördüm. Kavga çıkacak diye fotoğraf makinesine davrandım. O anda biri belinden tabancayı çıkardı ve ateş etmeye başladı.

VURMA DİYE YALVARDI
Kurşunların isabet ettiği kişi sarsıldı, ayakta durmaya çalıştı, sonra da yere yığıldı. Kanlar içinde "Vurma, öldürme" diye yalvarırken öteki yeniden tetiği çekti. Herkes donmuş kalmıştı...


Dehşeti yaşadım...

Erzurum'da cadde ortasında işlenen cinayeti görüntüleyen SABAH muhabiri Koçer olay anında refleksle deklanşöre basarken, aynı anda yaşadığı duygu patlamasını aktardı.

Her zaman olduğu gibi dün sabah büroya gelip, haber kaynaklarımı aramaya başladım. Bir süre sonra Erzurum Belediyesi Basın Bürosu'ndan telefonla arayıp, basın açıklaması yapılacağı bildirildi. Çantamı hazırlayıp, fotoğraf makinemi de omzuma atarak Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan büromuzdan çıkıp, aynı caddenin uzantısındaki belediye binasına doğru yol almaya başladım. 100 metre kadar ilerledikten sonra Dadaş isimli otobüs durağında bağrışmalar olduğunu fark ettim. Mesleki refleksle hemen makinemi alıp, olayı vizörden seyretmeye başladım. Gerçeği söylemem gerekirse, ben yumruklaşma, tekmeleşme gibi hareketli görüntüler çekmeyi umuyordum. Ancak, durağın karşısında, yolun ortasında duran bir adam, durakta bulunan birisine küfür edip, hakaretler yağdırıyordu. Durakta mavi renkli giysiler içindeki kişi de yüksek sesle konuşuyor, hakaretlere karşılık veriyordu. Beş on saniye devam eden bu bağrışmalardan sonra yolun ortasında duran kişi belindeki silahı çekti ve durağa doğru art arda ateş etmeye başladı. O anda ben de art arda deklanşöre basıyordum. Kısa süreli sessizlikten sonra duraktaki genç birden yere yığıldı. Silahlı genç yere düşen kişinin başına geldi. Bu sırada kanlar içindeki genç başındaki adama "Vurma, yeter, beni öldürme" gibi kelimeler sarf ediyordu. Ancak silahlı genç kontrolden çıkmış gibiydi. Başına geldiği kişiye tabancayı doğrultup, tetiği yeniden çekti. Art arda patlayan silahın sesinden korkan vatandaşlar can havliyle kaçışmaya çalışırken, seken kurşunlar durakta otobüs bekleyen 2 gencin de yaralanmasına neden oldu. Cumhuriyet Caddesi'nde yankılanan silah sesleri herkesi tedirgin etmişti. Herkes bir tarafa kaçmaya çalışıyor, kurşunlara hedef olmamak için siper arıyorlardı.

KATİLLE GÖZ GÖZE
Ben ise mesleki yaşantımın en heyecanlı dakikalarını yaşıyordum. İlk kez böylesine bir olaya tanık oluyor, ilk kez bir infazı fotoğraflıyordum. Silah sesleri sustuktan sonra fotoğraf makinemin vizöründen bakarken, infazı gerçekleştiren silahlı genç ile göz göze geldim. Birkaç saniyelik bakışmadan sonra silahlı genç koşarak olay yerinden uzaklaştı. Bu arada çevredeki vatandaşların yardımı ile kanlar içindeki kişi de bir otomobile bindirilerek Erzurum Numune Hastanesi'ne götürüldü. Ben de bir araç bulup, yaralının götürüldüğü hastaneye gittim. Ancak hastaneye ulaştığımda yaralı gencin yaşamını yitirdiğini öğrendim. Bu sırada elimdeki polis telsizinden de sanığın yakalandığı anons edildi.

ALACAK, VERECEK İŞİ
Hastaneden hızla gazetemizin bürosuna geldim durumu merkeze bildirdim. Fotoğrafları bilgisayara yüklemek için hazırlıkları yaptım. Diğer taraftan da Emniyet Müdürlüğünü arayıp ve olayın eski bir husumetten kaynaklandığını öğrendim. Polisten sonradan aldığımız bilgilere göre Yalçın Kaya, daha önceden alacak-verecek yüzünden kavgalı olduğu Yılmaz Demir'i takip etmişti. Daha sonra durakta beklerken kıstırıp, kurşun yağmuruna tutmuştu. Yaptığım araştırmada Demir'in, kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde yaşamını yitirdiğini, Yalçın Kaya'nın da Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Otel Akçay'ın karşısında bulunan kendisine ait lokale girerken polis tarafından yakalandığını öğrendim. Bu inanılmaz olay sırasında durakta bulunan Serdar Köse ve Mahmut Gişi isimli gençler de ayaklarına isabet eden mermiler nedeniyle yaralandılar. Erzurum'un en işlek caddesinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Yılmaz Demir'in çeşitli suçlardan sabıkası olduğu belirlendi. 32 yaşındaki Yılmaz Demir'in birçok kez de cezaevine girip çıktığı öğrenildi.

ALİ KOÇER

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 14 yıllık rüya yan yana iki mezarın başında bitti
 Laz inadı bu başka şeye benzemez
 Adli Temizlik Kralı
 Balık tutarken canından oldu
 Çaldıklarını pazarda sattı
 İş üstünde yakalandı
 Fantezi cinayetine 6 yıl 8 ay hapis
 Salih Memecan Tüyap Kitap Fuarı'nda
 Taksi gaspçıları yakalandı
 Boğazını kesip 18 yerinden bıçakladılar
 Taksici katilleri hakim önünde
 Doktorlardan anma konseri
 Elektrikler yine kesilecek
 Çıkar çıkmaz suç işlediler
 Dövülünce bombaladı
 Köfte ekmeğe bedava geçiş
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
İftar sofraları
Önceki akşam, kulüpten saat...
MANSUR FORUTAN
Gittim gördüm dağıldım!
Hani tatil dönüşlerinde eşiniz...
MEHMET BARLAS
Gonzalo ile Machuca'nın arkadaşlığı sürer mi?
Türkiye'ye...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Vur kocacığım, bir daha vur!
Kışkırtıcı bir başlık değil...
REFİK DURBAŞ
21. yüzyıl eğitimcileri
Kilis'te bir halı sahada oynanan...
SAVAŞ AY
İşte foto muhabiri!..
Yolda sarhoş görseniz kaldırım...
HINCAL ULUÇ
Sessiz Gemi gene hızlandı!..
Günü gelince "Zamandan...
EMRE AKÖZ
'Hadi beni işe alın'
Fikir hoş... 'Biz' dergisi son...
14-14 berabere
14-14 berabere
Trabzon-Galatasaray derbisi öncesinde gol silahlarının ve defansların...
Maç sonucu bize bağlı
Maç sonucu bize bağlı
Hagi: "Şampiyon adayı bir takımla karşılaşıyoruz. Ama rakip kim...
DEP'liler yeni parti için düğmeye bastı
Eski DEP milletvekillerinin 'Demokratik Toplum Hareketi' olarak...
Gül, Mevla ile görüştü
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu