kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
Cuma 8
C.tesi 9
Pazar 10
Liste 5

7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?

Bir dakika göz atmadan geçmeyin
Geçip giden günlerimiz içinde dakikalar yer alır. Biz aslında dakikaları yaşarız... Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kimbilir?

8 Ekim Cuma
Müzik
Gurbetçilere en çok gönderilen cep telefonu melodileri arasında Nazan Öncel'in "Yan yana fotoğraf çektirelim" adlı albümden "Hay hay" şarkısı; www.TurkishRingtones.net sitesine göre... Şarkı sözleri:
O senin neyin olur derlerse,
Gülüm olur balım olur diyeceğim,
O senin neyin olur derlerse,
Sevgilim sevdiğim diyeceğim,
O benim kalbimi isterse,
Seve seve veririm diyeceğim,
Kedisini köpeğini dolaptaki ceketini,
Pabucunu terliğini duvardaki resmini,
Ne varsa alsın toplasın gelsin,
Benim için gelsin isterse kalsın.
Hay hay buyursun gelsin,
Hay hay temelli kalsın,
Hay hay beni seven gelsin
.

Önemli bilgi: Nazan Öncel, 5 yıldan sonra ilk kez İstanbul'da bugün Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde bir konser verecek.

9 Ekim Cumartesi
Lezzet
İstanbul'da zor bulunur, çiğ köftenin porsiyonu 5 milyon TL, üç kişiye mezelik olarak doya doya yetiyor. Küçük bir kulübede satılıyor. Çok lezzetli. Diyarbakır Çiğ Köftecisi. Her gün açık. Bozdoğan Kemeri'nin altında. Siirt Pazarı. Fatih. Not: Çiğ köfteyle ilgili bir efsane: Nemrud, İbrahim Peygamberi ateşe atacağı zaman, Urfa'da ne kadar odun varsa toplatmış. Ayrıca bir de ferman çıkartmış, bir süre hiç kimse ateş yakmayacak, bacası tütmeyecek diye. Urfalı bir avcı, güzelce bir ceylan avlamış, evine getirmiş, ceylanı yüzmüş. Pişirmek gerek. Karısı ne yapsın? But kısmından aldığı eti, iki taş arasında adamakıllı dövmüş, bulgurla karıştırıp tuzunu biberini attıktan sonra yoğurmuş, kocasının önüne çiğ çiğ getirmiş.

10 Ekim Pazar
Kitap
Kitabın adı:
Aşka Dair.
Yazarı: Geveze.
Maviağaç Yayınları Ekim 2004. 159 sayfalık, öyküler, masallar, efsaneler ve aşka dair özdeyişlerle dolu kitaptan altı cümle: 1. Aşk; iyi geceler öpücüğünü uzun tutmaktır. 2. Sevgiyi uzakta aramayın. 3. "Mutluluk, senin önceden verdiğin bir karardır". 4. Gerçek ise şu andan daha iyi bir zaman olmadığıdır. 5. Ha yağdı, ha yağacak yağmuru beklerken gökkuşağı gibi hayata döndürmeli. 6. Bu nedenle erkekler, sıradan kadınlara sahip olup, hayatları boyunca onun aslında çok özel olduğunu fark edemeden hala o özel kadını arar dururlar.

11 Ekim Pazartesi
Karadeniz balıkları
Günlük taze balıklar. Yaz kış taze balık bulunuyor. 1 Nisan'la 1 Eylül arasındaki avlanma yasağında bile taze balık var. Bunlar "kültür" balıkları denilen yetiştirme balıklar, çipura, levrek, alabalık ve somon. Şu sıralar hamsi (5 milyon), çinekop (10 milyon), istavrit (4 milyon), mezgit (4 milyon) ve barbunya (3,5 milyon) var. Aşağı kısmından balık satın alınabiliniyor. Tahtadan dik ve dar merdivenle çıkınca yukarı katta lokanta kısmı var. Aşağıdan balık seçip orada pişirtilebilir. Sadece 2 buçuk milyon lira pişirme parası ekleniyor. Dörder kişilik 8 masanın bulunduğu küçük salonun ortasında bir soba var. Duvarda Karadeniz manzaraları, balık ve çiçek resimleri asılı. Karadeniz Dalyan Balıkçılık. Eski İstanbul Caddesi 89/A. Eski Kızılay Kan Merkezi Karşısı. Düzce. Not: Kızılay Kan Merkezi, son depremde yıkılmış. Ek bilgi: Lokantanın Düzce merkezinde, İşbank'ın karşısında Fethi Akyer Sokakta köftecilerin yanında bir de şubesi var.

12 Ekim Salı
Tavşan Deneyimleri
Tavşanların gün boyu çok canları sıkılıyor. Bu nedenle onlara günde en az bir saat kafesleri dışında gözetim izni vermek lazım ki biraz hoplayıp zıplasınlar. O kadar hassaslar ki onlara verdiğimiz sebzeleri biz yiyecekmişiz gibi iyice yıkamalı ve su olarak da içme suyu vermeli. Bu hassasiyetleri, türlerinin hala yaşıyor olmalarının nedeni olarak çok hızlı çoğalabilmelerini akla getiriyor. Kedilerden de uzak tutmalı. Kedi mi tavşan mı daha hızlı koşuyor, denemeye bırakmamalı, zira kediler tavşanları afiyetle yiyormuş. Kadıköy Beşiktaş İskelesi'nin yanındaki ev hayvanları ve gereçleri satılan çarşıda tavşan kafesleri 20-40 milyon arası. Ayrıca: Kadıköy Çarşı'da Onur Tobacco'da Dimitrakopulo şarabı 2.750 bin TL. Ali Muhittin Hacı Bekir'in yanında. Petek Fırında köy ekmeği 1.400 bin. Saf çavdar 1 milyon 950 bin, Kadıköy Çarşı, yanında Abdurrahman Tatlıcı. Ayrıca: Şehir hatları vapurunda 250 bin liralık küçük sular üç katına, 750 bine satılıyor.

13 Ekim Çarşamba
Sofular Hamamı
400 yıllık hamam. Çok güzel korunmuş. Tellaklık yapan Romanyalı hanım 8 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Hamam 1460'ta yapılmış. Giriş, kese, sabunlanma ve masaj, her şey dahil 17 Milyon. Gençler, yaşlı hanımların kollarına girmiş getiriyorlar. O hanımlar, eski geleneklerinden vazgeçemiyor. Fatih'ten Vatan Caddesi'ne inerken solda. Önemli bilgi: Çitlembik Yayınları'nın "Aydınlık Kubbenin Altındaki Sıcaklık Türk Hamamı" adlı İstanbul Hamamlar Rehberi var. Bu rehberin yazarı, uzun yıllar hamam kültürü üzerine araştırma yapan Orhan Yılmazkaya.

14 Ekim Perşembe
Sokak
Üsküdar iskele meydanında değişiklik. Beşiktaş'tan gelen motorlardan indiğinizde karşınızda denize dikey sekiz ayakkabı boyacısı yan yana çıkıyor. Sonuncu boyacının yanından itibaren beş çiçekçi de denize paralel yerleştirilmişler. Bir büyük 'L' harfi şeklinde. Bir muntazamlık oluşmuş. İskele'de tırnak makası, törpü, küçük makas mavi plastik şeffaf naylonda 1 milyona satılıyor. Pazarın kurulduğu yere yakın Sansar Sokak, Kevser handaki Konyalı Züccaciye'sinde porselen çaydanlık 4, plastik kapaklı küçük cam sürahi 2.5 milyon TL. Çavuşdere Caddesi 40 no'lu Hakan Apartmanı'nın yanındaki inşaat duvarında büyük harflerle "Sevilen nankörse seven ne yapsın. Yalnız serseri" yazıyor. Çarşıya yakın Taş Mekteb İlkokulu'nun karşısında "Yeni Mahsul Aydın İnciri'nin" kilosu 3 milyon. Üsküdar.

Semra Aktaş

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Gidin, gönlünüzce dolaşın
 Usul usul söylenen mısraların sahibi
 Dışarı çıkmadan önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Biz Beğendik
 Bir zamanlar Şili
 Dışarı çıkmadan önce
 Biz Beğendik
 Bir dakika göz atmadan geçmeyin
 Tarantino'nun favorisi
 Ölüm kalım savaşı
 Eşcinsel rüyası
 Bir mimarlık belgeseli
 Dışarı çıkmadan önce
 Klasik lezzette bir western
 Dışarı çıkmadan önce
 Bosna'da aşk ve ölüm
 Biz gittik, beğendik
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
14-14 berabere
14-14 berabere
Trabzon-Galatasaray derbisi öncesinde gol silahlarının ve defansların...
Maç sonucu bize bağlı
Maç sonucu bize bağlı
Hagi: "Şampiyon adayı bir takımla karşılaşıyoruz. Ama rakip kim...
Mağaradan Stockholm'e
İsveç kabinesinin Eğitim Bakanı olan İbrahim Baylan, 1981'de...
Yargıdan Muhtıra
3"MİT-Çakıcı-Yargı" ilişkisi iddialarından sonra kendi içindeki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.