kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, tanıkların dinlenmesinden sonra sanıkların mal varlıkları ve banka hesapları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verildi.
Yargıtay üyesine suçlama
İddialara yanıt

Yeni bir bomba da Yargıtay'dan

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun kurumiçi en ağır ceza olan 'Çekil' çağrısı yaptığı Yargıtay üyesi Güryel'i zora sokacak bir ifade de Neşter-2 davasında geldi.
Tanık olarak dinlenen Ankara 7'nci Asliye Hukuk Hâkimi İsmail Demirtaş, Ergül Güryel'in arayıp "Kararında diren, karar genel kuruldan geçecek" dediğini söyledi.


Yargıtay üyesine suçlama

Neşter 2 Davası'nda tanık olarak dinlenen Hâkim İsmail Demirtaş, Yargıtay üyesi Güryel'i eleştirdi: Beni arayarak 'Turkcell-Telekom davasında Yargıtay'ın bozma kararına diren' dedi.

Bazı davaların yargı sürecini etkilemeye yönelik eylemler içinde bulundukları öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik "Neşter Operasyonu-2" soruşturması sonunda, 19 kişi hakkında 6 ay ile 30 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle açılan davada, 4 hakim tanık olarak dinlendi. Tanık olarak dinlenen hakimlerden Ankara 7. Asliye Hukuk Hakimi İsmail Demirtaş, Yargıtay üyesi Ergül Güryel'i suçladı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Haldun Erdavran, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi Memduh Ergül Güryel'in oğlu Avukat Cenk Güryel ile birlikte 6 sanık katıldı. Duruşmada tanık hakimler şu ifadeleri verdiler:

- Aydemir Ersoy (Eski Ankara 1. Ticaret Mahkemesi Başkanı): Turkcell-Türk Telekom arasında gelir paylaşımına ilişkin davada, Yargıtay üyesi Hüseyin Demirörs beni telefonla aradı, '2 kişi var, bunları dinler misin' dedi. İki kişi geldi, kaldırdığımız tedbirlerin konmasını istedi. Ben de kendilerine dosyayı ve dilekçeyi inceleyeceğimi söyledim. Talep reddedildi. Hakimlerden Ahmet Tevfik Erginbay'ın Yargıtay üyesi Güryel'e 'amca' diye hitap ettiğini biliyorum, akrabalık derecelerini bilmiyorum.

'KARARIN DEĞİŞMESİNİ İSTEDİ'
- Mehmet Bülent Selçuk (1. Asliye Ticaret Mahkemesi üyesi): Turkcell aleyhine verilen bir kararın ardından Mahkeme Başkanı Cemalettin Koçak odama üzgün bir vaziyette geldi. Bana dert yandı. Yargıtay üyesi Ergül Güryel'in kendisini aradığını, Turkcell aleyhine verilen ihtiyati tedbir kararının doğru olmadığını bildirdiğini söyledi. Daha sonra Ergül Güryel, Başkan'ı tekrar aramış. 'Turkcell yetkilisi Vedat diye bir kişiyi yanına göndereceğini' dinlemesini' istemiş. Vedat, Başkan'ın yanına gelmiş. Turkcell aleyhine verilen ihtiyati tedbir kararı kaldırılırmasını istemiş. Olaydan bir müddet sonra Adalet müfettişleri, Başkan'ın bilgisine başvururken, kendisine Haldun Erdavran'ın Turkcell davasıyla ilgili gelip gelmediğini sormuşlar. Başkan da, bir kişinin ziyaret ettiğini, ancak ismini hatırlayamadığını söylemiş. Sonra ajandasında yazan ismin Vedat olduğunu görmüş. Başkan, gerçekte yanına gelen kişinin Erdavran olması ihtimaline çok üzüldüğünü söyledi.

'YARGITAY ÜYESİ SEÇİLECEKSİN'
- İsmail Demirtaş ( 7. Asliye Hukuk Hâkimi): Turkcell-Telekom davasında Turkcell aleyhine bozulan kararın ardından Yargıtay üyesi Ergül Güryel beni telefonla arayarak 'Turkcell'in haksızlığa uğradığını, kararda direnmemi ve direnme kararının Genel Kurul'dan geçebileceğini söyledi. Bundan birkaç gün sonra bakanlıkta görevli asıl mesleği hakimlik olan Nihat Ömeroğlu beni arayarak iade-i ziyarete geldiğini söyledi. Ben de kabul ettim. Yanıma gelmeden Haldun Erdavran ziyaretime geldi. Bir müddet sonra Ömeroğlu da geldi. O geldikten sonra Erdavran bana Turkcell'in bu davada hakkı olduğunu, Yargıtay bozma sebeplerinin yerinde olmadığını belirterek direnmemi istedi. Ömeroğlu bir şey söylemedi ama davranışlarından Erdavran'ı daha önce tanıdığı şeklinde bir intiba uyandı. Erdavran bana Yargıtay'ın kararına direndiğim takdirde önümün açılacağını, Yargıtay üyesi seçilebileceğimi söylemişti.

- Refik Karakoç (4. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi): Haldun Erdavran ile birlikte odamdan çıktım. İsmail Demirtaş'ın odasına gittim. Ona bir şey söylemedim. Sonra Erdavran yeniden odama geldi. Neticeyi sordu. Ben de 'Hakim dosyayı inceler, gereğini yapar' diyerek geçiştirdim. Erdavran daha sonra beni cep telefonumdan aradı, 'O hakim kararında direnmedi, ilk kararnamede tayini çıkacak' dedi. Tanık olarak dinlenen muhasebeci ve şoförün ardından mahkeme, sanıkların ve müdahil olarak yer alan şirketler üzerindeki mal varlıkları ve banka hesapları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verdi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Peker emretti: Hakim İnce'yi tatile gönderin
 5 yıl sonra gelen ceza
 Yargıçlar, yurt çapında eylem'e hazırlanıyor
 İnsan Hakları Raporu'nda çete eleştirisi
 'Arap Bacı'ya alkışlarla veda
 Sana sevgilerimizi yolluyoruz Duygu...
 Diyarbakırspor'dan Büyükanıt'a hediye
 İlköğretimde kopya çekene 'sıfır' verilecek
 Dalan'dan dedesine armağan
 Kutsal emanetler geri gönderiliyor
 Hakim, 'Arena'nın davasından çekildi
 Kaçak yapılaşmaya helikopterli çözüm
ERDAL ŞAFAK
İkinci onay
Üç yıl önce Türkiye'nin iflas edip...
ÖMER LÜTFİ METE
Balıkçı Salih Amca
Ne vatan kurtaran nutuklar atmak, ne...
UMUR TALU
Alet-i ruhiye!
Vesile oldu.
Bir köşede, "Ramazan...
ERGUN BABAHAN
Özeleştiri
11 Eylül ve Irak Savaşı, Amerikan basını için...
ABD'li Türkler kararsız
Ermeni soykırımını tanıyacağını söyleyen Demokrat Kerry, Türk seçmen...
AB'de ilk Mardin asıllı bakan
32 yaşındaki İbrahim Baylan, Eğitim Bakanı atandı. Baylan, AB ülkesi...
Samandıra'da isyan
Samandıra'da isyan
Daum'un Alex'i herkesin ortasında azarlaması ve faturayı futbolculara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu