kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AB'ye girişi Herr Daum engelledi

Avrupa'da beklediğini bulamayan F.Bahçe'de hedef adam 'dahi' Daum.

Lyon yenilgisini analiz eden SABAH yazarlarının ortak görüşü: "Teknik direktör Daum'un hataları bu tabloyu ortaya çıkardı."

SERVET TEPTİLER
F.Bahçe'nin hüsranının maddi faturası da ağır. İkinci tura çıkılamazsa asgari kayıp 4 trilyon lira.


Fatura Daum'a

SABAH yazarları Şampiyonlar Ligi'nde Lyon yenilgisiyle 2. turu zora sokan F.Bahçe'yi analiz etti. Ortak görüş: Teknik direktör Daum'un hataları bu tabloyu ortaya çıkardı.

F.Bahçe evinde Lyon'a yenildi ve Şampiyonlar Ligi'nde ilk devreyi üç puanla bitirdi. SABAH yazarları üçüncülükten kurtulamayan F.Bahçe'nin ikinci turu neden zora soktuğunu analiz etti. Ortak görüş: "Teknik direktör Daum'un hataları bu tabloyu ortaya çıkardı." İşte yorumlar:

* MUSTAFA DENİZLİ: Fenerbahçe takım olarak savunmayı da, hücumu da yapamıyor. Bireysel olarak hepsine geçer not veriyorum. Takım olarak değerlendirince sınıfta kalıyorlar. Demek ki burada koordinasyon bozukluğu var. Bu tür maçların başlama, devam etme ve bitirme stratejisi yanlış. Bu maçların önemli gücü kulübeden devam edecek olanlardır. Maça bütün kozlarınla başlarsan, kulübeyi de pasifize edersin. F.Bahçe yenilebilir, ama dönüp analizini yaptığım zaman mutlaka hayıflanacağın veya futbol şansının olmadığı bir şeyleri görmek gerekir. Burada bunları göremiyorsunuz. 'Şöyle olsaydı, bunu yapsaydı kazanırdık' diyebileceğimiz iki maç olmadı. Aslında Prag maçı da bunlardan farklı değildi. Kazanılınca sorunlar görülmedi. Ortada hâlâ 9 puan var. F.Bahçe'nin artık bütün ama bütün yoğunluğu buradaki 9 puanı almak olmalı. En kötü şartlarla 7 puanı almak. Onun dışındaki puanlar bir üst turu unutturur. Şampiyonlar Ligi'nde tribünüyle en fazla bütünleşip oyuna başlayan takım F.Bahçe. Ama görünen o ki iş bir hayli zora girdi.

* ÖMER ÜRÜNDÜL: Sezon öncesinden beri aynı konuyu vurguluyorum. Elde hassas bir kadro yapısı var. Daum'un Türkiye Ligi'nde düşündüğü kadro ile Avrupa kulvarında yarışmak mümkün değildi. Orta sahada değişiklik şarttı. Aurelio, Deniz ve Serkan'ı birlikte oynatıp, burada bir mücadele ve pres etkinliği yaratılmalıydı. Ancak Daum bunu yapmayınca, hele son Lyon maçında ikinci yarı orta sahada Aurelio ile birlikte koşan ve pres yapan Deniz'i çıkarıp, hücum ağırlıklı Mehmet Yozgatlı'yı alınca fark geldi. Zira bu tarz oynayan bir kadro rakiplerine çok pozisyon verir. Çünkü takım hem kolay top kaybediyor, hem de pres yetersizliği var. Güçlü takımlar da bunu affetmezler. Tıpkı Manchester United ve Lyon'un yaptığı gibi...

* AHMET ÇAKAR: F.Bahçe'nin Türkiye şartlarına göre kadrosu iyi ama Avrupa'nın en iyi takımlarıyla kıyasladığımızda, onlara yakın bir kadrosu yok. Yine de bunun son iki maçtaki 9 golü getirmemesi gerek. F.Bahçe takım olarak nasıl savunma yapacağını bilmiyor. Takım savunması forvetten başlar, orta saha ve defans bloğuna kadar gelir. Bu savunmada F.Bahçe koskoca bir sıfır. Orta sahada çok top çalıyor, koşuyor diye alkışlanan Aurelio çok stratejik bir görev yapıyor ama anlamını bilmiyor. Fenerbahçe rakip güçlü de olsa, zayıf da olsa bu takım savunmasını yapamıyor. Kendisine denk takımlara karşı iyi hücum ediyor ama güçlü rakiplere karşı hücumda da hiç etkili olamıyor.

* GÜRCAN BİLGİÇ: Daum 6-2 sonrası "Dersimizi aldık" demişti. Lyon maçını da "Bu bize ders olsun" diye yorumladı. Bu nasıl bir okul ki, bir türlü sınıfı geçemiyorsun. F.Bahçe'nin belki Avrupa çapında kadrosu var ama hocası aynı çapta mı tartışılır. Üst düzey takımlara karşı onlardan daha çok mücadele etmeli ve koşmalısın. Daum'un takımları ise maça neredeyse 8 kişiyle çıkıyor. Daum Türkiye'de liderliği getiren şans meleklerini çok ciddiye aldı galiba. Herkesle dalga geçiyor. Ne eleştiri yapsanız 'Haklısınız' diyor. Sonra da 'Ders aldık' diye diye aynı hataları yapmaya devam ediyor. Daum'un Manchester ve Lyon maçlarındaki planını tercüme edecek bir babayiğit bulduğumuzda, belki biz de yanlış düşündüğümüzü anlayıp, özür dileriz.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Futbolculara 40 dakikalık fırça
 Kaçan balık 4 trilyon
 Annem herşeyim
 Hagi sazı eline aldı
 Sokağa bile çıkamazdım
 Bizi tutamazlar
 Barça'ya ilk hüsran
 Emre'li İnter Valencia'yı ezdi
 Baskın!
 Potaya ilaç geliyor
 Yeni öğreniyoruz
 Hidayet 3 sayı yarışmasında!
 En baba ülker: 68-66
 Mehmet Okur kasaya geçti
 Kartal'ın son numarası
 Günün İçinden
 Süper Lig Günlüğü
 Fenerbahçe'nin eksiği kalmadı: 79-72
VEDAT BAYRAM
Danimarka'dan dönen hesap
Türkiye-Kazakistan maçı çıkışı...
HASAN SAYDAM
Perşembe günü Vali Kupası
Bugün Veliefendi Hipodromunda...
HINCAL ULUÇ
İnsanca maç seyretme hakkı..
Yığılan e-mailler acı bir...
Etiler'de 10 trilyonluk peşkeş
Etiler'de 10 trilyonluk peşkeş
İstanbul'un lüks semti Etiler'de 7 dönüm arsa, Büyükşehir Yatırım...
Hesaplaşma günü
Hesaplaşma günü
Yargı-MİT-Çakıcı iddialarının odağındaki Özkaya, bugün hesaplaşma...
'Tescilli' en seksi
'Tescilli' en seksi
'Yaşayan en seksi kadın'ı bulmak için kolları sıvayan Esquire...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu