kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Okul müdürü tepkiler sonucu şikâyetinden vazgeçti. Ama bu beş çocuk cam kırmaktan yargılanacak, çünkü kamu davası devam ediyor.
Takımdan 'çete' çıktı

Manisa Ahmetli'de 8-15 yaş arasındaki beş çocuk, topla okul camını kırmaktan yedi yıla kadar hapis istemiyle yargıda.

İlköğretim okulu bahçesinde maç yaparken topla camları kıran beş çocuğu okul müdiresi şikâyet etti. Polisçe savcıya götürülen çocuklar için kamu davası açıldı. Milli Eğitim Müdürü "Soruşturma açtık. Müdire yanlış yaptı" derken, müdire "Görevimi yaptım" diyor.

'Futbol çetesi'ne 7 yıl

Manisa'da yeni bir hukuk skandalı... Top oynarken okulun camını kıran, yaşları 8-15 arası 5 çocuk için 1 ile 7 yıl arasında hapis isteniyor.

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde Gazi İlköğretim Okulu bahçesinde top oynayan ve yaşları 8 ile 15 arasında 5 çocuk hakkında okulun camlarını kırdıkları gerekçesiyle dava açıldı. Okul müdiresi Hamide Selvitepeli Vali ve il milli eğitim müdüründen gelen baskı sonucu şikayetinden vazgeçti ve ceza davası düştü. Ancak Turgutlu Cumhuriyet Savcısı 5 öğrenci hakkında "Kamuya ait mala zarar vermek" suçundan 1 ile 7 yıl arasında hapis istemiyle kamu davası açtı. Gazi İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri M.B. ve Y.M. ile F.A., R.A. ve A.A. önceki gün "Cezai ehliyetlerinin saptanması" amacıyla Ahmetli Devlet Hastanesi'nde muayeneye tabi tutuldu, ardından Turgutlu Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü.

SORUŞTURMA AÇILDI
Olayla ilgili olarak Manisa Valisi Orhan Işın'ın talimatı ile Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir okula müfettiş gönderdi. Okul Müdiresi Hamide Selvitepeli ve öğretmenlerle görüşen müfettişler, öğrencileri de dinledi. 3 müfettişin hazırlayacağı raporun bugün Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edileceği ve müdür hakkında rapor doğrultusunda işlem yapılacağı açıklandı. Savcılığa sevk edilen öğrencilerden M.B.'nin babası Ahmet Bayar "Olay hoş değil. Alt tarafı cam kırılmış. Bizim çocuklarımızın kırdığı da tam belli olmamasınaO GÖREVİNİ YAPIYOR!: Okul müdiresi Hamide Selvitepeli 1980 yılında mesleğe atıldı, 1994 yılında Ahmetli'ye Gazi İlköğretim Okulu'na müdür olarak atandı. Hamide Selvitepeli devlet memuru olduğu için herhangi bir açıklama yapamayacağını söylüyor. Fakat rağmen bize söylense öderdik. 'Hocam kaç para ise vereyim, üzerimize düşeni yapalım. Olayı mahkemeye götürme' dedim. Buna rağmen olayı savcılığa yansıtmış. Şimdi davadan vazgeçmiş ama çocukları rezil ettikten sonra vazgeçse ne olur, vazgeçmese ne olur" dedi.

MÜDÜR SESSİZ
Devlet memuru olduğu için herhangi bir açıklama yapamayacağını söyleyen Okul Müdürü Hamide Selvitepeli, "Açıklama yapamam, fakat görevimi yaptığımı düşünüyorum" dedi. 1980 yılında mesleğe atılan ve çeşitli yerlerde görev yaptıktan sonra 1994 yılında Ahmetli'ye atanan Hamide Selvitepeli, Gazi İlköğretim Okulu'nda 10 yıldır müdürlük yapıyor. Turgutlu Cumhuriyet Savcılığı'nca Turgutlu 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın, müdürün şikayetini geri almasına rağmen düşmeyeceği bildirildi. Turgutlu Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, "11-15 yaş arasındaki kişiler de suç işlemişlerse haklarında dava açılır. Bu olayda da suç oluştuğu için dava açılmıştır" dediler. Manisa Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, "Müdürün soruşturma şekli yanlışlıklarla doludur. Kırılan camlarla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ödenek isteğinde bulunmalıydı. Ayrıca velileri çağırıp sorunu tatlıya bağlayabilirdi. Neden böyle bir çıkmaz yola girdi, anlamış değilim. Biz soruşturma başlattık" dedi.

Ali FİLİZKAN / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bütün pasaportlar yenilenecek
 Özkaya'dan hayati tehlike uyarısı
 Bütçeye 'AB damgası'
 Trafik Yasası'nda hayat kurtaran değişiklikler
 Öğrenciler arada kaldı
 Tevfik Gelenbe yoğun bakımda
 Diyanet özel araştırma yapacak
 Tazminata sanatçı tepkisi
 5 yıldır İstanbul'da oturmayana ev yok
 'Gönül gözüyle opera izlediler
 Tutuklu polise güvenlik önlemi
 'İkinci grup olmasa birinci grup hüküm giyerdi'
 Hizbullah Türkiye'de güçleniyor
ERDAL ŞAFAK
Lozan tam uygulansaydı
Siyah ve beyaz dışındaki renklere...
SAİT GÜRSOY
Ortaöğretimde değişim rüzgarları
Ortaöğretimin ÖSS...
UMUR TALU
Biraz hüzün!
Bir zamanlar, ülkenin geleceğinin...
Türkiye yüzünden koltuğu tehlikede
Türkiye'nin AB üyeliğine karşı imza kampanyası başlatan daha sonra bu...
'Irak'ta İslam devleti olabilir'
ABD Başkanı George W. Bush, önde gelen haber ajanslarından...
Mada-Lyon'un acı yüzü: 1-3
Mada-Lyon'un acı yüzü: 1-3
Yıldızlarıyla Türkiye Süper Ligi'ndeki rakiplerini adeta yürüye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu