kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güneş Sanem'e güldü
Güneş Sanem'e güldü
Otomobil hakkında

Güneş Sanem'e güldü

İki haftadır yağmurlarda çekim yapmaktan bir hal olmuştum. Sonunda güneş yüzünü Sanem Çelik buluşmasında gösterdi. Üstelik randevu mekanı da güzeldi otomobil de.

Genç Kadın (Ben) ağlayarak Paşabahçe'nin yolunu tuttu. Ağlıyordu ve yaşadıklarına çok kızıyordu. Ama kızdığı şey kendisi idi. Yüzsüzlüğü, artık komik hale gelen tutkusu ve sevgi adına yaptığını söylediği takıntıları. Üstelik yaklaşık yarım saat sonra Türk televizyonlarının parlayan yıldızı Sanem Çelik ile buluşacaktı... Göz yaşlarını sildi, makyajını yaptı. Sonra da makyajı akmasın diye bir süre içini çekti. Ardından devreye Paşabahçe'nin büyülü manzarası girdi. Altında 1.9 cc hacminde turbo dizel motora sahip, henüz tam anlamıyla piyasaya bile çıkmamış yeni Skoda Octavia vardı. Otomobilin mükemmel müzik sisteminden, Yıldız Tilbe'nin Aşk Perest albümünü çıkarıp Robin Williams koymanın ve biraz havaya girmenin vakti gelmişti. Güneş bana çaktırmadan gülümsüyordu, deliriyordum çok yoruyordu. Denize bakmaktan neredeyse otomobili kullanamaz hale gelmiştim. Pencereyi açıp deniz havasını içime çektim. Saat öğleden sonra 3'ü biraz geçiyordu. Ve değerli silah arkadaşlarım gazetemizin Balmumcu sırtlarındaki genel karargahında ruhlarını teslim ederken ben Sanem Çelik ile buluşma gayesi ile sahillerde sürtüyordum! Bugünlerde Aliye dizisi ile yeniden gündeme gelen Çelik, aslında gönül telimizi "Kara Melek" isimli dizi ile titretmişti ilk kez. Güzel ve rol sırasında kaşlarını kaldırmayan bir kadının da kötü kadın tiplemesi yapabileceğini, üstüne üstlük bir de popüler olabileceğini ispatlayan genç sanatçı bu rolü sonrası uzun süre saklanmıştı. Ama Aliye ile yeniden profesyonel televizyon izleyicilerinin gönlünde taht kurdu. Üstelik bu kez iyi niyetli, çok ağlayan ve yavruları için savaş veren bir kadını canlandırıyordu. "Bir oyuncu için en zor ama bir o kadar da eğlenceli şey yepyeni bir karaktere hayat vermektir" diyordu yeni rolünün içeriğine dair. Randevumuz, dizinin çekim gününe denk gelmişti. Gitmem gereken mekan Paşabahçe SSK Hastanesi idi. Nejat İşler'in çalıştığı hastane sahneleri burada çekiliyordu. Skoda Octavia'mı daracık bir yere park edip çekimin yapıldığı kata çıktım. Sanem Çelik çok ciddi görünüyordu çekim sırasında. İçimden "Yandık, şimdi gereken sinerjiyi nasıl oluşturacağız" dedim. Ancak çekim bitip yanımıza geldiğinde genç, tatlı, komik ve cıvıl cıvıl biri vardı karşımda. Hatta Reiki yöntemleri ile sette çalışan arkadaşlarının baş ve bilumum ağrılarını garantili olarak geçirebiliyordu. Kendi adı ve karizması üzerine kurulu bir dizide baş rol oynayan bir yıldız için şaşırtıcı derecede alçakgönüllü idi. Ayrıca herkesin üzerinde birleştiği bir ortak fikir vardı: "Sanem çok iyi otomobil kullanıyordu."

OTOMOBİL KÜLTÜRÜNE SAHİP!
Çekimden 15 dakika çaldık ve hemen aşağıda bizi bekleyen Skoda Octavia'mızda aldık soluğu. Otomobili milimetrik park etmiştim ama anahtarları ben aracı park ettiğim yerden çıkarmadan istedi. İnsan tabi ister istemez geriliyor. Düşünsenize henüz fotoğrafları çekmemişim, gazetede herkes beni bekliyor. Otomobile bir şey olması halinde Balçiçek Pamir'in beni "Neşe" içinde bekleyen yüzü canlanıyor gözümde. Biraz daha titriyorum. Fakat (Gerçekten şoför yalakalığı yapmıyorum) Sanem'in direksiyondaki kendinden emin halleri beni rahatlatıyor. Sonra yanına oturuyorum ve onu dinliyorum: "İlk otomobilimi 19 yaşındayken aldım. 1973 model bir Beetle idi. Onu o kadar güzel kullanıyordum ki herkes şaşırıyordu. Bazen trafik olmayan bir yokuşta kavrama çalışmaları yapardım. Sonra birçok otomobilim oldu ama Beetle'ımı hiç satmadım. Bu arada bu otomo bil ne kadar kolay kullanılıyor böyle. Ve dizel olmasına karşın ne kadar atak" Burada hemen devreye girip, çocuğu gol atmış anneler edasıyla Octavia'yı anlatıyorum. 6 ileri özel vites sisteminden ve genel konfor özelliklerinden bahsediyorum. Bu arada uzun düzlüklerde Sanem'in gaza yüklenmesi gözümden kaçmıyor. Sağlam bir viraja geliyoruz, hemen devreye giriyorum: "Düzde iyi gidiyorsun da güzelim, bir de viraj performansını görelim!" Bu cümleyi 'paralı günde' birbirine çaktırmadan laf sokan bir kadın edasıyla sarfettim. Ama Sanem Çelik de bir anda "Kara Melek" gülümsemesini takınıp virajdan alnının akıyla hiç fren yapmadan geçti. İtiraf ediyorum, kıskanmadım ama saygı duydum. Çünkü otomobil konusunda benim gibi "Aklını kaçıracakmış gibi olan" çok az sayıda kadın tanıyorum. Sanem ile otomobil kültürü özelliklerimiz de uyuyor. Ben de otomobilimde müzik, pencerelerin açılması, sigara içilmesi gibi mevzuların kontrolümde olmasını severim. Bu fikir alışverişi sonrasında uzun yol arkadaşlığının altından başarı ile kalkacağımıza karar verdik. Tek sorunumuz kimin daha çok otomobil kullanacağı konusunda oldu. Bir an bu müthiş otomobilin yönünü güneye çevirelim ve deniz kenarı bir yere varıncaya kadar sürelim istedik. Ama setten gelen "Neredesiniz?" telefonu bizi gerçek dünyaya geri döndürdü. Fotoğraf için Paşabahçe'ye giderken gördüğüm bir ara sokağı seçtik. İşte tam o anda Güneş, Sanem'e gülümsedi. Gerçi o çok ciddi 'Aliye kıyafetleri' içindeydi ama o da bana gülümsüyordu...

Rahşan GÜLŞAN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Kış modasında 50'lere dönüş
 Türkiye'nin vitrinindeki gençler
 Eğitim Gönüllüleri iş başında
 Doğu'nun turizm elçileri
 Türk dinleyicisi harika
 Onlar Türkiye'nin ilk samurayları
 İstanbul'un sokak tabelaları konuşuyor
 İstanbullu fena halde trafiğe takıldı
 Görme özürlülere kitaplık
 'Eylül Fotoğrafları' bu salonda
 Henkel ve TOÇEV işbirliği
 Superman'in sonsuzluğa uçuşu
 İstanbullu göçmenlerin takımı yeniden doğuyor
 Anneannem Atatürk'ün üvey kız kardeşi Ruhiye Hanım'dı
 Bir ağaca bile oyuncu olmayı öğretebilirim
 Bir sihir bir ödül
 İşte Formula 1'in Türk fatihi
 TSE ve ISO 9001 belgeli ilk devlet okulu 'Ata İlköğretim'
 Yaşama sanatı dersleri
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Benim soyadımla ne yapıyorsun?
Soyadı, adı üzerinde...
MEHMET ALTAN
Ramazan pidesi
Masanın başına yazıyı yazmak için...
KAZIM KANAT
Harman yerinde modern köy düğünü
Görücü usulü evlilik...
ÖNCEL ÖZİÇER
Bu çiftlikte Tiny yok
Anasının, "Ağustos'ta ekilen...
TURGAY NOYAN
Güney macerası (2)
Geçtiğimiz hafta Bodrum'a iniş...
Hollywood'un uçakları
Hollywood'un uçakları
Hollywood yıldızları arasında uçak satın almak moda oldu. Ünlülerin...
İç hatlara düzenleme geliyor
İç hatlara düzenleme geliyor
Sivil Havacılık Genel Müdürü Topa Bilgettin Toker, iç hatlarda...
Eklem ağrılarından kurtulun
Aşırı hareket, çok az kilo ve ağırlığın bir tarafa yüklenmesi gibi...
Erkekler de 'liposuction'la biçimli vücuda kavuşuyor
Zayıflamak ve vücudunu şekle sokmak için erkekler de artık estetik...
Şerbeti ne çabuk unuttuk
Bugünün dünyasında artık kendine yer bulamayan sokak şerbetçilerini ne yazık ki...
Sokaktan restorana içli köfte
Beyoğlu'nda 16 yıldır sattığı leziz içli köfteleriyle tanınan Ali Topçuoğlu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.