kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sokaktan restorana içli köfte
Beyoğlu'nun içli köftecisi

Beyoğlu sokaklarında 16 yıldır sattığı içli köfteleriyle tanınan Ali Topçuoğlu sonunda restoranını açtı. Ancak meşhur tezgahını da bırakmadı.

***

Sokaktan restorana içli köfte

Beyoğlu'nda 16 yıldır sattığı leziz içli köfteleriyle tanınan Ali Topçuoğlu kendi restoranını açmasına rağmen caddedeki tezgahını da bırakmadı.

İstiklal Caddesi'nin müdavimleri onu iyi tanırlar. Cadde üzerinde kurduğu "Sabırtaşı" adlı tezgahında 16 yıldır sattığı içli köftelerinin lezzeti kadar bembeyaz önlüğü, kravatı ve sempatik gülümsemesiyle de ünlüdür... Artık Beyoğlu'nun sembollerinden biri haline gelen Ali Topçuoğlu sonunda kendi lokantası Sabırtaşı'nı açtı. Ancak onu hala cadde üzerinde tezgahının başında görürseniz şaşırmayın. Çünkü 70 yaşında olmasına rağmen Topçuoğlu'nun caddedeki satışlarına son vermeye hiç niyeti yok. Restoranın işletmesini eşi ve çocuklarına bırakan Topçuoğlu'nun "Züğürt Ağa"yı andıran yaşam öyküsü oldukça dramatik. "Sabırtaşı" da onun karşılaştığı zorluklara rağmen hiç yılmadan yoluna devam etmesinden geliyor zaten. Topçuoğlu Kahramanmaraş'ta bir işadamıyken, kendini İstanbul'da içli köfte satarken bulmuş. Kimi zaman gözleri dolarak anlattığı İstanbul öyküsü şöyle başlıyor: "Kahramanmaraş'ta bakliyat üzerine çalışıyorum. Durumum iyiydi ancak iflas edince 1988'de eşimle beraber İstanbul'a geldik, bir süre otelde kaldık sonra Gaziosmanpaşa'ya yerleştik. İsizken eşimin yaptığı içli köfteleri satmaya başladık. Beyoğlu'nda bir dükkan açtık. Fakat borçlar yüzünden onu da kapattık. Sonra yine tezgahı açtım. Kaymakam, Emniyet Müdürü ve Belediye Başkanı da bana yardımcı oldu. Sonra zamanla borçlarımı bitirdim. Bu kez yine kredi aldık ve şimdiki dükkanı açtık." Geçen ay açtığı Sabırtaşı Restoran'ın mönüsünde mantı, içli köfte, çiğ börek, ızgara çeşitleri, çorbalar ve tatlılar bulunuyor. Hepsi de birbirinden lezzetli yemeklerin fiyatları da oldukça uygun. Fesleğenli mantının porsiyonu 3.5 milyon, içli köfte tanesi 2.5 milyon TL. Ahşap dekorasyonuyla sıcak bir ev atmosferi yaratılan mekanda, müzikler ise taş plaktan. Adres: İstiklal Caddesi No: 216-218 (Yapı Kredi Bankası Karşısı) Tel:

(0212) 244 82 23

Neslihan Tunç

DİĞER GURME HABERLERİ
 Şerbeti ne çabuk unuttuk
 Bu şarap muz kabuğu kokuyor
 Yemeğin lezzeti kokusunda
 Türk Mutfağı Ferran Adria'dan ne öğrenir?
 Hint kıtasından Antep mutfağına
 Sokak yemekleri tarihe karışıyor
 Şarabın ve yemeğin izinde Kapadokya
 Dışı kıtır içi pamuk gibi yumuşacık
 Pisboğaz imparator İstanbul sokaklarında
 Sofrada vicdan yapmayın
 Mediciler'in şehrinde şarap sanat ve mutfak
 Rakı konuşa konuşa yudum yudum içilir
 Türk mutfağı yıllara meydan okuyor
 Bu katların hizmeti farklı
 Bodrum'da yaz bitmiyor
 Elena'nın pizzası parmak ısırtıyor
 Havada şarap tadımı farkı
 İstanbul'un yanı başında tatil cenneti
 Taze yumurta bir ay saklanabilir
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Kış modasında 50'lere dönüş
Kış modasında 50'lere dönüş
Kadife, kürk, yılan derisi, krokodil, dantel ve satenin vazgeçilmez...
Güneş Sanem'e güldü
Güneş Sanem'e güldü
İki haftadır yağmurlarda çekim yapmaktan bir hal olmuştum. Sonunda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.