kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir dakika göz atmadan geçmeyin
Bir dakika göz atmadan geçmeyin
Fırsatlar Dünyası
Almodovar izleyin
Levent Yüksel dinleyin
Kuklalarla opera
Liste 5

Bir dakika göz atmadan geçmeyin

Geçip giden günlerimiz içinde dakikalar yer alır. Biz aslında dakikaları yaşarız... Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kimbilir?

15 Ekim Cuma
Hamsinin Helvası
Deniz kenarında ve içeride oturulabilir. Dalgaların sesleri eşliğinde balık yeme imkanı. İçeride kışın yanan bir kömür sobası var. Lokantanın altında balıkçı limanı var. 3 adet deniz feneri görmek mümkün. Lokantada alkollü içki yok. Yerel köy ekmeği veriyorlar. Gece 12'ye kadar açık. 4 yıldır çalışıyor. Natürel fındıklı helva kendi imalatları. Üstünde "Hamsinin Helvası" yazılı. Bir de hamsi pilavı yapıyorlar. Lokantanın işletmecisi Cemal Çakan, aslında hamsi mevsiminin kasım ortasında başladığını söylüyor. Yazın balıklar Ordu'dan geliyor, serpme mezgit getiriliyor. Cemal Bey, "Hiç balık sevmeyen biri bile bizim mezgitlerimizi seviyor, çok hafif" diyor. Balıklar kiloyla sipariş veriliyor. Ankara'dan günübirlik gelen müşterileri bile var. 100 kişiye servis mümkün. Hafta sonları kuyruk oluyor. Lüfer 9 milyon, sarıkanat 7.5 milyon, hamsi, mezgit ve barbunya 10 milyon TL. Özel müşterileri arasında Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz var. Kaymakam, misafirlerini sık sık oraya getiriyor. Akçakoca Hamsi Balık Lokantası, Balıkçı Barınağı Yanı, Akçakoca.
Tel:(0380) 611 82 91

16 Ekim Cumartesi
Pasta Malzemeleri
25 senelik bir dükkan. Bir de şubesi var. İçeride bir saat oyalanmak mümkün. Merkezde baba Ener Nail Bey duruyor, şubede oğlu Ender. Fırın eldivenleri beş parmaklı 5 milyon TL., sadece bir parmaklı 4 milyon TL.; 26 çaplık pastaların altına koymak için yaldızlı kalın kağıtların 50 adeti 13 bin 500 TL.; saf vanilyanın kilosu 35 milyon TL.; dev çırpma teli 7.5 milyon TL., pastaları süslemek için balerin kızlar 2 bin 950 TL.; şeker hamurundan pasta süsleri kutusu 6 milyon TL., küçük beyaz yünlü koyunlar, dalmaçyalı köpekler, gelinler, tavşanlar, çiçekler. Her türlü aroma şişeleri var, 9 milyon TL. civarında, Frenk üzümü, badem, şeftali v.s. Coşan Ticaret. Merkez Kahveciler Sok., şubesi Asmaaltı Kızılhan Sokakta. Tahtakale, Eminönü. İstanbul.
Tel: (0212) 526 48 98 - (0212) 514 24 53

17 Ekim Pazar
Müzik
İngiltere'de son zamanlarda en çok dinlenen şarkı: Radio. Şarkıcı: Robbie Williams. Şarkının sözleri: I'm searching for something, Beyond my understanding, Looking for meaning, Where nothing is demanding, There are no surprises, Where nothing is expected, If you offer nothing, Then everyone accepts. Türkçesi: Bir şeyler arıyorum. Anlamadığım şeyler. Anlam arıyorum, hiçbir şey beklenmeyen yerde. Hiçbir şeyin umulmadığı yerde sürpriz yok. Hiçbir şey sunmazsan herkes kabul eder.

18 Ekim Pazartesi
Mühendis Tesisatçı
Okumuş tesisatçı. Mesleği makine mühendisi. Ekber Bey İranlı, Azeri. Tertemiz pırıl pırıl bir dükkanı var. Vitrinde çeşitli yapı malzemeleri var. Her türlü ev tamiratlarını yapıyor. Sorunu çözerken size her türlü alternatifi sunuyor ve uzun uzun anlatıyor. Çevresinde sanatçılar var. Çayı sadece semaverden içiyor. Türkiye'de kaliteli kıtlama şekeri bulamadığı için çayın içine şekeri karıştırıp içiyor. Azer Teknik. Tunalı Hilmi Caddesi'nden Mc Donalds'ın bulunduğu köşeden sağa sapılıyor. Köşede sağda. Bir üst paralel sokağı olan Tahran Sokak'ın bir yan sokağı Arjantin Sokak'ta barlar var. Dükkanın karşısında Çankaya Hastanesi var. Ankara.

19 Ekim Salı
Kitap
Kitabın adı:
Karnımda Biri Var, Yazarı: Demet Stigner. 172 sayfalık kitaptan dört cümle: 1. Gördüğüm kadarıyla bebekler harika yaratıklar. 2. Sanki kimselerin bilmediği çok önemli bir sırrı taşıyor gibiyim. 3. Yani hiç de öyle meleklere uygun gördüğümüz, sessiz, huzur dolu bir ortam değil ana karnı. 4. Ayaklarımızın dibinden körfeze kadar uzanan zeytin denizinin gümüşi yaprakları ninni gibi hışırdıyor. Kapital Kitapları 2004.

20 Ekim Çarşamba
Kuyu Kebabı
Sabahları tereyağlı, sütlü, ballı ve çeşit çeşit yöresel peynirli mükemmel bir kahvaltı veriliyor. İki kişi 15 milyon TL. Labirent gibi bir yer. Her taraf yemyeşil. Su ve kuş sesleri duymak mümkün. Kahvaltının dışında meşhur kuyu kebapları var. Kilosu 27 milyon TL. Çevrikköprü Restoranı. Hemen yanında Kadıefendi Restoranı var. Araç'tan Karabük istikametine giderken. Safranbolu. Çevrikköprü Mevkii. Tel:(0370) 737 24 61/7372493. Ek bilgi: Safranbolu'nun yöresel yemekleri: Su Böreği, Keşli-cevizli yayım (erişte), perohi, tereyağlı uzun pakla (fasülye), koruklu-etli bamya, bütün et, Safranbolu bükmesi, kuyu kebabı, etli yaprak dolması, cevizli çörek, yöresel tatlılar; baklava, safranlı zerde, haluşka, safranlı aşure.

21 Ekim Perşembe
Ankaralı ressam Harun Antakyalı'nın kafası taçtan kral resminin altında "Doğuştan kral abi" yazıyor. Antakyalı "Öyle doğmuş" diyor. Ressamın "kronik" dizisinden: Kronik yönetici, kronik sanatsever, kronik kral... Koridorda asılı. Girişte karşınıza bar çıkıyor. Sağda ve solda iki odayı birleştiren koridor var. Her yer, Harun Antakyalı'nın resimleriyle dolu. 65 tane resmi var. Resimlerin çoğu tüketim toplumda zorla yaratılan ve dayatılan talebi işaret ediyor. Harun Antakyalı, "Yaşarım, yaparım, tüketirim" diyor. İmzasındaki "A" harflerini ters yazıyor. Sergi 15 Kasım'a kadar açık. Sağ salonda uzun banklar var. Kırmızı kadife kaplı. Çok sıcak bir atmosfer. Hem galeri hem kafe. Alt katta bir mahzeni var. Cafe Artist, Fransız Sokağı, Cezayir Çıkmazı No. 4/1, Beyoğlu/İstanbul. Tel:(0212) 244 70 18

Semra Aktaş

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Biz Beğendik
 Tarantino'nun favorisi
 Ölüm kalım savaşı
 Eşcinsel rüyası
 Bir mimarlık belgeseli
 Dışarı çıkmadan önce
 Klasik lezzette bir western
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Dışarı çıkmadan önce
 Bosna'da aşk ve ölüm
 Biz gittik, beğendik
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Kalan sağlar bizimdir
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Uçurtmaların peşinden koşun
 80'lerin oteli sıradışı partilere bekliyor
 Babylon'da Hint ezgileriyle eğlenin
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Pierre'in reçetesi
Pierre'in reçetesi
"Lyon hızlı bir takım. Ama bizde daha yetenekli oyuncular var.
Le Guen Alex'e hayran
Le Guen Alex'e hayran
F.Bahçe'nin Brezilyalısı için "Muhteşem" diyen Lyon'un hocası...
Yargıda 'hesaplaşma' randevusu
Mit-Çakıcı-Yargıtay iddialarından sonra sağlığı bozulan ve 52 gündür...
Suçlanan hâkim SABAH'a konuştu
Sedat Peker'in yakını olan Fikret Aydın'ın beraat ettiği Balkan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.