kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Biz Beğendik
Biz Beğendik

Harikalar Diyarı
İlhan Erşahin, Harikalar Diyarı adlı projesiyle 20 Ekim çarşamba ve 21 Ekim perşembe akşamları Babylon'da sahneye çıkacak. Harikalar Diyarı Erşahin'in Türk, Amerikalı ve Danimarkalı müzisyenlerle birlikte çalıştığı ve Türk müziğiyle olan bağlarını anlatan bir proje. Konserin, Laço Tayfa'dan Hüsnü Şenlendirici, Mehmet Akatay ve Nuri Lekesizgöz gibi sürpriz isimleri de var. Bilet fiyatları 20 milyon TL.
Tel: (0212) 292 73 68

Fotoğraflar yarışacak
Efes Pilsen kuruluşunun 35. yılında "Efes Pilsen ile 35 Yıllık Keyfin Kareleri" adlı bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Efes Pilsen'in hayatımızdaki yerini, onunla yaşanan keyfi fotoğraflayan tüketiciler 28 Ekime kadar, çektikleri fotoğrafları, online olarak www.efeskeyfi. com web sitesine "jpeg" formatında gönderebilecekler. Yarışmada ödül alan, mansiyona ve sergilenmeye değer bulunan 60 fotoğraf; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Eskişehir'de Efes Pilsen Blues Festivali'nin gerçekleşeceği salonların fuayelerinde sergilenecek.

Türkiye-Ermenistan dostluğu için
İstanbul doğumlu şef Ohannes Çekiçyan yönetimindeki Ermenistan Devlet Korosu ve Filarmoni Orkestrası, ilk defa Türkiye'de konser verecek. Bugün Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 21.00'da sahne alacak olan orkestra izleyicilere, Ermeni bestecilerin eserleri ve Ermenice ilahilerin yanı sıra, dünyaca ünlü opera ve oratoryolardan parçalar seslendirecek.

Havada şenlik var
Önemli havacılık organizasyonlarından biri olan Battery Hava Oyunları'nın beşincisi Fethiye Ölüdeniz'de başlıyor. 20-24 Ekim günleri arasında gerçekleşecek olan etkinlikte 30 ülkeden yaklaşık 400 sporcu Ölüdeniz semalarını renklendirecek. Oyunlar süresince yamaç paraşütü branşında toplam 3 değişik yarışma yapılacak. Bunlar ileri seviye ve orta seviye uzun mesafe uçuşları, akrobasi ve hedefe en hızlı varma yarışmalarından oluşacak. Ayrıca model uçak, sıcak hava balonu, mikro-light, delta kanat promotor, serbest paraşütçülük, base-jump ve yamaç paraşütü akrobasisi dallarında gün boyu şovlar sergilenecek. Yolunuz Akdeniz'e düşerse eğlenceyle sporun iç içe olacağı etkinliği kaçırmayın.

Her yol makarnaya çıkıyor
Makarna sevmeyen biri var mıdır acaba? Çeşit çeşit soslarıyla hemen herkesin mönülerde aradığı makarnayı özel bir mekanda yemeye ne dersiniz? Beyoğlu'nda, Aslı Yörükoğlu tarafından işletilen makarna'CI, mönüsünde sadece makarna bulunan tek mekan özelliğini taşıyor. İç mekanı 30-35, bahçesi 20-25 kişilik olan "makarna'Cı"dan içeriye girince makarna ve sos kokularıyla farklı bir mekanda olduğunuzu hissediyorsunuz. Yaz aylarında makarnalarınızı, yeşillikler içinde otururken Latin, jazz, soul, klasik müzik eşliğinde hamakta sallanarak yiyebiliyordunuz. Havanın soğumasıyla birlikte ise aynı keyfi içeride de sürebilirsiniz. Beyoğlu'nun karmaşıklığı içinde sakin bir konsepte sahip olan "makarna'CI"da tortellini, ravioli, linguine, papperdelle gibi çeşit çeşit makarnalara birbirinden lezzetli soslar eşlik ediyor. Zeytinli patlıcan, tavuk brokoli, Ceneviz usulü pesto, karides ve rokfor ise soslar arasında. makarna'CI, makarna ve soslarında kullandığı zeytinyağını Bodrum'da bulunan zeytinliğinden elde ediyor. Ayrıca sadece "makarna'CI"da yiyebileceğiniz taze otlar salatası, makarna'CI salatası, cevizli erişte, kurutulmuş domatesli tortellini, limonlu fettucine, penne arabiatta, sebzeli piliç nuddle gibi farklı lezzetleri de bulunuyor. Tabii yine mekana özel ve hiçbir yerde tadamayacağınız çikolatalı makarna tatlısını da unutmamak lazım!
Tel: (0212) 244 76 53

Şimdi çok daha çekici
The Famous Grouse, muhteşem fiziğiyle şimdi çok daha çekici. Asırlık geleneğin mükemmel harmanı The Famous Grouse'un şişesi tamamen yenilendi ve çok daha şık, çok daha etkileyici oldu. Gururun simgesi dimdik duran bir baş, kendine güvenin belirtisi geniş ve dik omuzlar, göğsü kabartan estetik bir dövme, modaya uyan yepyeni bir kıyafet, karın içeride etkileyici bir duruş ve yere sağlam basmayı sağlayan mükemmel alt yapı, yeni şişenin dikkat çeken özellikleri. The Famous Grouse, 1800'de viskinin anavatanı İskoçya'da doğdu. Onun için dünyanın en iyi malt viskileri The Macallan ve Highland Park, grain viskileriyle meşe fıçılarda olgunlaştırıldı. Onu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği, 1 yıl daha fazla yani tam 5 yıl meşe fıçılarında dinlendirilmesi, harmanlanan karışımın birbirine uyum sağlaması için 6 ile 9 ay evlendirilme diye adlandırılan ekstra dinlenme süresine tabi tutulmasıydı. Tüm bu özellikleriyle de dünyanın en çok tercih edilen ve sevilen viskilerinden biri olmayı başardı.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Bir dakika göz atmadan geçmeyin
 Tarantino'nun favorisi
 Ölüm kalım savaşı
 Eşcinsel rüyası
 Bir mimarlık belgeseli
 Dışarı çıkmadan önce
 Klasik lezzette bir western
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Dışarı çıkmadan önce
 Bosna'da aşk ve ölüm
 Biz gittik, beğendik
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Kalan sağlar bizimdir
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 Uçurtmaların peşinden koşun
 80'lerin oteli sıradışı partilere bekliyor
 Babylon'da Hint ezgileriyle eğlenin
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Pierre'in reçetesi
Pierre'in reçetesi
"Lyon hızlı bir takım. Ama bizde daha yetenekli oyuncular var.
Le Guen Alex'e hayran
Le Guen Alex'e hayran
F.Bahçe'nin Brezilyalısı için "Muhteşem" diyen Lyon'un hocası...
Yargıda 'hesaplaşma' randevusu
Mit-Çakıcı-Yargıtay iddialarından sonra sağlığı bozulan ve 52 gündür...
Suçlanan hâkim SABAH'a konuştu
Sedat Peker'in yakını olan Fikret Aydın'ın beraat ettiği Balkan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.