kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Köy Hizmetleri kapatılıyor
Köy Hizmetleri kapatılıyor

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılması, Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü'nün kaldırılması ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine ilişkin yasa tasarıları Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu..

Kamu yönetimiyle ilgili zaman zaman şikayetler olduğunu kaydeden Çiçek, bunların başında kamunun etkin ve verimli çalışmadığı, hantal bir yapıda olduğu şikayetlerinin geldiğini ifade etti. Hükümetlerin kalkınma planlarında, bunun mutlaka giderilmesi gereken bir şikayet olarak yazılı olduğunu ifade eden Çiçek, bu kapsamda bazı yasa
tasarılarının TBMM'ye sevkedildiğini söyledi.

Kamuda yeniden yapılanmanın aşikar olduğunu söyleyen Çiçek, bu konuda TBMM'ye sevkedilen yasa tasarıları içinde öncelikle çıkarılması gerekenler olduğunu ifade etti.
Aynı alanda birbirleriyle irtibatlı olması gerektiği halde ayrı ayrı çalışan bazı genel müdürlükler şeklinde ayrı ayrı bakanlıklara bağlı bazı kuruluşlar bulunduğunu hatırlatan Çiçek, bunların yeniden yapılandırılması için bazı tasarıların TBMM'ye sevkını kararlaştırdıklarını bildirdi.

KÖY HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KALDIRILIYOR

Bunların başında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bulunduğunu anlatan Çiçek, 3202 Sayılı Kanunla kurulan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bugün imzaya açılan tasarıyla ortadan kaldırılacağını ve bölge müdürlükleri dahil taşra teşkilatının aracı, gereci kadrosu ve pozisyonlarıyla birlikte İstanbul ve Kocaeli hariç, İl Özel İdareleri'ne devredileceğini bildirdi.

Çiçek İstanbul ve Kocaeli'nin ise vilayetin tümü büyükşehir sınırları içinde mütalaa edildiği için oralarda bu tür hizmetlerin belediyeler tarafından yürütüleceğini kaydetti. Çiçek, ''Böylece bu tasarının yasalaşmış olması halinde Köy Hizmetleri bundan böyle bir genel müdürlük tarzında değil, il özel idareleri emrinde çalışan bir kuruluş olarak varlığını sürdürecektir'' dedi.

ARSA OFİSİ VE TOKİ

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi'nin Türkiye'nin muhtelif yerlerinde birisi arsa birisi konut üreten iki ayrı kuruluş olduğunu hatırlatan Çiçek, ''Halbuki bunun beraberinde getirdiği pek çok sakınca var, hem tasarruf açısından hem hizmette verimlilik
açısından...'' diye konuştu.

Çiçek, Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü'nün kaldırılması, genel müdürlükçe yerine getirilen görev ve yetkilerinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilmesini öngören bir kanun tasarısının da TBMM'ye sevkıne karar verildiğini bildirdi.

Bu birleşme sağlanırken orada çalışan personelin özlük haklarının tamamıyla korunacağını ifade eden Çiçek, bu personelin kayıplarının söz konusu olmayacağını vurguladı.

SAĞLIK KURULUŞLARININ DEVRİ

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye'de bir Sağlık Bakanlığı olmasına rağmen, birçok bakanlığın ayrıca sağlık üniteleri bulunduğunu belirterek, bunun kamuda büyük bir israfa neden olduğunu söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin yasa tasarısının da toplantıda ele alındığını ve imzaya açıldığını anlatan Çiçek, ''Bu kanun yürürlüğe girdiği takdirde TBMM, Cumhurbaşkanlığı, yüksek mahkemeler, Türk Silahlı Kuvvetleri, üniversiteler ve mahalli idarelere ait hastaneler ve sağlık tesisleri dışında, geri kalanların tamamı Sağlık Bakanlığı'na devredilmiş olacaktır'' dedi.
Cemil Çiçek, bu kamu kurum ve kuruluşlarına ait birimlerin bedelsiz olarak devredileceğini, SSK'ya ait olan sağlık tesislerinin ise bedeli karşılığında Sağlık Bakanlığı'na devredileceğini anlattı.

Sağlık ünitelerinin Sağlık Bakanlığı'nda toplanmasıyla sağlık hizmetlerinin tek elden yürütüleceğini belirten Çiçek, böylece sağlık hizmetlerine bir standart geleceğini ifade etti. Çiçek, sağlık kurum ve kuruluşlarının açılışı, kapanışı ve denetlenmesinde de aynı
standartların uygulanabileceğini, koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık vermenin daha kolay olacağını, sağlık hizmetlerinin maliyetinin daha iyi kontrol edilmesinin sağlanabileceğini, sağlık yatırımları ve sağlık insan gücü planlamasının daha gerçekçi olarak yapılması ve uygulanmasının temin edileceğini, sağlık personelinin farklı
kurumlarda çalışmış olmasından kaynaklanan özlük haklarındaki farklılıklar ve adaletsizliklerin de ortadan kaldırılmış olacağını anlattı. Cemil Çiçek, ayrıca, kurumlara ait binalar ve donanımların daha verimli olarak kullanılacağını böylece halkın daha kaliteli
hizmet alacağını söyledi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül: Türkiye'den kimse endişe etmesin
 Türkiye karnesini genç Camiel hazırlıyor
 Merkel'le kavga etmeye gitmiyorum
 Devlete 'Azınlığa direnme' raporu
 Müzakere olmazsa 'hayır' algılanacak
 Adliyeler kapatıldı 93 trilyon lira tasarruf
 İftar çadırının müdavimi
 2 rehabilitasyon merkezi sözü
ÖMER ÇELİK
Herkes olmadan hiç kimse yok
Bir ülkenin insanlarının...
YAVUZ DONAT
Buğday Pazarı'nın nabzı
Her ilin "eski çarşıları,...
Bin kişiyle arabalı vapurda iftar açtım
Mercimek çorbasının üzerine, etli ve nohutlu pilavı tadıyorum.
Tetikçiden tehdit: Av mevsimi kapanmadı
İzmir'in 'Sinemacılar Kralı' Yavuz Çamlıca ve kardeşi Bülent...
Yargıtay Başkanı davacı
Yargıtay Başkanı davacı
Yargıtay'ın akladığı Özkaya, İçişleri Bakanlığı'na tazminat davası...
Adamın hayatını kurtardım
Adamın hayatını kurtardım
Görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle İstanbul Üniversitesi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu