kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tom Ford'un eksikliğini hissettim
Tom Ford'un eksikliğini hissettim

Gucci'nin Alessandro Fecchinetti tarafından tasarlanan 2005 ilkbahar-yaz koleksiyonu, Tom Ford çizgisinden fazla uzak değil... Stefano Pilati'nin YSL için hazırladığı koleksiyon ise eskisine oranla çok daha yalın ve naif....

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda ardarda hazır giyim moda haftaları gerçekleşti ve 2005 İlkbahar-Yaz koleksiyonları tanıtıldı. Bunların içinde Gucci ve Yves Saint Laurent koleksiyonlarını merakla beklediğimi itiraf etmeliyim. Geçen sezon Tom Ford'un son koleksiyonlarını sunduğu bu iki markanın iki yeni tasarımcısı ile tanıştık. Tom Ford tarz olarak benim çok beğendiğim bir tasarımcı... Sanırım tasarımcı demek de yeterli değil... Farklı bir vizyon, farklı çalışma tekniklerine sahip, çok yönlü bir beyin, kişilik... Yaptığı çalışmaları çok yönlü düşünebilen, tasarlayabilen, tasarımından, sunumuna, reklamına kadar yürüten bir tasarımcı. Moda dünyasında birçok insanın da düşündüğü gibi Tom Ford, Gucci ve Yves Saint Laurent için yaptığı çalışmalarla moda tarihine farklı, yeni bir dönem, vizyon olarak geçecektir.

ANA FİKİR AYNI
Ford'un ayrılmasından sonra bir markanın başındaki tasarımcının nasıl önem taşıdığını, farklı bir tasarımcıyla devam etmenin sonucunu ve Tom Ford'suz koleksiyonları merakla bekliyordum. Tom Ford ayrıldıktan sonra onun asistanları farklı bölümlerin sorumluluklarını aldılar. Gucci bu sezon Alessandro Fecchinetti, Yves Saint Laurent ise Stefano Pilati tarafından tasarlandı. Gucci'nin 2005 İlkbahar-Yaz koleksiyonu aslında, bele oturan safari ceketler, dar etekler, fashion-rocker ceketler, korse-bustiyerler, Swarovski işli sırt dekolteli parçalar ve dar pantolonlarla ana fikir olarak çok da Tom Ford çizgisinden uzaklaşmamış. Koleksiyon, Hint temasından yola çıkarak İtalyan ruhuna uyarlanmış.

YSL DAHA YALIN
Sanırım Alessandro Fecchinetti'nin Gucci'ye ekleyeceklerini zamanla göreceğiz. Ben, Ford'un eksikliğini, koleksiyonu incelerken hissettim ama diğer bir yandan Gucci'nin bu koleksiyonunda farklı bir düşünce izlendiğini düşündüm. Çünkü daha satışa yönelik, ticari bir koleksiyon olarak buldum. Yves Saint Laurent koleksiyonu ise dört yıl Tom Ford ile beraber çalışan Stefano Pilati tarafından tasarlandı. YSL'nin kendi orijinal çizgilerinin, ruhunun hissedildiği, Tom Ford çizgisinden uzak, çok daha yalın, naif bir koleksiyon... Form ve detaylarda 50'ler ve 80'ler arasında gidip gelen; siyah, beyaz, kırık beyaz, kahve tonlarının ağırlıkta olduğu, temel aksesuvar olarak bele oturan kalın kemerler ve eflatun, oranj, pembe, yeşil gibi çok daha frapan renklerde, feminen ayakkabılarla tamamlanmış silüetler... Koleksiyondaki bir diğer farklılık ise genelde ağırlıklı gece kıyafetleri olan Yves Saint Laurent koleksiyonlarının bu kez, günlük giyim ağırlıklı olması. Gece kıyafetleri ise çok daha canlı renklerde ve hareketli formlarda düşünülmüş.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İnsan oruç tutar, oruç da insanı
 Süpermen'in eşyaları kapış kapış satılıyor
 Karınca olacak
 Bu defile bir okul yeniletti
 Akrep'e sadık kalın Yay'ı özgür bırakın
 Beyaz gömlek sevenlere müjde
 Çiftliğin erkekleri centilmen çıkmadı
 Anadolu Ateşi'nde yine tartışmalı gece
 Sezen Aksu'dan en büyük torpilli benim
 Genç Kalemler yarışacak
AYŞE ÖZYILMAZEL
Semra Hanım'a güler misin ağlar mısın yahu?
Kimi...
HAKAN & UTKU
Orgazm üzerine komik bir hikaye
Geçtiğimiz cumartesi...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Artık büyüyorum (18-36 ay)
Okuyucu mektupları
*9...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Düğün çorbası
Eti...
İftar sonrası sporda kalp krizi riski!
İftar sonrası sporda kalp krizi riski!
Uzmanlar; iftarda ağır besinler tüketenlerin ve hemen sonrasında...
Washington'da muhteşem düet
Washington'da muhteşem düet
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu ile eşi...
Eskisine döndü!
Eskisine döndü!
Sosyetenin güzel kadınlarından modacı Esin Maraşlıoğlu,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.