kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Stoklar birikti, oto fiyatı düştü
Laguna'ya dizel dopingi
Michelin'den lastik alan mont kazanıyor

Stoklar birikti, oto fiyatı düştü

Hurda araç teşviğinin yarı yarıya indirilmesi, taşıt kredisi faizlerinin yükselmesi nedeniyle yılın ikinci yarısında pazar durgunlaştı. Satışı hareketlendirmek ve parkta biriken stokları bitirmek isteyen şirketler, 2003 yılı fiyatlarına geri döndü.

Sonbahar aylarıyla birlikte otomobil kampanyaları hızlandı. Ağustos ve eylül ayında satışların durgunlaşması, şirketleri fiyatlarda dampig yapmaya zorladı. Otomobil fiyatlarında yaklaşık 6 milyar liraya kadar indirimler uygulanıyor, bunun yanı sıra 15 milyar liraya

HONDA
Honda'nın, "Test The Power" (Gücü test et) aktivitesi adı altında düzenlediği test sürüş günleri başladı. Tüm Honda bayilerinde gerçekleştirilecek aktivite kapsamında katılımcılar, hem Honda kullanacak hem de aktivite sonunda hediye edilecek olan iki Civic'i kazanma şansını yakalayacak. Test sürüşü yapanlar, dolduracakları kuponları çekiliş kutularına atarak 8 Aralık'ta noter huzurunda yapılacak çekilişe katılma şansını elde edecek. Ayrıca test sürüşüne katılıp, Türkiye'de üretilen bir Honda Civic almaya karar verenler ise 1.5 milyara varan özel ek indirimden faydalanacak. Kampanya 28 Kasım'a kadar sürecek.

FORD
Yenilenen Ford Focus, önümüzdeki yıl Türkiye'ye geliyor. Ford Otosan da eski jenerasyon Focus'un fiyatlarını yaklaşık 5.5 milyar lira düşürdü. Örneğin 1.6 beş kapı Focus 26.7 milyar liradan satıyor. 12 milyar liralık krediye 1 yıl için yüzde 0 faiz uygulanıyor. Pickup modeli Ranger ise 29 milyar 947 milyon liraya satılıyor. Bu modele 12 ay vade için 15 milyar liraya faiz uygulanmıyor.

HYUNDAI
Hyundaı Assan 2005 model Accent başta olmak üzere Santa Fe, Elantra, Getz, Straex gibi modellerinde özel fiyat uygulamaları başlattı. Buna göre Accet nakit alımda 3 milyar 250 milyon lira indirimli. 15 milyar liraya 6 ay için yüzde 0 faiz uygulanıyor. Veya 4.5 milyar lira damping yapılıyor.

TOYOTA
Toyota Corolla Sedan 28 milyar liraya peşin alımda satılıyor. 10 milyar lira kredi için 6 aya yüzde 0 faiz geçerli. Bunun yanı sıra yeni Toyota Coralla Verso 36 milyar 950 milyonluk fiyata sahip. Tüketicilere ayrıca 60 aya varan taşıt kredisi imkanı sağlanıyor.

OPEL
OPEL Türkiye Corsa modelini peşin satın alanlara 1.5 milyar liralık avantaj sağlanıyor. Ticari araç modeli Combi'de ise bu indirim oranı 2 milyar liraya kadar çıkıyor. 1.6 Meriva Essentia 26 milyar 700 milyonluk fiyat etiketine sahip.

VOLKSWAGEN
Doğuş Otomotiv 2005 model binek araçlar için "Aşkın Formülü" adıyla kampanya başlattı. Tavsiye edilen peşin indirimli anahtar teslim fiyatının yüzde 55'ine kadar Volkswagen Doğuş Finans (vdf) aracılığıyla kredi kullanılabilen bu kampanyanın en önemli özelliği, çeşitli vadelerdeki değişken ara ödeme seçenekleriyle tamamen kişiye özel hale getirilebiliyor olması. Bu sistem sayesinde ayda belirli ödemeler ve tercihe göre dönemlik ara ödemelerle (3 ay, 6 ay veya 12 ay gibi) tavsiye edilen peşin indirimli anahtar teslimfiyatının yüzde 55'ine kadar kullanılan kredi, geri ödenebiliyor. Bu ödeme sistemi kapsamında ayda 474 milyon liraya Polo, ayda 636 milyon liraya Bora, ayda 677 milyona Golf ve ayda 879 milyon liraya Passat sahibi olunabiliyor. kadar kullanılan taşıt kredisinde yüzde 0 faiz uygulanıyor. Hatta bazı markalarda fiyatlar 2003 yılı seviyelerine bile geri döndü. Bunun en büyük nedeni pazardaki canlılığın yavaşlaması ve araç parkında biriken stoklar. Yılın ilk yarısında aylık 55 bin adetlere ulaşan oto satışları, hurda araç teşviğinin yarı yarıya indirilmesi, taşıt kredisi faizlerinin yükselmesi nedeniyle azaldı ve 33 binler seviyesine indi. Mart-nisan aylarında satışların rekora gittiğini gören şirketler ise yurtdışına büyük miktarlarda sipariş verdikleri için talebin üzerinde otomobille karşı karşıya kaldı. Bu yüzden de şirketler stoku eritmek için kampanyalara sarıldı.

NISSAN
Nıssan Otomotiv 1.5 litre hacimli motora sahip Primera'nın fiyatını 26 milyar 480 milyon liraya indirdi.

CITROEN
Baylas Otomotiv, Citroen modellerinde fiyatları yaklaşık 1.2 milyar lira düşürdü. C2'nin baz modeli 26.3 milyar liraya satılıyor.

SEAT
Katalonya Otomotiv, yollara yeni çıkan Altea'da peşin alım indirimi uyguluyor. 102 beygirlik motora sahip Altea Referance'ın fiyatı 33 milyar 889 milyon liradan 32.7 milyar liraya düşürüldü. Dizel versiyonunda ise indirim oranı 1.5 milyar lirayı geçiyor.

ALFA ROMEO
Alfa Romeo'da indirimler 6 milyar liraya kadar ulaşıyor. 1.6 lt Alfa 147'de yaklaşık 4.5 milyar, 2.0 litrede ise 6 milyar lira indirim var.

PEUGEOT
Peugeot, 206 ve 307 modellerinde damping uyguluyor. Örneğin 206'da 3.6 milyar liralık indirim var. Aynı şekilde 307'nin benzinli motorlarında da yaklaşık 3.5 milyarlık avantaj sağlanıyor. Hafif ticari aracı Partner Kombi Van ise 26 milyar liralık etikete sahip. 6 ay için yüzde 0 faiz ise cabası.

RENAULT
Renault Mais, 1.4 Megane Authentique'in fiyatını 28 milyar 750 milyon liraya indirdi.

LAND ROVER
Borusan Otomotiv, lüks arazi aracı Land Rover Free Lander'da fırsat günleri başlattı. Freelander 1.8 5 kapı, 7 bin 450 Euro peşinat, 35 ay 658 Euro taksit ve 13 bin Euro'luk son ödeme ile satılıyor.

DAIHATSU
Daıhatsu'nun Türkiye distribütörü Entek Dış Ticaret de kampanya furyasına katılanlardan. Şirket dört çekerli aracı Terios'u 25 milyar 898 milyon liradan başlayan fiyatlarla tüketicilerin beğenisine sundu.

TOFAŞ
Tofaş, Fiat Doblo Combi'yi 23 miyar 223 milyon liraya satıyor. 14 milyarlık taşıt kredisi için 12 ay taksit, 1.71 faiz uygulanıyor. Fiat Marea'nın fiyatı ise 20 milyar 327 milyon liraya düştü.

METE TANSU

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Emlak alan yabancıya 'vergini kaçır' diyoruz!
 TRT ile EPDK'nın 250 trilyon kavgası
 On beş kasabadan patron da çıkıyor iş de
 İtalyanlar, Gaziantep'te sanayi bölgesi kuracak
 Yerli ortak almadan Kayseri'ye girilmez
 'Yabancılar Türkiye için çok iştahlı'
 Müşteri artık fiyatların artmayacağına ikna oldu
 Bakkal Amca küçüldü
 Otopark sorununa SMS çözümü
 Tarımsal desteklemeye 3.5 katrilyon lira ayrıldı
 Anadolu'da 'AB fonlarını nasıl kaparız' eğitimi
 Bor yatırımı yeniden başlıyor
 Banka kartını kullan kampanyası başlıyor
 Dikkat! Patronlar sizi cepten izliyor
 Çinli şirket, staj için dilendiriyor
 AB adaylarını büyümede geçtik
 Trilyonluk iplik fabrikası yandı
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Riskler dışarıdan avantajlar içeriden
Hükümet dün gece...
OKAN MÜDERRİSOĞLU
2005'te hedef yatırıma kaynak ve vergi indirimi...
GÜNTAY ŞİMŞEK
ABD'de güvenlik Türkiye'de işkence
(Los Angeles)...
Bin kişiyle arabalı vapurda iftar açtım
Mercimek çorbasının üzerine, etli ve nohutlu pilavı tadıyorum.
Tetikçiden tehdit: Av mevsimi kapanmadı
İzmir'in 'Sinemacılar Kralı' Yavuz Çamlıca ve kardeşi Bülent...
Yargıtay Başkanı davacı
Yargıtay Başkanı davacı
Yargıtay'ın akladığı Özkaya, İçişleri Bakanlığı'na tazminat davası...
Adamın hayatını kurtardım
Adamın hayatını kurtardım
Görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle İstanbul Üniversitesi...
IMKB
E: 22,477 D:% 0.71
DOLAR
S: 1,488,000 D:% -0.27
EURO
S: 1,851,000 D:% 0.27
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.