kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şerbeti ne çabuk unuttuk
Şerbeti ne çabuk unuttuk
Bugünün dünyasında artık kendine yer bulamayan sokak şerbetçilerini ne yazık ki koruyamadık. Ama hiç değilse şerbeti evlerimizde ya da dükkanlarda yaşatabilirdik. Oysa Avrupalılar bizim şerbetimizi kaşıkla yenen 'sorbet'ye dönüştürdü. Çocukluğumun her biri ayrı tondan ve makamdan...devamı
Sokaktan restorana içli köfte
Sokaktan restorana içli köfte
Beyoğlu'nda 16 yıldır sattığı leziz içli köfteleriyle tanınan Ali Topçuoğlu kendi restoranını açmasına rağmen caddedeki tezgahını da bırakmadı. İstiklal Caddesi'nin müdavimleri onu iyi tanırlar. Cadde üzerinde kurduğu "Sabırtaşı" adlı tezgahında 16 yıldır sattığı içli köftelerinin lezzeti...devamı
Bu şarap muz kabuğu kokuyor
Bu şarap muz kabuğu kokuyor
Beş altı yıl oluyor. Londra'da Tate Gallery'deyiz. Kürsüde gençten bir İskoç. Elindeki kadehi eviriyor, çeviriyor, kokluyor... Bir yudum alıp, nefesleniyor. Sonra tekrar kokluyor. Sanki zaman durmuş. Genç adam miras olarak kendine kalan her daim kırmızı yanaklı...devamı
Yemeğin lezzeti kokusunda
Yemeğin lezzeti kokusunda
Koku alma duyusu, bir gurmenin en önemli organı. Eğer kokusunu alamazsak, yemeğin tadı tuzu kalmıyor. Geçen hafta Nobel'e layık görülen iki bilim insanı, koku alma sistemimizi açıklığa kavuşturdu. Kuşkusuz sizin de başınızdan geçmiştir. Geçenlerde hiç beklemediğim bir anda burnuma gelen...devamı
Türk Mutfağı Ferran Adria'dan ne öğrenir?
Türk Mutfağı Ferran Adria'dan ne öğrenir?
Gazete sütunlarında, muhtelif köşe yazarlarının başlatıp, yer yer icap etmeyen, tartışma kültüründe yeri olamayacak sıfat ve tanımların dahi ortalıkta uçuştuğu bir toz duman var. Her şey Hürriyet Gazetesinin Türk Mutfağını "uluslararası arenaya çıkarabilmek" için, "önce yıkalım"...devamı
Hint kıtasından Antep mutfağına
Hint kıtasından Antep mutfağına
Gaziantep yemekleri üzerine yapılan tartışmaların kebapla sınırlı olması yazık! Oysa bölge bu etiketin ötesinde o kadar zengin ki. Bir mutfağın büyük zenginliklerinden birisi yöresel mutfakların renk ve derinliğidir. Geçen hafta Ritz-Carlton Otel'inde Hindistan...devamı
Sokak yemekleri tarihe karışıyor
Sokak yemekleri tarihe karışıyor
Sokak yemekleri bizim gibi çağdaşlaşma özentisi içindeki ülkelerin varlığından utanç duydukları ve ne pahasına olursa olsun yok etmeye çalıştıkları kültür varlıkları. Oysa bu lezzetleri bir daha geri gelmemek üzere yitirmek bizi ciddi biçimde yoksullaştıracak. Belediye Zabıtası...devamı
Şarabın ve yemeğin izinde Kapadokya
Şarabın ve yemeğin izinde Kapadokya
Doğal ve tarihi zenginliğiyle ünlü bölge, Gezi Travel Dergisi'nin ekim sayısına mutfağındaki lezzetlerle konu oldu. Kapadokya, doğal ve tarihi zenginlikleri ile akıllarda hemen bir imaj oluşturur. Ancak, onun daha az bilinen yüzü, mutfağındaki zenginlik ve şarap kültürü Gezi Travel...devamı
Dışı kıtır içi pamuk gibi yumuşacık
Dışı kıtır içi pamuk gibi yumuşacık
Çocukların en sevdiği yiyecekler arasında başı çeken patates kızartması hiçbir zaman bugünkü kadar lezzetli olmamıştı. Çocuklara, gençlere, en sevdikleri yemeği sorun, büyük çoğunluk "Patates kızartması" yanıtını verecektir. Haksız da sayılmazlar; zira son yıllarda patates kızartması,...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Pisboğaz imparator İstanbul sokaklarında
 Sofrada vicdan yapmayın
 Mediciler'in şehrinde şarap sanat ve mutfak
 Rakı konuşa konuşa yudum yudum içilir
 Türk mutfağı yıllara meydan okuyor
 Bu katların hizmeti farklı
 Bodrum'da yaz bitmiyor
 Elena'nın pizzası parmak ısırtıyor
 Havada şarap tadımı farkı
 İstanbul'un yanı başında tatil cenneti
 Taze yumurta bir ay saklanabilir
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Kış modasında 50'lere dönüş
Kış modasında 50'lere dönüş
Kadife, kürk, yılan derisi, krokodil, dantel ve satenin vazgeçilmez...
Güneş Sanem'e güldü
Güneş Sanem'e güldü
İki haftadır yağmurlarda çekim yapmaktan bir hal olmuştum. Sonunda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.