kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kendine aşık ettiren model
Kendine aşık ettiren model
Otomobil hakkında
Beygir gücü mükemmel
Seat Cup'ta yarışacak

Kendine aşık ettiren model

Bugün İzmir'de start alacak Seat Cup Türkiye'de tek yarış için pistlere dönecek şampiyon İskender Atakan'la Audi yeni A6'yı denedik. Atakan'ın kendisi gibi gösterişsiz ve eğlenceli olan bu modeli beğendiği gözlerinden okunuyordu.

Uzun uykulardan uyanma vakti geldi de geçiyor artık. Son bir buçuk aydır "Dört Tekerlekli Sohbetler" serisine ara vermiştim. Şimdi yeni bir mekanım var. Ve sanırım denize karşı, istediğim gibi ekip biçebileceğim tam bir sayfam var Aktüel Sabah'ta. İlk konuğum biraz ağır ve otomobille ilgili biri olsun istedim. Otomobil olarak da ilk kez geçtiğimiz haftalarda Türkiye lansmanı sırasında Çeşme - Bodrum hattında kullandığım Audi yeni A6'yı seçtim. Hayatımda ilk kez Audi kullandığımda 12 yaşındaydım. Söz konusu otomobil beyaz bir Audi 80 idi. Babamın da bir Alman otomobili vardı ve yine de ben gözlerimi bu çok radikal tasarımlı otomobilden alamıyordum. Onu kullanmak için ölüyordum. Otomobil babamın en iyi arkadaşına aitti ve bir hafta sonu otomobili kaçırıp bir saat kullandım. Bu gerçekten benim için çok heyecan vericiydi. Öncelikle hayatımda ilk kez otomobil kaçırıyordum ve üstüne üstlük ilk kez Audi kullanıyordum. Tek hatırladığım otomobilin çok farklı olduğuydu o yaşımla. En son model A6'yı ise test için aldığımda artık hayatımda otomobile dair hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını bilmiyordum. (Bilseydim zaten uzak dururdum A6'dan!)

DİREKSİYONDA ŞAMPİYON VAR
İskender Atakan da hayatımda Audi A6 etkisi yapmıştı. Yaklaşık 7 yıl önce davetlisi olarak Yunanistan'a, Dünya Ralli Şampiyonası çerçevesinde koşulan Akropolis Rallisi'ne gittikten sonra motorsporları konusuna bakışım kökten değişti. O zamanlar kendi kurduğu Team Atakan ile yeni heyecanlar peşinde koşan Atakan, servis otobüslerinden pilotlarının konuşmalarına kadar her detaya profesyonel bir yaklaşım sergiliyordu. Sonuç mükemmeldi: Dünyanın önde gelen takımlarının görüntüsünü ve işleyişini aratmayacak bir takımımız vardı. Yani yarışın servis verilen noktasına gidince boynumuz bükük kalmıyordu. Ayrıca o günlerde Volkan Işık efsanesinin yaratılmasında çok büyük rol oynadı. Her ne kadar sonraları Işık ile Atakan'ın yolları ayrıldıysa da kazanan Türk motorsporları oldu. İskender Atakan artık motorsporlarından aktif olarak çekildi ve kendisini işine yani Nova Reklam'a verdi.

Boş zamanlarının çoğunu ise ailesi ile teknesinde veya evinde geçiriyor. Onunla bir öğlen buluştuk. Ancak ropörtaj günlerinde gazetedekilere buluşma saatini erken söyleyip altımdaki büyüleyici otomobille bir Bebek turu yapmaya bayılıyorum. Düşünün altınızda 3.2 litre benzinli motorlu bir A6 (Otomobilin yeni versiyonu olduğu için tüm meraklı gözler üzerinizde!), muhteşem Surround bir müzik sistemi ve güneşli bir havagibi bir otomobil fanatiği her halde fazla bir şey istemez. Atakan ile Anadolu tarafında Tem gişelerinin sağında buluştuk. Otomobilinden inmiş, ceketini çıkarmış beni bekliyordu. Onu görünce hemen sağa çektim ve bir de sağ koltuğa çekildim. Hemen direksiyona geçti. Ve yol tutuş sistemini kapattı. Bir zamanlar 400 beygirlik Lancia Integrale HF'leri kullanıp Türkiye şampiyonu olan bir pilotun otomobil kullanmasını görmek bile heyecan verici. Atakan bana yeni A6 ile ilgili teknik sorular sordu. Ancak otomobilin kendisine verdiği tepkilerden, yol tutuşundan ve beygir gücünden hayli memnun kaldığını gözünden okuyordum. Hatta bu mutluluğu uzatmak için öğlen yemeğini şirkette yemek yerine Yakacık'a gitmeyi teklif etti. "Aman İskender Bey, orası sizin standartlarınıza az gelir.." derken kendimi İskender Atakan ile lahmacun ve pide yerken buluverdim.

Tabii bu arada bol bol otomobillerden ve yarışlardan söz ettik. İskender Atakan, artık yarış işlerinden sıkıldığını söylese de bugün İzmir'de start alacak Seat Cup Türkiye'de tek yarış için pistlere dönecek. Ben de bu özel anı yaşamak için İzmir'de pist kenarında İskender Atakan'a tezahürat yapıyor olacağım. Atakan bu aralar kendini işine ve ailesine vermiş durumda. İşini genişletmeyi planlıyor, bu nedenle yeni bir fabrika binası söz konusu. Yeni fabrikayı açtıktan sonra işi profesyonellere devredip öğleden sonraları canı ne istiyorsa onu yapmayı planlıyor. Yani balık tutacak, sevdiği kişilerle görüşecek ve artık çok eğlenecek... Yeni A6'ya gelince, İskender Atakan otomobili gerçekten çok beğendi. Hatta fotoğraflar çekilirken aracın tasarımını uzun uzun inceledi. Onu gösterişsiz ama çok eğlenceli bir otomobil olarak tanımladı. Tıpkı kendi gibi. İskender Atakan da gösterişten uzaktır ama çok eğlencelidir...

ATAKAN'I tanıdığımda hayatımda Audi A6 etkisi yaratmıştı. Şimdi de onunla yeni A6'yı denemenin keyfini yaşadık. Tabii bu arada bol bol otomobil ve yarışlardan da söz etmenin fırsatını bulduk

Rahşan Gülşan

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Sadece Ramazan'da aranmaktan sıkıldım
 Fotoğraf çektirirken önce utandım
 O her zaman merhametsiz biri
 Türkiye'de benden daha iyi sitcom çekebilen yok
 Erotik filmlerden zevk aldım
 Offshore'un genç şampiyonları
 Öfkeli durmayı seviyorum çünkü bu beni koruyor
 Mustafa Dağıstanlı: Yaşar Doğu bana küsmüş haberim yok
 Türkiye'nin ilk biseksüel filmi kapalı gişe oynuyor
 Huysuz'un fendi, Seyfi'yi yendi
 Koç bugün "Vira bismillah" diyecek
 AB'de tansiyon hep yüksek, acaba neden
 Bütün mesele hayat, seks, ölüm
 Bizi evimizden etmeyin
 Ünlü edebiyatçıları mızın eşleri kocalarından daha renkliymiş
 Zina suç mudur, değil midir yatağımızdaki düşman kim?
 Beyaz: "Herkes sanatçılar gibi zinaya hazır değil"
 Böyle futbol tartışması hiçbir yerde görülmedi
 50 yıldır güzel kadınlara ayakkabılarını giydiriyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
REFİK DURBAŞ
Yaz bitti...
Bir yaz daha bitti; güz, kışın kara...
Kış modasında 50'lere dönüş
Kış modasında 50'lere dönüş
Kadife, kürk, yılan derisi, krokodil, dantel ve satenin vazgeçilmez...
Güneş Sanem'e güldü
Güneş Sanem'e güldü
İki haftadır yağmurlarda çekim yapmaktan bir hal olmuştum. Sonunda...
Şerbeti ne çabuk unuttuk
Bugünün dünyasında artık kendine yer bulamayan sokak...
Sokaktan restorana içli köfte
Beyoğlu'nda 16 yıldır sattığı leziz içli köfteleriyle tanınan Ali...
Hollywood'un uçakları
Hollywood yıldızları arasında uçak satın almak moda oldu. Ünlülerin bir çoğu...
İç hatlara düzenleme geliyor
Sivil Havacılık Genel Müdürü Topa Bilgettin Toker, iç hatlarda faaliyet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.