kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İki gazeteciye geçmiş olsun
İki gazeteciye geçmiş olsun


Duygu Asena'nın hastalığı çok üzücü... Kadınlara bir devrim hediye eden Asena'nın kısa sürede iyileşmesini bekliyorum. Serdar Turgut'a da acil şifalar diliyorum.

Duygu Asena'nın sağlık haberleri beni çok etkiledi. Kendi köşesinde beyninde tümör teşhisi konduğunu söylüyor, yazılarına ise tedavi dışında devam edeceğini anlatıyordu. Yine ne kadar yalın, gururlu ve etkileyiciydi. Yüksel Uzel, Ebru Gündeş gibi birkaç arkadaşım daha beyin ameliyatı olup sağlıklarına kavuştular. Duygu da inşallah çok yakında kurtulacak ama şimdi akciğer enfeksiyonunu yenmesi lazım. O da olacak. Ay sonunda ben Houston'a kontrole gideceğim. Bana da "iyileşmişsin" derlerse, kabul ederse Duygu, Bircan, ben iyileşmeyi kutlayacağız. Bircan'la telefon ettik "geçmiş olsun" diye... Tesadüfen cep telefonunu kendi açtı. Ben de onu yormuş olmadığımı umut ederek Duygu Hanım'a da söyledim bunları.

KADINLARIN SESİ
Düşünüyorum da meğer ne kadar seviyormuşum. Halbuki devamlı görüşen insanlar değiliz. En uzun bir Kapadokya gezisinde ki çok kalabalıktı, bir de Almanya'da bir Türkiye projesinin açılışında konuşmuştuk o kadar... Bu sevmenin içinde en çok onu beğenme duygusu var. O bizim Simone de Beauvoir'ımız. "Kadının Adı Yok" adlı bir kitapla çok kitap okumayan bir ülkeyi salladı. Bir kitapla kadınlara bir devrim hediye etti. Onun kadar toplumun bilhassa kadın kısmını etkileyen başka bir kitap olabileceğini sanmıyorum. Onun etkisiyle yaşadıklarını kader olarak görmemek gerektiğini düşünen bir sürü kadın hayatını değiştirdi veya bilinçli bir kabulleniş içine girdi. Ama hiçbir kadın onun kitabını okumadan evvel ve sonra aynı olmadı. Tanrım ne kadar beğenmiştim o kitabı... Konusu, işlenişi, sarsıcı üslubuyla, insanın içine oturuyor, kitabı belki dünyada türünde en başarılı yapıtlar arasına sokuyordu. İşte insan yazınca böyle bir şey yazmalıydı. Bir hemcinsimiz erkeklere parmak ısırtacak bir düşünce sistemiyle ve yazdıklarıyla onları şaşırtıyor ve saygılarını kazanıyordu. Cumartesi, pazar çok önemli isimlerin köşelerinde onun için yazdıklarını okudum, içim ısındı. Çünkü yalnız takdir değil, o buğulu gözlerle bakan sakin bir tavırla "dan dan" doğruları söyleyen, erkeklerin şakalaşmaya bayıldığı, kendi doğrularını yaşayan kadını hem güzel buluyorlar, hem de anlaşılan dost olarak da seviyorlardı. Az kaldı iyileşmesine... Şimdi emin ellerde... İnşallah çabucak şu enfeksiyon durumu hallolsun. Ameliyatını da olduktan sonra fıstık gibi olacak. Biz de onu bol bol şımartacağız. Ama şımarmaz ki! (Serdar Turgut Bey'e bir ara çok gücenmiştim. Onun umrunda değilse bile "tanımadan önyargılı hareket etmek tecrübeli yazarlara yakışmıyor" diye düşünmüştüm.) Kendisine acil şifalar diliyorum. Belli ki bütün bu alaycı ifadesi altında son derece duygusal biri... Zaten sağlık durumu iyiye gidiyor. Espri uğruna zaman zaman saklamaya çalıştığı, ciddi olduğunda koyuverdiği müthiş birikimi ve heyecanıyla imza atacağı gazeteyi bizler de heyecanla bekliyoruz.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Çarşı Mağazaları adını değiştirdi imajını yeniledi
 Moda haftası kullanma kılavuzu
 Ücretsiz iftar için Fransız Sokağı'na
 Kürkleri sandıktan çıkarın
 Makyaj çantası
 Samsun'da bisiklet ordusu
 Petek şimdi yeni yuvasında
 Aynanın karşısına geçip de saçlarımı okşadığım çok oldu
 Üfleme tekniğiyle cama şekil veren en genç sanatçı
 'Sefirden Sefile' sergisi
 700 yıllık müzeye 'personel' kilidi
 21. yüzyıl kadınları için antikalar
 Paris ve Londra Baleleri aynı sahnede
 Herkes onu örnek alıyor
 Akupunktur şimdi de hayvanlar aleminde
 Evler kutsal sığınağımızdır
 Bu bahçede her şeyi unutun
 Kısa... Kısa...
 Haftanın Kitapları
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Evinizde işler yolunda...
Sahura kadar dört öğün şart
Ramazan boyunca sağlığınızı ve kilonuzu korumak için yemeklerinizi iki yerine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.