kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ali Esad Goksel @ SABAH
 
Kahve Osmanlı'dan miras
Değişmeyen bir gelenek
Viyana'daki En Gözde Kafeler

Viyana'daki En Gözde Kafeler

Braunerhof
Michealerplatz'a yakın bu geleneksel Viyana kafesi, kentin en ünlü yazar ve entellektüellerinin buluşma yeri olarak ünlü. Thorberg, Bernhard, Handke M'lerini Apfelstrudel ile birlikte burada, geleneksel Jugendstil dekorunun içinde yudumladılar. Kahvede Viyana klasiklerini çalan trioyu dinlemek ise pastanızın üstündeki krema gibidir.

CafCentral
Heinrich Ferstel'e ait neo-rönesans bir mimarinin içinde yer alan bu kafede asırbaşında Viyana'nın avangard gruplarının her birinin kendisine ait bir masası var idi. Bugün ne yazık ki entellektüellerin yerini pastaların peşine düşmüş turistler almış görünüyor!

CafDommayer
1924'te açılan kafe, kelimenin tam anlamıyla kendinizi şımartabileceğiniz bir adres.. Schönbrunn Şatosu'nu gezdikten sonra, yorgunluğunuzu atabileceğiniz geleneksel bir Viyana kafesi.

CafHawelka
Hawelka Viyana kafeleri için tipik bir örnek. Daha sabahtan müdavimleri kurulu saat gibi "düşüyorlar". Uluslararası gazeteleri tetkik ederken, günün ilk M'ını yudumluyorlar.. Pastaların reçetesi 60 sene öncesinden belirlenmiş: Bayan Hawelka Buchtel'i, kuru erikli keki hazırlıyor, akşamları Bay Hawelka'nın ünlü Gugelhupf'u sahneye çıkıyor. Almanca konuşabiliyorsanız Bay Hawelka tanıdığı, özendiği, hatta kovduğu müşterilerle ilgili hikayeleri sizinle paylaşıyor.

CafDiglas
Turistik güzergahlardan uzak, zamanın durduğu bir kafe "Diglas". 1875 yılında kurulmuş kafe, Thonet sandalyeler ve sadık müşterileri, yoğun dekoru, ayaklı tepsileri, sergideki kat kat kekleri, çay kutuları ile dolu rafları ve gezinen beyaz gömlekli, papyonlu, siyah önlüklü garsonları ile ilginç bir mekan. Kentin iyilerinden biri olan kahvedeki "limonlu beze" tartından yemeyi, sakın ihmal etmeyin.

CafPrückel
1950'lerin dekoru ile caddenin karşısındaki Uygulamalı Sanatlar Müzesi'nden öğrenci ve hocaların uğrak yeri. Burada briç de oynanıyor. Tutkunları pazartesi, çarşamba ve cuma akşamları piyanisti dinlemek için de uğruyorlar.

CafSperl
Alçı tavanları, oymalı kapıları, yaprak desenli kadifeleri, mermer masaları ile bir tiyatro dekoru gibi. Bilardo masaları, bakır ve opal lambalar ile dramatik bir şekilde aydınlatılmış. 1880'dan bu geleneksellik ile kendine has bir misafirperverliği birleştirebilmiş bir mekan. Müzik yok ve cep telefonu yasak. "Yalnızların popüler mekanı"...

CafRestaurant Landtman
Viyana'nın en şöhretli hemşehrilerinden Freud'un favorisi. Belediye ve üniversitenin karşısında, Burgtheater ile kapı komşusu. Franz Landtmann isimli kahve üreticisi tarafından 1873'de kurulmuş. Tiyatrodan sonra uğrayabileceğiniz, ideal bir yer. Aynalar dört bir yandan son derece şık kadınlar ve mütevazı öğrencilerin içiçe oturdukları bu mekanı yansıtıyor...

Gerstner 1847'
de kurulan, kentin farklı noktalarında şubeleri olan bu kafe-pastane yenilendi. Barok avizenin altında kadife koltuğunuza kurulup, kendinizi salıverin. Indianer, dayanamayacağınız bir soğuk pasta. Denemelisiniz.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bilgi ve zevk Widder'de bir arada   / 29-08-2004
 Bilbao'nun mutfağı ve eşsiz müzesi   / 09-05-2004
 Pilavın düşündürdükleri   / 21-03-2004
 Değişimin acısı ve tadı   / 14-03-2004
 Kahve Osmanlı'dan miras   / 07-03-2004
 Göründüğün gibi olabilmek   / 15-02-2004
 Çikolata tarikatının müridleri buluşuyor   / 08-02-2004
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
ALİ ESAD GÖKSEL
Artık bir dirhem et bin ayıp örtmüyor
Dünya Sağlık...
Bir ağaca bile oyuncu olmayı öğretebilirim
Bir ağaca bile oyuncu olmayı öğretebilirim
Kusturica, Balkanlardaki yaşamı dünyanın gerçek anlamda bilmediğini...
Bir sihir bir ödül
Bir sihir bir ödül
İstanbul Magic Club üyesi illüzyonistler 2004 Balkan Sihirbazlar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.