kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Serin günlere hazırlık
Serin günlere hazırlık


Bu sezon feminen çizgiler var ve önceki yıllara oranla daha sık etek giyeceğiz. Hırkalar ise kışın en beğenilen ve en çok tercih edilen giysisi olacak.

Artık havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Böylelikle dış giyime olan ihtiyaç da kendini gösteriyor. Bugüne kadar hep trendler hakkında yazılıp, çizildi. Ancak, "Dış giyimin kuralları neler? Soğuk havalarda üşümeden nasıl şık olabiliriz? Şehirde bir alışveriş veya gündüz yenilecek öğlen yemeği için, sezonun trendlerine uygun giyim tarzını nasıl yakalayacağız? Neler giyip, neler alacağız?" sorularına bire bir yanıt vermedik. Aslında bu sezon "trendy" olmak çok kolay. Çünkü modaya hakim olan çok renklilik dış giyimi de etkilediğinden, monotonluktan kurtulup, klasik olarak bilinen kıyafetleri de farklı renklerde bulabilmek mümkün. Hırkalar bu sezonun tercih edilen giysisi. Çünkü sıcak tutma ve rahatlık gibi özelliklerini de düşünecek olursak, hem kullanışlı hem de şık olan bu giysi, cankurtaran görevi üstlenecek. İster iş ortamında isterseniz de sokak şıklığında kullanabileceğiniz hırkalar, kalın örgüleri ve belden bağlanan kuşaklarıyla sezonun çizgisini belirleyecek. Ayrıca sıfır yaka bir tişörtle büroda ya da sıcak tutan bir balıkçıyla da sokakta rahatlıkla giyilebilecek. Mango'da çeşit çok fazla. Trençkotlar birkaç sezondur çok modaydı. Ancak bu sezon hem daha renklendi hem de boyları biraz daha kısaldı. Çift sıra ve iri düğmeleriyle bele oturan, kuşaksız olarak kullanılan trençkotlar kocaman yakalarıyla da 70'leri hatırlatıyor. Altına şehir turunda giymek için fitilli kadife pantolon, işe giderken ise bir balıkçı ve kalem etek giyebilirsiniz. Zara'da her renk ve modeli var. Baklavalı desen bu kış yine çok moda. Hırkaların üzerinde veya triko bluzların üzerinde bol bol rastlayacağımız baklava deseni, kolej modasının öncüsü. Hollywood'un ünlüleri özellikle mini jean eteklerle ve ceket içine tercih ederken, bu desenin en çok yakışacağı bir başka kumaş da tüvit olacaktır. Benetton yıllardır "baklavalı desen" deyince akla gelen ilk isimlerden. Ayrıca baklava desenli hırkanızın içine de mutlaka beyaz bir tişört veya gömlek seçin. Böylelikle kolej havasını vurgulamış olacaksınız. Daha resmi ortamlarda ise hırkanızla boynunuza inci bir kolye takabilir, klasik bir şıklık sergileyebilirsiniz.

KASKETSİZ ÇIKMAYIN
Kadife bu sezon da gözde. Özellikle ceket ve pantolonda fitilli kadife tercih ediliyor. Ayrıca pantolonun yanı sıra kadife eteklere de çok sık rastlayacağız. Biliyorsunuz, bu sezon feminen çizgiler var ve biz kadınlar diğer sezonlara oranla daha sık etek giyeceğiz. Mudo, Vakkorama, Homestore gibi mağazalarda bulabilirsiniz. Aksesuar olarak ise tercihleriniz şehir şıklığında öncelikle kasket, büyükçe bir çanta ve düz, içi kürklü ve dışı desenli bir çizme olabilir. Çünkü siz sokakta vitrinlere bakarken veya turlarken, hem ayaklarınız hem de başınız üşümeyecek. Aynı zamanda da trendy görünüşünüzle dikkat çekeceksiniz. Ves Deri, Hotiç, İnci gibi mağazalarda bulabileceğiniz çanta ve çizmelerin yanı sıra, kasketleriniz için ise Şenocak veya Lacoste'da çok sayıda seçenek var. Yelek de bu sezon çok tercih edilen bir giysi alternatifi olacak. Çünkü kalın bir trikonun üzerine giyeceğiniz müflonlu bir yelek size hareket imkanı sağlarken, aynı zamanda da havanıza hava katacaktır. Adidas, Reebok, Nike gibi spor giyim markalarında çok şık yelekler bulabilir, bu yelekleri spor amaçlı, örneğin yürüyüşe giderken de kullanabilirsiniz.

Gülay Kuriş

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Rumeli Caddesi eski günleri arıyor
 Burası otopark haline geldi
 Çocuklar için dünya dergisi
 Değişken zihinler soyut hisler
 Tanrı bana her ameliyatı yapma fırsatı verdi
 Kalp hastaları yoga yapacak
 Makyaj çantası
 Kısa kısa kısa...
 İştahınızı açmak için yürüyüşe çıkın
 Erkeği doğru ya da yanlış yapan sizsiniz
 Fıstık Ahmet'in gözüyle Adalar
 Modern çağın saplantılı hastalığı büyük yalnızlık
 Menopozu geciktiren 5 hareket
 Sezonunun şampiyonu tüvitle 50'lere dönüş
 Antidepresan çocuklarda intihar nedeni olabilir mi?
 Makyaj çantası
 Yüzle uyumlu doğal burunlar
 Köpeklerin de psikolojisi var
 En faydalısı anne sütü
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Artık üşüme vaktidir
Nasıl hissediyoruz kendimizi?...
SAVAŞ AY
Manevi değerlerine saygılı demokratik...
Çok klasik çok da güzel
Çok klasik çok da güzel
Uzak Ülke, izlendiği kadar da dinlenen bir film. Gerçek karakterlere...
Robotlar dünyası bir başka âlem
Robotlar dünyası bir başka âlem
Bilim-kurgunun önemli yazarı İsaac Asimov sinemada pek...
Çare soğutuculu şarap kavlarında
Dünyanın belli başlı ülkelerinde şarapseverler yaz kış şarabı özel...
700 yıllık müzeye 'personel' kilidi
İstanbul'un en önemli müzelerinden Fatih'teki Fethiye Müzesi, Kültür ve Turizm...
21. yüzyıl kadınları için antikalar
Derishow "20. Yüzyıl Antikaları" adlı yeni koleksiyonunda üç jenerasyonu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.