kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Doğu'nun yeni idolleri Hollywood yıldızları
Doğu'nun yeni idolleri Hollywood yıldızları
'Brad Pitt burnu isterim'

Doğu'nun yeni idolleri Hollywood yıldızları

Güneydoğu'daki kadın ve erkekler, artık estetik uzmanlarının kapısını dünyaca ünlü yıldızlara benzeyebilmek için çalıyor. Bölgede en fazla talep Brad Pitt burnu ile Angelina Jolie dudağına geliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör olaylarının sona ermeye yüz tutması ile birlikte bölgenin merkezi olan Diyarbakır'da bayanlar ve erkekler sosyal yaşama girmeye, dolayısıyla da kendi bakımlarına özen göstermeye başladı. Kentte ardarda güzellik merkezleri açılırken, bu merkezler sadece kadınlara değil, erkeklere de hizmet vermeye başladı. Ancak bununla yetinmeyen yöre insanı, ekonomik sorunlarını aşar aşmaz bu kez soluğu estetik merkezlerinde almaya başladı. Etli ve büyük burunlarını küçültmek için bıçak altına yatmaktan kaçınmayan Güneydoğulu kadınlar gibi erkekler de estetik ameliyat konusunda karşı cinslerinden geri kalmadı. Estetik ameliyatlar o denli yaygın hale geldi ki, bazı erkekler gögüslerini yükseltmek için bile bıçak altına yatmaya başladı.

TALEPLERİ BATILILAŞTI
Güneydoğu insanının taleplerinde yaşanan farklılık, estetik uzmanlarını bile şaşırtır hale geldi. Öyle ki, Doğu insanının idolleri, artık Türkiye sınırlarını aşarak Hollywood sınırlarına dayandı. Daha önceleri burnunun kemiğini düzelttirmek isteyen yörenin erkekleri, Brad Pitt ve Leonardo Di Caprio burnu, kadınları ise Julia Roberts ve Deniz Akkaya burnu yaptırmak gibi taleplerde bulunmaya başladı. Kadınların dudak konusundaki değişmeyen idolü ise Angelina Jolie. Estetik ameliyatların oldukça yaygın olarak gerçekleştiği Diyarbakır'da estetik uzmanları özel klinikler açmaya başladı. Eskiden sadece önemli sağlık sorunları olanlar burun veya benzeri ameliyatları olurken, artık burnunu küçültmek, dudağını, göğsünü büyütmek ya da kaşını kaldırmak için insanlar rahatlıkla ve çekinmeden bıçak altına yatıyor. Diyarbakır Devlet Hastanesi'ndeki görevinin yanında özel kliniği de bulnan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İrfan Erdem, Estetik ameliyatlarda ciddi artışlar yaşandığını doğrularken, son bir yıl içerisinde sadece kendi özel kliniğinde 50'den fazla kişinin burun ve dudaklarını estetik ameliyatla düzelttiğini veya şekil verdiğini söyledi.

KÖYLERDEN BİLE GELEN VAR
Bölgede terör olaylarının azılmasıyla birlikte yeniden canlanan sosyal hayat nedeniyle insanların bu güne kadar yapamadıklarını yapmaya başladığını da kaydeden Dr. Erdem, "İnsanlar medyadan veya filmlerden ünlü artistlerin dış güzelliklerini görüyorlar. 'Benim de neden böyle bir güzel bir burnum, böyle güzel bir dudağım olmasın?' diyerek bize başvuruyorlar. Estetik ameliyat olmaya karar veren hastalarımızın neredeyse tümü mutlaka bir artistin burnunu, dudağını, kaşını veya göğsünü anlatıyor ve aynısını kendisine de yapmamızı istiyor. Eskiden gelen hastalar 'burnumu düzeltin' veya 'dudağımı, gögsümü büyütün' diyordu. Oysa şimdi sinema veya TV dizilerinden gördükleri artistleri örnek alıyorlar. Mesela bana gelen genç bayanlar daha çok Julia Roberts ve Deniz Akkaya'nın burnundan, Angelina Jolie'nin dudağından, Ebru Gündeş'in kaşından yapmamı istiyorlar. Erkek hastalar ise daha çok ünlü aktör Brad Bitt'in ve Leonardo Di Caprio'nun burnundan istiyor. Biz de mümkün olabildiğince bu isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuşuyor. Dr. İrfan Erdem, Doğu şehirlerinden olduğu kadar ilçelerden, hatta köylerden bile gelen hastaları olduğunu, köylü genç kızların bir bölümünün evlenebilmek için estetik yaptırdığını söylüyor.

Hüseyin KAÇAR / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gözünüzü dört açın!
 Hümeyra: Eskiden Tarkan gibi dolaşıyordum sokaklarda
 Soyunmak için ikna olmalıyım
 Ölümünden 3 yıl sonra eşi ilk davetini verdi
 Parayı getiren kişi istediği rolü oynar
 Sanatın sosyolojisi masaya yatırılıyor
 Analitik düşünmeyi öğreten spor
 Oktoberfest Ferhat Göçer'le kapandı
 Pandora Destanı ayakta alkışlandı
 Kaliforniya'nın gülü: Pirinç
 Dünyanın en pahalı ve en şifalı balı Anzer
HAKAN & UTKU
Buzlayayım da kokma...
Eskiden CİNE-5 yayınlarından...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Alman usulü kırmızı lahana...
Dramı değil komediyi izleyin hüzün yerine mutluluğu seçin
Dramı değil komediyi izleyin hüzün yerine mutluluğu seçin
Uzmanlar, toplum olarak acıma ve öfke duyguları açısından yoğun,...
Açık havaya çıkmak kış depresyonundan koruyor
Açık havaya çıkmak kış depresyonundan koruyor
Uzmanlar, kış depresyonundan korunmak için alınabilecek önlemleri...
Ankara Laila'yı çok sevdi
Ankara Laila'yı çok sevdi
Geçtiğimiz yıl Ankara'da da bir şube açan İstanbul'un gözde eğlence...
Çıplak poz verecek
Çıplak poz verecek
Ünlü oyuncu ve şarkıcı Cher, 60 yaşına merdiven dayadığı şu günlerde,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.