kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Milli Takım'a yakışan siftah: 4-0

Dünya Kupası elemelerinde Kazakistan'ı farklı mağlup eden Milli Takım, Ersun Yanal yönetiminde resmi maçlarda ilk galibiyetini aldı.

Gökdeniz perdeyi açtı. Nihat, müthiş bir füzeyle ikiledi. Penaltı kaçıran Fatih, önce millilerin 500'üncü, sonra da 501'inci golünü attı.


Vergi dahil 501

30 milyarlık primdeki kesintiyle şaşıran milliler, Kazaklar'ı net bir skorla devirdi: 4-0. Milli takım Kazakistan'ı farklı geçip grupta birinci sıraya yükseldi.

Kadıköy'de tribünler tıklım tıklım, seyirci bilinçliydi. Herkesin elinde Türk bayrağı vardı. Ortam müthişti. İlk iki maçta iki puan alan milli takım ve hocası Ersun Yanal bıçak sırtında idi. Kazakistan'a karşı yaşanacak bir kaza kriz yaratacaktı. Alınacak galibiyet Danimarka seyahatine moral pompalayacaktı. Ancak milli takım kampında 1 hafta boyunca çeşitli krizler yaşandı. Primlere gelen vergi kesintisi ve Yanal'ın çok başlı yönetimden şikayet etmesi sıkıntı yaratmıştı. Ama asıl gündem Hakan Şükür'ün milli takıma alınmamasıydı. Sonuç, yaGÖKDENİZ 498 : 17. dakikada Gökdeniz, ceza alanı dışından çok sert vurdu ve Milli Takım Kazakistan duvarını ilk kez aştı. Hakan olayını yeniden gündeme taşıyacak ya da savaşı Yanal kazanacaktı. Hakan Şükür, Yanal'ın üstünde Demokles'in Kılıcı gibi sallanıyordu. Yanal'ın 11'i Fenerbahçe ve Trabzon ağırlıklıydı. Dörtlü savunmanın önünde Hüseyin ile Serkan ön libero oynayacak, Gökdeniz-Fatih- Nihat üçlüsünün arkasında Necati hücuma destek verecekti. Milli Takım yerden oynayıp ayağa pas yapacak, araya atılan toplara Gökdeniz, Nihat ikilisi fırlayıp gol atacaktı. Ama görüntü "Saldım çayıra mevlam kayıra" şeklindeydi. Yerden oynamıyor, geriden şişirme toplarla Kazak kalesine hücum ediyor,NİHAT 499: 50. dakikada bu kez Nihat'ın füzesi patladı. Top ağlara giderken kalecinin parmağını da kırdı.  ama bir türlü yüksek toplarda etkili olamıyorduk. Ümit Özat ve Deniz ayağındaki topları pasa dönüştürmek isterken rakibe atıyordu. Emre'nin sakatlığı orta alanda lider eksikliğini ortaya çıkardı. Çünkü topa basamıyorduk, ayağa pası oynayamıyorduk. Kale önünde çoğalıyorduk ama birbirimize yakın oynadığımız için son hareketi yapamıyorduk. 17. dakikada sürpriz bir gol bulduk. Nihat'ın yerden sert ortasında Kazak savunmasından seken topu Gökdeniz'in klas bir vuruşla doksana şutladı. Gol sonrası Kazaklar risk alıp üzerimize gelmeye başladı. Süratli oyuncularmızFATİH TEKKE 500 56. dakikada penaltı kaçıran Fatih, 90’da boş kaleye attığı golle millilere 5. dalyayı yaptırdı; uzatmada da skoru belirledi.için boş alanlar oluşmuştu ama Nihat ve Gökdeniz kenarlardan hücum edeceklerine sürekli içeri kaçıyordu. Necati de geriye gelip top kullanmaya çalışıyordu. Sistem içinde oynamıyor, organize hücumlar düzenlemiyorduk.

İkinci devrede coştuk
İkinci yarı ise müthiş bir Milli Takım izledik. Yanal, Nihat'ı sağa, Gökdeniz sola çekip Necati'yi de Fatih'in yanına monte edince ve "Önde basın" talimatını verince Kazaklar'ı nakavt ettik. Nihat'ın 48. dakikada kaçırdığı golden itibaren Kazak kalesini dövmeye başladık. 50'de Nihat'ın golüyle skoru 2-0'aFATİH TEKKE 501 taşıdık. Artık kanatları kullanıyor özellikle Ümit Özat'ı sağdan sürekli kaçırıyorduk. 55'te Necati'nin yarattığı penaltıyı Fatih ile gole çeviremedik. Ama yaylım ateş gibi Kazak kalesine akın düzenliyor, inanılmaz pozisyonlar kaçırıyorduk. Hasan ve Tuncay'ın girmesiyle vites yükselttik. Nihat'la ve Hamit Altıntop'la direkleri geçemedik. Ama 90'da Tuncay'ın hazırladığı pozisyonda Fatih ile 500. golümüzü attık. 90+2'de Fatih'in klas vuruşuyla Kazaklar'a son darbeyi vurduk. Ammaa!! Danimarka'ya karşı bu orta saha ile top göremeyiz, rakip kaleye de gidemeyiz.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Danimarka farklı olur
 Ayıp etmişler
 Gurur duyuyorum
 Nerdesin emre
 Nihat'ın füzesi kaleci sakatladı
 Buruk yıldönümü
 Tolunay'ın eli boş kaldı
 Günün İçinden
 Altın kızlar
 Erciyes, Bursa'dan daha soğuk çıktı
 Dardanel çok farklı
 Fenerli'nin gözü Aydın
 Şaziye şova devam ediyor
 Günün Programı
 Komşu bize çalıştı
 Gürcü delege kafa karıştırdı
 Boş konuşuyor
 Pancu pişman olacak
 Kartal'da Sinan Engin heyecanı
 Portekiz şoka girdi
ÖMER ÜRÜNDÜL
İlk devre
Çok kötü bir ilk yarıdan sonra ikinci...
HINCAL ULUÇ
Komiksin Ersun Yanal
Skor 40, ama size...
KENAN ONUK
Kalite farkı
Böylesine zayıf bir takım karşısında...
MURAT DEMİRYAS
Yapmak isteyen
Milli maç arası sebebiyle futbol...
FATİH DOĞAN
Ümitler kırılmasın
Türkiye'nin Ümit Milli Takımı, şu...
'Çete işi' komediye döndü
'Çete işi' komediye döndü
34 arkadaşıyla birlikte önceki gün çıkartıldığı nöbetçi mahkemede...
Hiphop müzik dinleyip kan kardeşi olurduk
Hiphop müzik dinleyip kan kardeşi olurduk
Tutuklama kararı çıkınca kayıplara karışan Sedat Peker dün sabaha...
Paris'te Türk rüzgârı
Paris'te Türk rüzgârı
Modacı Ayşe ve Ece Ege kardeşlerin oluşturduğu "Dice Kayek''...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.