kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hâkim serbest bıraktı
Suç Dosyası

Peker ve 34 adamı tutuksuz yargılanacak

Polis tarafından 4 gündür ifadesi alınan ve savcılığa sevkedilen Sedat Peker ve 34 adamı sabaha kadar süren sorguları sonucunda çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.


Hâkim serbest bıraktı

Sedat Peker ve 34 kişi adamı savcılık ve mahkeme tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Emniyet, oluşumu "silahlı suç örgütü" olarak tanımladı.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Ayhan Buran'ın "silahlı suç örgütü" olarak tanımladığı Sedat Peker ve arkadaşları çıkarıldıkları savcılık ve mahkemede gece geç saatlere kadar süren ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Suçlar Daire Başkanlığı'nın yaklaşık 6 ay süren takibiyle İstanbul, Ankara, Sivas, Balıkesir ve Kocaeli'nde, eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda Sedat Peker'le birlikte gözaltına alınan 34 kişi, dün 4 günlük gözetim sürelerinin dolmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı. Savcılık zanlıların ifadelerini tamamlamasının ardından 11 kişiyi serbest bıraktı, 24 kişiyi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkCEPHANELİK ELE GEÇTİ : Operasyonda 2 adet ruhsatsız, 15 ruhsatlı tabanca, 1 adet ruhsatsız, 4 ruhsatlı av tüfeği, 1 hafif çelik yelek, cd'ler, kalem mikrofon ve bilgisayar ele geçirildi.etti. Sedat Peker'in kardeşi Vedat Peker'in bugün savcılığa çıkarılacağı öğrenildi.

SAVCININ İSTEMİ
İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği'nce gece geç saatlere kadar ifadeleri alınan zanlılardan aralarında Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker, eniştesi Mecnun Odyakmaz'ın bulunduğu 24 kişi serbest bırakıldı. Zanlılar kararı alkışladı. Sedat Peker ve adamlarının adliyeye sevkinin ardından İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Ayhan Buran bir basın açıklaması yaptı. Buran Sedat Peker ve arkadaşlarının çıkar amaçlı, silahlı suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle yakalandıklarını bildirdi. Buran, yapılan operasyonlar sırasında 15 adet ruhsatlı 2 tane ruhsatsızSanıklarla beraber 28 klasör götürüldü.tabanca, 1 adet ruhsatsız, 4 adet ruhsatlı av tüfeği, 1 adet hafif çelik yeleğin ele geçirildiğini de açıkladı. Bu arada Peker'in 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in koruma müdürü olan Şükrü Çukurlu ile telefonda yaklaşık 40 kez görüşme yaptığı, görüşme kayıtlarının soruşturma dosyasına konulduğu öğrenildi.

KIRMIZI, ÖZEL HAT
Operasyonda ele geçirilen dinleme cihazlarından kameralara kadar çok sayıda malzemenin de sergilendiği açıklamada Buran, Peker'in koordinesinde, suç örgütünün kendilerini 'muvazaalı hisse alma' yoluyla şirket gibi göstererek, silah ruhsatı aldıklarını söyledi. Buran şöyle konuştu: "Örgüt lideri ve bu örgüte üyeM.Tırnovalı kişilerin aralarındaki iletişimi, bizzat örgüt lideri tarafından dağıtılan ve aralarında 'kırmızı', 'özel' veya 'özel hat' olarak adlandırılan telefonlarla sağladıkları tespit edilmiştir. Örgüt üyelerin, örgüt lideri tarafından düzenli karşılanan paralarla örgütle bağlantılarının devam ettirildiği, örgüt liderinden aldıkları talimatlar doğrultusunda eylemlerde yer aldıkları anlaşılmıştır. Örgüt liderinin koordinesinde, muvazaalı hisse alımı yoluyla kendilerini şirket ortağı gibi gösterip gerçekte yasal nitelikleri taşımadıkları halde silah ruhsatı alarak çıkar amaçlı suç örgütünü silahlı bir suç örgütü haline getirerek faaliyet gösterdikleri belirlenmiştir.''

Salih AYDIN / Veli SARIBOĞA / Mustafa KAYA / MERKE

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Neşter'de 'en ağır' ceza
 Tek eşlilik tavsiye ediliyor
 Protez meme savaşı
 'Esin'e toplum sahip çıksın'
 Türkiye'de çocuk ölümleri azaldı
 UNESCO'dan son uyarı!
 Pistten çıkan uçakta 216 yolcu tehlike atlattı
 Türk anneleri şişman ve sigara tiryakisi
 İşkenceye karşı mücadele ödülü
 AİHM'den 2 milyon Euro tazminat cezası
 'Çok satan Türk yazar bazılarına acı geldi'
 Orduevinde yüzbaşı ile eşi ölü bulundu
ERDAL ŞAFAK
Führer'in yumrukları
Terörün son hedefi Kızıl Deniz...
MEHMET ALTAN
Tatara, titiri...
Türkiye'nin AB tam üyelik süreci ne...
Cennetti cehennem oldu
El Kaide, İsrailliler'i bayramlarını kutladıkları Sina yarımadasında...
Barış ödülünü ilk kez Afrikalı bir kadın aldı
Nobel Barış Ödülleri'nin 103 yıllık tarihi boyunca ilk defa Afrikalı...
İki ters bir düz: 500
İki ters bir düz: 500
Bugün Saracoğlu'na Kazakistan'ı yenmeye çıkacak millilerimizin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.