kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 

Fotoğraflar iyi ama sen yoksun

Bildiğim kadarıyla meşaleyi ben taşıdım, koşan benim. Siz ne yaptınız, birbirinizi mi çektiniz? Annem cevap vermedi

Dayanamıyorum. Yazmazsam çatlayacağım. Kimse bilmezse nasıl gülebiliriz ki beraberce? Zaten nasıl söz verdim? "Kimseye söylemeyeceğim" dedim, "Bu konu hakkında kalem oynatmayacağım" demedim... İçimiz dışımız Olimpiyat. Televizyonda başka şey seyretmez oldum. Nasıl çekiç atılır, gülle nasıl tutulur, üç adımda işin sırrı nedir? Hepsi hakkında ufak tefek bir şeyler biliyorum artık. Geçenlerde annem aradı, yakın bir kız arkadaşıyla yaptığı Avrupa gezisinden yeni döndü. Hani şu 12 taksit turlardan... Keyfi nasıl yerinde, anlattıkça anlatıyor. Viyana mükemmelmiş hele yılın bu zamanı hava harikaymış, Prag büyüleyiciymiş inanılmaz fotoğraflar çekmişler... Derken bir anda aklıma geldi. - Anne benim Olimpiyat fotoğrafları ne yaoldu? - Ne olimpiyatı? - Ee hani Olimpiyat meşalesini taşıdık ya, hani sen, kardeşim, kocam oradaydınız ve benim arkamdan koşmuştunuz ya... - Evet koşmuştuk, ayrıca bayağı fotoğraf çekmiştik. - Tamam işte onları soruyorum. - Fotoğrafları geçenlerde yaptırdım. (Bu arada annem daha dijital fotoğraf makinesine geçemedi, "an meselesi", "ha bugün ha yarın" diye 2 yıldır bekliyoruz.) - Nasıl çıkmışlar? İyi çıkmışlar ama sen yoksun. - Nasıl ben yokum? Meşaleyi ben taşıdım, ben koştum siz birbirinizi mi çektiniz?

***

Meşaleyi taşımadan önce gazetedeki odamda Şelale ile konuşuyorduk. Şelale'yi (Kadak) bilirsiniz. Sabah'ın ekonomi sayfalarını kendine has üslubuyla renklendiren bir kalem. Şelale her mantıklı insan gibi dedi ki "Balçiçek, profesyonel bir fotoğrafçıyla anlaş, hatta kamerayla da çeksinler. İnsan hayatında kaç kez meşale taşır ki, ilerde çocuklarına gösterirsin. Ne hoş bir anı olur" Buraya kadar tamam. Fikir harika. Şelale üşenmedi, bana bu işleri profesyonel olarak yapan bir şirket buldu, telefonunu verdi. Peki ben ne yaptım? "Ya şimdi ne gerek var onca para vermeye, zaten gazeteden çekerler. Hem kocama hem de kardeşime birer makine veririm. Annem zaten alemde 'Fotolale' diye bilinir" dedim. Şimdi size bu da mantıklı bir fikir gibi geliyor değil mi? Gelmesin. Meşale taşıyacağım gün kocam ve kardeşim makinelerini unuttular. Fotoanne tabii ki getirdi. Peki ben koşmaya başlayınca her mantıklı kayınvalide gibi ne yaptı? "Fotoğraf makinesini ben yakalayamam, sen yanında hızlı yürü" diye damadına verdi. Meşale gecesi kocam evde heyecanlı heyecanlı anlatıyordu. "Hayatım bütün film bitti herhalde, çok iyi pozlar yakaladım. Hava daha kararmamıştı, ışık iyiydi."

***

Annem son gezi fotoğraflarından bahsetmeseydi sormayacaktım bile. Aklımdan uçmuş gitmiş. Üç gün önce söz konusu fotoğrafları gördüm. Tam 24 adet. Ve hiçbirinde ben yokum. Şaka değil. Abartmıyorum. Fotoğraflarda herkes var ama ben yokum. Kim mi var? Örneğin bakkal amca çıkmış beni izliyor. Ayrıca hemen yanı başımda koşan ahali. Kalabalık bir genç grup. Çok yaşlı bir teyze gülerek ellerini kaldırmış, alkışlıyor. (O gün orada beni görmeye gelenlere duyurulur resimleri bende, isteyene verebilirim.) Ayrıca meşalemin ucu. Bana eskort eden motosikletli görevlilerin motosikletlerinin ön lastikleri, bu sefer meşalemin gövdesi... Şimdi siz böyle bir şey karşısında ne yorum yaparsınız? Gülersiniz, kahkahalarla gülersiniz. Ne yorumu? Ama benim kocam ne yaptı? İlk önce "Çok hızlı koşuyordun yetişemedim, fotoğraf makinemi yukarıya kaldırıp deklanşöre bastım ancak bu kadar" dedi. Sonra da "Kimseye söyleme" dedi. Hani sanırsınız Süreyya Ayhan koşuyor da bizimki yetişemedi. Neyse, kimseye söylemeyelim lütfen, aramızda kalsın. Olur mu? Keyifli bir cumartesi diliyorum.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 "Seri ol" deyip popoma vurulmasın   / 02-10-2004
 Erkekçe kavga etmeyi senden öğrendim   / 25-09-2004
 Dünyada erkek sayısı azalıyor mu?   / 18-09-2004
 Kadınları en iyi anlayan yazar   / 11-09-2004
 Ölmeden önce mutlaka Ateş Hattı'na katılın   / 04-09-2004
 Fotoğraflar iyi ama sen yoksun   / 28-08-2004
 Fener'in konuyla ilgisi nedir hayatım?   / 21-08-2004
 Annenizi tanıyor musunuz?   / 14-08-2004
 Sallama çayı sevmiyorum   / 07-08-2004
 Keklik sürüsü satın alıyorum   / 24-07-2004
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kötülük genetik mi yoksa sonradan...
KENAN ONUK
Konser mevsiminde yeni eserler
Ekim ayı ile birlikte,...
Rumeli Caddesi eski günleri arıyor
Rumeli Caddesi eski günleri arıyor
1950'li yıllardan itibaren marka ve şık giyimin İstanbul'daki en...
Burası otopark haline geldi
Burası otopark haline geldi
Rumeli Caddesi'nin ünlü mağazalarından İpekyol'un koordinatörü Necdet...
Çok klasik çok da güzel
Uzak Ülke, izlendiği kadar da dinlenen bir film. Gerçek karakterlere...
Robotlar dünyası bir başka âlem
Bilim-kurgunun önemli yazarı İsaac Asimov sinemada pek...
Çare soğutuculu şarap kavlarında
Dünyanın belli başlı ülkelerinde şarapseverler yaz kış şarabı özel dolaplarda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.