kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kısa . . . kısa . . . kısa . .
Kısa . . . kısa . . . kısa . .
Bugünkü Hava Durumu

Kısa . . . kısa . . . kısa . .

TEMA yaprağı yastık oldu
Pabetland 20'nci yaşını çok özel bir projeyle kutluyor. TEMA Vakfı'nın logosunda yer alan yaprağı yastık olarak üreten Pabetland, bunların satışında elde edilecek gelirle TEMA Vakfı'nın Şanlıurfa Ağaçlandırma sahasında Pabetland 20'nci Yıl Ormanı oluşturacak. Medya, sanat, siyaset ve moda dünyasından pek çok isim, "TEMA Yaprağı" biçimindeki özel yastıklarla ünlü fotoğrafçı Ali Kabaş'a poz vererek projeyi destekliyor. Balkan Naci İslimyeli, Bedri Baykam, Buket Uzuner, Burhan Öçal, Dilek Hanif, Gülben Ergen, Günseli Kato, Haşmet Babaoğlu, Hayrettin Karaca, Hıncal Uluç, Hülya Avşar, İsmet Doğan, Kezban Arca Batıbeki, Latife Tekin, Mehmet Ali Erbil, Mehmet Güleryüz, Mercan Dede, Mustafa Sarıgül, Nihat Gökyiğit, Nilüfer, Nurcan Akad, Özcan Deniz, Pakize Suda, Sezen Aksu ve Su Yücel'in fotoğrafları, yarın gerçekleşecek Pabetland'ın doğumgünü partisinde özel bir sergiyle izleyicilere sunulacak.

Artvin Yusufeli sizi bekliyor
Doğa ile baş başa bir tatil yapmak istiyorsanız, Artvin Yusufeli sizin için doğru adres. Doğu Karadeniz'de Artvin ilinin güneyinde yer alan Yusufeli, Çoruh Nehri ve Barhal Çayı'nın birleştiği vadide Kaçkar Dağı'nın eteklerinde kurulu. Ülkemizin en önemli ve tanınmış dağ sporları merkezlerinden biri olan Kaçkar Dağı, ziyaretçilerine doyumsuz panaromik bir manzara ve o bölgede yetişen çok sayıda bitki türü sunuyor. Diğer yandan, Yusufeli'nden yaklaşık 19 km. uzaklıktaki Sarıgöl Beldesi Deftise Mahallesi, Karadeniz yöresinin özgün mimari anlayışıyla yapılmış olan evleri ile bölgeyi ziyaret edenlerin gözde gezi alanlarından biri. Tatilinizi çevreyi tanıyarak değerlendirmekten hoşlanıyorsanız, Biyotema'yı arayabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi ve iletişim için: Funda Özevin Karahan Tel : 0212 283 78 16 D: 131-214 www.biyotematur.com www.biyotematur.com E-mail: funda@biyotematur.com

Gıda güvenliği tartışılacak
16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle TEMA Vakfı, Ziraat Mühendisleri Odası ve Çankaya Belediyesi işbirliği ile 15-16 Ekim tarihleri arasında Ankara'da "Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği" konulu sempozyum düzenleniyor. TEMA Vakfı Mütevelliler Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Nihat Gökyiğit'in de katılacağı toplantıda "Tarımsal Üretim Süreçleri ve Politikaları", "Gıda Sanayiinde Yapı ve Değişme Eğilimleri", "Gıda Sanayii ve Politikalar", "Gıda Mevzuatı, Dış Ticaret Yapısı, Tüketici Hakları", "Tarım ve Gıda Alanında Yeni Olgular", "Gıda Güvenliği", "Gıda Sektörünü Türkiye Yararına Kurgulamak" konuları ele alınacak. Sempozyum, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Endüstriyel Orman projesi
Dünya Gıda ve Tarım Örgütü FAO, Çevre ve Orman Bakanlığı, TEMA Vakfı işbirliği ve üniversitelerimizin katkılarıyla 2003 yılından bu yana hazırlık çalışmaları sürdürülen "Endüstriyel Orman Plantasyonları Projesi" bugün başlayan fuarda tanıtılacak. Proje, Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 12 Ekim'e kadar sürecek "İNTERMOB 2004 7. Mobilya Yan Sanayii ve Aksesuvarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı" nda kurulacak stantta ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. Ayrıca, 11 Ekim Pazartesi günü saat 14:30'da fuar alanında bulunan Karadeniz Salonu'nda temel hedefi doğal ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmak olan Endüstriyel Orman Plantasyonları Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Havaya bir şeyler oluyor
Mikdat Kadıoğlu'nun 2001 yılında çıkardığı "Bildiğimiz Havaların Sonu" adlı kitap, son dönemlerde hararetlenen iklim değişiklikleri ve küresel ısınma tartışmaları ile yine gündemde. Başta fosil yakıtların yakılması olmak üzere, çeşitli insan etkileri sonucunda atmosfere salınan sera gazlarının birikimleri, sanayi devriminden beri hızla artıyor. Bu ise doğal sera etkisini kuvvetlendirerek, şehirleşmenin katkısıyla, dünyanın yüzey sıcaklıklarının artmasına neden oluyor. 19. yüzyıl sonlarında başlayan ısınma 1980'li yıllardan sonra daha da belirginleşti. Yüzey sıcaklıklarında 1990- 2100 dönemi için 1,4 ile 5,8 derece arasında artış olacağı belirtiliyor ve felaket senaryoları üretiliyor. Siz de iklim değişiklikleri ve küresel ısınma hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, Kadıoğlu'nun kitabı ilginizi çekecek. Özellikle yeni bir mevsime girmek üzereyken, önceki haftalarda yazın ortasını aratmayan günler yaşadığımız düşünülürse...
DİĞER GEZİ HABERLERİ
 Kazdağı'nın doğal güzelliğini keşfedin
 Nesilleri yok olmak üzere
 Sonbaharda Adalar gezilir
 Önlem alınmazsa kalp damarlarımız tıkanacak
 Kısa... Kısa...
 Tarihe ve doğaya günübirlik yolculuk
 Tatil fırsatını değerlendirin
 Tadımlık kaçamakların tam zamanı
 Günübirlik turlar
 İstanbul kirli bir elmas gibi
 Yağışlı bir hafta geliyor
 Adımlarınızı sıklaştırın yürüyüş zamanı geldi
 Adada eylül güzelliği
 Şarap dolu bir hafta sonu
 İstanbul'u karış karış geziyorum
 Bu hafta sonu Mimarsinan'ı keşfedin
 İkinci hayat Şirince'de başlıyor
 Uzakta bir cennet
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
  » Gezi
EMRAH SOYUER
Yarın sabah motosikletçilere el...
İki ters bir düz: 500
İki ters bir düz: 500
Bugün Saracoğlu'na Kazakistan'ı yenmeye çıkacak...
Seytanın bacağını kırdık: 1-0
Seytanın bacağını kırdık: 1-0
Gürcistan ile berabere kalan, Yunanistan'a ise yenilen Ümit Milliler...
'Ruhsatlı' suç örgütü
Sedat Peker ve iki kardeşinin de aralarında bulunduğu 34 kişi...
Neşter'de 'en ağır' ceza
Yargıtay, Neşter Operasyonu sonunda 3. Ceza Dairesi üyesi Ergül...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.